Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7024 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 739

Δημοσίευση: 7 Δεκεμβρίου 2016

Τώρα τελευταία γίνεται πολύ συζήτηση λόγω και της πρόσφατης περίπτωσης Πλεύρη για την σημασία που έχουν για την πορεία της υγείας του ασθενή οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που αν μη τι άλλο απειλούν ευθέως την ζωή του. Οι λοιμώξεις αυτές συμβαίνουν χρόνια και πολλοί ηλικιωμένοι αλλά και νέοι άνθρωποι έχουν χάσει ένεκα αυτού την ζωή τους. Θα πρέπει μάλλον να ενταθούν τα μέτρα πρόληψης στα νοσοκομεία και να επιδειχθεί η δέσουσα σημασία. Διαφορετικά, με τον πολλαπλασιασμό των ιών, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από το να πηγαίνεις στο νοσοκομείο για επέμβαση ρουτίνας και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή σου.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1052

#1 Δημοσίευση: 7 Δεκεμβρίου 2016

Πράγματι, τι πρόβλημα και αυτό! Κάπως θέπρεπε όμως να βρουν τη λύση αν θέλουν να μιλούν για ασφάλεια στα ελληνικά νοσοκομεία. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις ατόμων που πηγαν για απλή επέμβαση και από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στην εντατική. Κάποιοι θα πρέπει να δουν πραγματικά τι συμβαίνει και δεν δίδεται η δέσουσα προσοχή στις λοιμώξεις αυτές. Πριν είνια πολύ αργά...

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 739

#2 Δημοσίευση: 9 Δεκεμβρίου 2016

Το θέμα είναι ότι έχει τρομοκρατηθεί ο κόσμος και δεν σπεύδει να κάνει τις επεμβάσειςπου πρέπει!! Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 833

#3 Δημοσίευση: 13 Δεκεμβρίου 2016

Aς μην πανικοβαλλόμαστε καλύτερα. Υπάρχει πρόβλημα αλλά πιστεύω πως ελέγχεται. Μεμονωμένα περιστατικά δεν επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

  • Απάντηση

spanagiot
Μέλος

Εγγραφή: 9/6/2016
Δημοσιεύσεις: 3

#4 Δημοσίευση: 13 Δεκεμβρίου 2016

Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα σε μεγάλο ποσοστό είναι απο τις καθαρίστριες (χωρίς να θέλω να προσβάλω τον κλάδο τους γιατί σε τελική ανάλυση δεν φταίνε αυτές) οι οποίες δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς σε θέματα υγειηνής.Εχω δεί πολλές φορές να μπαίνουν στον θάλαμο ασθενούς να ρίχνουν μια ματιά στο καλάθι απορριμμάτων της τουαλέτας και εφόσον είναι λίγα τα απορρίμματα τα πιάνουν με το χέρι και τα πετάνε στην σακούλα απορριμμάτων τήν μεγάλη που έχουν στο καρότσι με όλα τα υλικά καθαριότητας,φυσικά φοράνε γάντια οπότε προστατεύονται,αλλά πιάνουν το πόμολο της πόρτας για να φύγουνε αφήνουν επάνω του τα μικρόβια,μπαίνει μετά ο γιατρός ή ο φροντιστής πιάνοντας το πόμολο για να ανοίξη την πόρτα και μετά πιάνει τον ασθενή και του μεταφέρει όλα αυτά που έχει αφήσει η καθαρίστρια. Εγώ όποτε βλέπω τέτοια διαδικασία τους βάζω τις φωνές αλλά δεν δίνουν σημασία,με κοιτάνε με ένα ύφος σαν να μου λένε τι παράξενος που είσαι.Προσέξτε το αυτό και θα με θυμηθήτε γίνεται σε πολλά νοσοκομεία.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1052

#5 Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #4:
Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα σε μεγάλο ποσοστό είναι απο τις καθαρίστριες (χωρίς να θέλω να προσβάλω τον κλάδο τους γιατί σε τελική ανάλυση δεν φταίνε αυτές) οι οποίες δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς σε θέματα υγειηνής.Εχω δεί πολλές φορές να μπαίνουν στον θάλαμο ασθενούς να ρίχνουν ...

Σωστή η παρατήρηση. Θα πρέπει ασφαλώς να γίνει κάτι γι΄αυτό.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τικ στα παιδιάΤικ στα παιδιά

Σε ποια ηλικία εμφανίζονται και πόσο συχνά είναι; Πώς αντιμετωπίζονται.... Περισσότερα »

Πνιγμός: Η ησυχία είναι ανησυχητικό σημάδιΠνιγμός: Η ησυχία είναι ανησυχητικό σημάδι

Ο πνιγμός αποτελεί διεθνώς την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων.... Περισσότερα »

Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19

Η εκδήλωση της νευρικής ανορεξίας στους άντρες είναι πιο σπάνια, περίπου 1 περιστατικό άντρα για κάθε 10 γυναίκες. ... Περισσότερα »

Ρίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήσηΡίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήση

Τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού δροσιστείτε με τις συνταγές μας για παγωτό ή frozen yogurt.... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπισή τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης