Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΛειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Άλυτα τα προβλήματα στην Υγεία - θετικές οι όποιες προσπάθειες βελτίωσης

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8218 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 920

Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2017

Θα συμφωνήσω με τον υπουργό Υγείας ότι η δύσκολη κατάσταση στον τομέα της Υγείας δεν δημιουργήθηκε τώρα, παρά δεκαετίες πριν, και πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να διορθωθεί. Δεν θα συμφωνήσω όμως στο ότι δόθηκαν υποσχέσεις και υλοποιήθηκεν ή στο ότι η κατάσταση πλέον έχει διαφοροποιηθεί με την κατάργηση της εισόδου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, για παράδειγμα. Ασφαλώς, κάθε ενέργεια που γίνεται προς όφελος των ασθενών είναι θετική, όμως οι ίδιοι οι ασθενείς και οι σύλλογοί τους έχουν σοβαρές ενστάσεις για την επικρατούσα κατάσταση στα νοσοκομεία που αν μη τι άλλο δεν διευκολύνει ούτε τους ίδιους, ούτε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Τι χρειάζεται λοιπόν? Μια σοβαρή πολιτική και μέριιμνα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Και απαραιτήτως καμία επιπλέον επιβάρυνση των ασθενών στα φάρμακα. Ίσως οι σκέψεις αυτές να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 668

#1 Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2017

Δυστυχώς, η επιβάρυνση των ασθενών με την συμμετοχή στα φάρμακα είναι μεγάλη και πολύ φοβάμαι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει σε αυτό. Τώρα, για όποιες ενέργειες γίνονται για την καλυτέρευση των δημόσιων νοσοκομείων, κανείς δεν έχει αντίρρηση. Σκέπτομαι όμως πως πρώτα θα πρέπει να εκλείψουν εικόνες με ράντζα ή κενά σε γιατρούς και νοσηκλευτές, να ανοίξουν οι οι κλειστές Μ.Ε.Θ και μετά να γίνει ο απολογισμός.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 920

#2 Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2017

Τα ράντζα είναι δύσκολο να εκλείψουν τουλάχιστον σύντομα. Η προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν είναι μεγάλες, ειδικά για να αλλάξει συνολικά το τοπίο. Εναπόκειται στο υπουργείο Υγείας και την εκάστοτε ηγεσία του στο τι αποφάσεις θα παίρνει κάθε φορά.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ουραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του ΙπποκράτηΟυραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του Ιπποκράτη

Τελευταία σε επενδύσεις για πρόληψη των παθήσεων είναι η Ελλάδα, παρότι την αξία της έχει αναγνωρίσει ο Ιπποκράτης από το 450 π.Χ.... Περισσότερα »

Μήπως χρειάζομαι group therapy;Μήπως χρειάζομαι group therapy;

Μια διαφορετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, για την οποία δεν μιλάμε συχνά. Μήπως θα έπρεπε;... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές, βλέπουμε τα αποτελέσματά του να καταστρέφουν τον οργανισμό μας.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης