Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΛειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Τι θα απογίνουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 3522 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 923

Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2014

Τις πληροφορίες από το περιβάλλον του νέου υπουργού Υγείας ότι ”τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έχουν τελειώσει” στηλιτεύει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, τονίζοντας ότι οι σύμβουλοι του Υπουργού ”δεν νοιάζονται για το που θα βρίσκουν τα ακριβά φάρμακα οι χρόνια πάσχοντες”. Η Ομοσπονδία καλεί τον κο Βορίδα να απαντήσει για τις προθέσεις του, υπογραμμίζοντας ότι αν κλείσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν θα υπάρχει κανένα σημείο δημοσίου συμφέροντος όπου οι ασθενείς θα μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους αφού τα νοσοκομεία δεν τα χορηγούν. Επίσης ζητούν από τον υπουργό να μάθουν ποια θα είναι η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ μετά την διοχέτευση των ακριβών φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία, υπενθυμίζοντας ότι από την λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ εξοικονομήθηκαν για το 2012 και το 2013 180 εκ. ευρώ.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 655

#1 Δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2014

Αλήθεια, στοχεύουν να κλείσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ? Να στερήσουν από τους ασθενείς την πρόσβαση στα φτηνά φάρμακα? Και τελικά ποιο είναι το ζητούμενο, Υγεία κατ΄επιλογήν του πορτοφολιού? Και αλήθεια, ποιοι είνια αυτοί οι περίφημοι ”σύμβουλοι” του νέου Υπουργού που τον κατευθύνουν σε διαφορετική πορεία από τον προηγούμενο?

  • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#2 Δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2014

Είχαμε δεν είχαμε, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στο στόχαστρο? Και τελικά αναρωτιέμαι τι θέλουν να κάνουν σε αυτή την χώρα.....Οι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας δεν είναι μπαλάκι στις διαθέσεις των αρμόδιων υπουργών -έχουν προβλήματα και αυτά τους φτάνουν!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Το νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακείαΤο νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακεία

Μειώσεις τιμών στα φάρμακα, αλλαγές στο clawback, παραπομπές ασθενών στα νοσοκομεία από οικογενειακούς γιατρούς και ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, περιλαμβάνονται ... Περισσότερα »

Η επίδραση της καρδιαναπνευστικής άσκησης στην οστεοαρθρίτιδα γόνατοςΗ επίδραση της καρδιαναπνευστικής άσκησης στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Το αμερικανικό κολλέγιο ρευματολογίας και η ευρωπαϊκή ένωση κατά των ρευματισμών συστήνουν την άσκηση ως μέρος της θεραπείας για την οστεοαρθρίτιδα του ... Περισσότερα »

Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μαςΚαθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μας

Οι μεγαλύτεροι – και πιο ύπουλοι – κίνδυνοι που βλάπτουν το συκώτι μας…... Περισσότερα »

Χρόνια κόπωση: Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματοςΧρόνια κόπωση: Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές έρευνες του 2017 αναδεικνύουν την κακή λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.... Περισσότερα »

Video - Σημαντική αύξηση της επιβίωσης των πρόωρων νεογνών

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός γεννήσεων πρόωρων νεογνών, όμως παράλληλα έχει αυξηθεί θεαματικά και η επιβίωσή τους-χωρίς ιδιαίτερα νευροαναπτυξιακά προβλήματα-ακόμη και αυτών που ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης