Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΛειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Ξανά από την τσέπη τους πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8937 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 940

Δημοσίευση: 13 Μαΐου 2014

Απογοήτευση προκαλεί στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ η συνεχής ανωμαλία με την παροχή των υπηρεσιών περίθαλψης που δικαιούνται.

Για πολλοστή φορά, από το 2012 που ιδρύθηκε ο Οργανισμός, καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για δαπάνες που όφειλε να καλύψει ο ασφαλιστικός τους φορέας.

Ο ΕΟΠΥΥ, ωστόσο, βρίσκεται σε μόνιμη τριβή με τους παρόχους του, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν από τη Δευτέρα επίσχεση οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα και από την Τετάρτη οι ιδιωτικές κλινικές.

Πολιτική ηγεσία του υπουργείου και πάροχοι συναντήθηκαν τη Δευτέρα σε μία ύστατη προσπάθεια να μην ταλαιπωρούν ξανά (και προεκλογικά) εκατομμύρια ασφαλισμένοι.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας την εκτίμηση ότι οι προτάσεις του ίσως είναι ικανές να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.

Λίγες ώρες αργότερα, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι συγκεκριμένος και πως δεν μπορούν να γίνουν υπερβάσεις.

Τους πρότεινε ατομικό ”πλαφόν”, σημειώνοντας ότι μπορεί να ισχύσει και ”πλαφόν” εξετάσεων ανά περιφέρεια, εφόσον συμφωνήσουν σε αυτό οι πάροχοι. Νέα συνάντηση αναμένεται την Τρίτη.

Οι πάροχοι ζητούν εξόφληση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ και αλλαγές στον μηχανισμό αυτόματης επιστροφής υπερβάσεων από τον προϋπολογισμό (claw back).

Zητούν συγγνώμη από τους ασφαλισμένους για την ταλαιπωρία, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Υγείας αθέτησε τις υποσχέσεις του για δικαιότερη εφαρμογή του claw back.

Συμβάσεις

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας σημείωσε ότι στόχος είναι να πάμε σε καινούργιου τύπου συμβάσεις με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα - είπε - να υπάρχει ένας δικαιότερος και ορθολογικότερος καταμερισμός του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους παρόχους, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους ασφαλισμένους σε σχέση με την περίθαλψή τους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι οι γιατροί δεν επιθυμούν να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι, αλλά οδηγούνται στην επίσχεση εξαιτίας των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

lazar
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 35

#1 Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2014

αναρωτιέμαι πότε θα σταματήσουν τα μπάχαλα στο σύστημα υγείας. Ας τα κάνουν κατευθείαν όλα ιδιωτικά να τελειώνουμε

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 940

#2 Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2014

Καλημέρα lazar, αναστέλλεται η επίσχεση στα διαγνωστικά κέντρα!

Τα βρήκαν, ο υπουργός Υγείας και οι εκπρόσωποι των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, στη σημερινή, τρίτη συνάντηση και συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι ασφαλισμένοι.

  • Απάντηση

pan pan
Μέλος

Εγγραφή: 17/5/2014
Δημοσιεύσεις: 1

#3 Δημοσίευση: 17 Μαΐου 2014

Έχω και τους δυο μου γονείς με βαριές χρόνιες ασθένειες. Τα τελευταία 3 χρόνια η δυσκολία να πάρω τα απαραίτητα φάρμακα και ότι αλλο ιατρικό χρειάζονται, μέσω του ΕΟΠΥΥ, ειναι αφάνταστη. Η ταλαιπωρία που τραβάω κάθε φορά, με κάνει να θέλω να τα πλήρωσω όλα απο τη τσέπη μου. Κι οταν έρχετε η μέρα, που κατι χρειάζομαι και πάω στο φαρμακείο και μου λένε σήμερα δε σας καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ λόγω απεργίας ή οτιδηποτε άλλο, σκέφτομαι καλύτερα το ”μεροκάματο” στις ουρές παρά να δώσω τόσα χρήματα.
Αυτό είναι το αδιέξοδο που τραβάω και πραγματικα, δε θέλω να αρχίσω να ψάχνω το ”γνωστό” που θα με βοηθήσει, το ”μέσω” να κάνω τη δουλειά μου εύκολα, αλλά αυτό το σύστημα υγείας που έχω απέναντι μου, μου το φωνάζει στα μούτρα: έτσι θα γίνει η δουλεια σου, αλλιώς θα ταλαιπώρησε στη κόλαση του ΕΟΠΥΥ για πάντα.

  • Απάντηση

λάκης
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2014
Δημοσιεύσεις: 46

#4 Δημοσίευση: 19 Μαΐου 2014

Νομίζω όλοι κατανοούν ότι η αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας και κυρίως των προμηθειών αυτού είναι μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα δουλειά, αλλά πραγματικά απορώ εάν όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια προς το καλύτερο.
Και όταν λέω ουσιαστική δεν εννοώ εάν είναι πρόθυμο το πνεύμα αλλά το σώμα.

Δηλαδή να μελετήσουμε επί μακρόν, όχι σε 1-2 μήνες και ”εντάξει” βρήκαμε τι πρέπει να γίνει, αλλά 1, 2 ή και 3 χρόνια με βαθιά έρευνα για το τι δουλεύει στο εξωτερικό, πως, τι αλλαγές θέλει για την ελληνική πραγματικότητα κτλ και αφού καταλήξουμε σε κάθε δυνατή λεπτομέρια τότε να κάνουμε ένα σχέδιο εφαρμογής με συγκεκιρμένα ρεαλιστικά βήματα.

Πρώτα να γίνει το τάδε, μετά από 6 μήνες το τάδε κτλ.

Τώρα πάμε κλασικά από ”μπάλωμα” σε ”μπάλωμα”. Η αιώνια καραμέλα ότι δεν έχουε το χρόνο να πρειμένουμε τη σωστή μελέτη και υλοποίηση πρέπει να σταματήσει. Διαρκώς κάνουμε τσαπατσουλιές ενώ όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια (για να μην πω και πιο πριν) θα μπορούσε να γίνει μια σωστή ανάλυση και υλοποίηση.

Και αν δεν δουλέψει δεν πειράζει. Θα πούμε τουλάχιστον ότι οι άνθρωποι προσπαθήσαν όσο καλύτερα μπορούσαν.

Τώρα τι να πεις? Μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά, ξανά μπρος ξανά πίσω και ούτω καθεξής.

Δεν έχουμε σωτηρία φίλοι μου...

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τα πιο κρυφά σημάδια του στρεςΤα πιο κρυφά σημάδια του στρες

Αν παρατηρήσετε τα παρακάτω, τότε ίσως να υπάρχει τεράστια ανάγκη για διακοπές…... Περισσότερα »

Διαλειμματική άσκηση: Ποια είναι τα οφέλη της;Διαλειμματική άσκηση: Ποια είναι τα οφέλη της;

Τι είναι η διαλειμματική γυμναστική και πώς μπορεί να μας κάνει καλό; Ένας σύντομος οδηγός, που θα σας πείσει να ασχοληθείτε!... Περισσότερα »

Καθημερινό τρέξιμο: Είναι ασφαλές;Καθημερινό τρέξιμο: Είναι ασφαλές;

Ποια είναι τα οφέλη αλλά και ποιοι οι πιθανοί κίνδυνοι του καθημερινού τρεξίματος;... Περισσότερα »

Καρύδια: Τι προσφέρουν στον οργανισμό μας;Καρύδια: Τι προσφέρουν στον οργανισμό μας;

Αναλύουμε την αξία των συγκεκριμένων ξηρών καρπών και τα οφέλη που έχουν στην υγεία μας.... Περισσότερα »

Video - Βοήθεια σε περισσότερες από 40.000 μετακινούμενες γυναίκες και βρέφη

Η εφαρμογή του προγράμματος 'Μητέρα και Παιδί' ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς πέτυχε να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες σε περισσότερες από 40.000 μετακινούμενες γυναίκες και βρέφη προστατεύοντας την υγεία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης