Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΝέα δεδομένα και θεραπείες

Διαχείριση σωματικού και ψυχικού πόνου

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6595 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

Δημοσίευση: 3 Νοεμβρίου 2015

Αφορά: Χρόνιος Πόνος, Διαταραχές του ύπνου

Κορυφαίο ζήτημα. Από την μία έχουμε να κάνουμε με σωματική καταπόνηση και επιπλοκές από το πρόβλημα υγείας και από την άλλη με τις παρενέργειες του ίδιου του προβλήματος στην ψυχολογία του ασθενούς. Ασφαλώς οι νέες μελέτες επινοούν καλύτερες θεραπευτικές πρακτικές, όμως η διαχείριση ειδικά του ψυχικού πόνου είναι μεν υπόθεση του ασθενή αλλά και των συλλόγων που υπάρχουν για την ανακούφισή του. Πολύ θα ήθελα κάποιον αντίστοιχο σύλλογο να συμμετάσχει στην συζήτηση. θα ήταν χρήσιμη η συμβολή του.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

#1 Δημοσίευση: 3 Νοεμβρίου 2015

Η διαχείριση ειδικά του ψυχικού πόνου είναι μια σημαντική παράμετρος στα προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται. Πολλοί ασθενείς κυριολεκτικά καταρρακώνονται και χάνουν το κουράγιο τους όταν η ασθένεια είναι χρόνια και τους καταβάλλει. Ίσως τον πρώτο λόγο να τον έχουν στην περίπτωση αυτή οι ψυχολόγοι και οι ψυχοθεραπευτές. Όμως και ο ίδιος ο ασθενής πρέπει να επιδείξει σθένος και δύναμη.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#2 Δημοσίευση: 4 Νοεμβρίου 2015

Ο πόνος δεν είναι εύκολη υπόθεση, είτε είναι σωματικός είτε ψυχικός. Η διαχείρησή του προυποθέτει διαρκή εγρήγορση και ενασχόληση με αυτόν και τις εκφάνσεις του.

Οι υφιστάμενοι τον πόνο δεν διεθέτουν αποθέματα κουράγιου παρά απελπίζονται και ψάχνουν απεγνωσμένα για γιατρικό. Όταν δε ο πόνος είναι χρόνιος, τα πράγματα χειροτερεύουν. Παρόλα αυτά, λύσεις υπάρχουν. Και πάνω απ΄όλα τρόποι αντιμετώπισής του. Με την υπομονή και την καρτερία έχουμε ήδη κάνει το πρώτο βήμα.

Στη ζωή είναι όλα. Ο άνθρωπος είναι αυτός που επινοεί τις λύσεις.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#3 Δημοσίευση: 4 Νοεμβρίου 2015

Καλημέρα παιδιά,
Λένε ότι το 1ο βήμα είναι η δύναμη που έχουμε μέσα μας και είναι το 50 τοις εκατό της αναγνώρισης κάποιου προβλήματος, αλλά το άλλο 50 είναι η δουλειά των ειδικών. Οι σύλλογοι ασθενών έχουν αυτήν την εξειδίκευση και την κατάλληλη γνώση, ώστε να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Σημαντικό και βαρύ το έργο τους, αλλά σε μια κοινωνία σαν την ελληνική, είναι απαραίτητο ο έργο τους!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης