Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Νοσηλεία ασθενούς - περιπέτεια για τους οικείους

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8882 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

Δημοσίευση: 3 Οκτωβρίου 2017

Κοντά στον ασθενή που εισάγεται για κάποιο λόγο στον νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας πολλές φορές δύσκολες και δυσάρεστες συνθήκες, καλούνται οι οικείοι του να διαχειριστούν την όλη κατάσταση μιας και ο/η ασθενής πολλές φορές δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην όλη διαδικασία. Πέρα από τα διαδικαστικά (χαρτιά εισαγωγής, αναμονή και αγωνία) οι οικείοι πρέπει να συνεννοηθούν με το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς, προκειμένου να παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή μεταχείρηση στον άνθρωπό τους. Γύρω λοιπόν από τον/την ασθενή και τις αγωνίες για την έκβαση της υγείας του/της διαδραματίζεται μια άλλη ιστορία, πολλές φορές όχι ευχάριστη, αφού δεν είναι και λίγες οι φορές που οι οικείοι αναλαμβάνουν να λύσουν περίπλοκα διαδικαστικά προβλήματα. Η στήριξη των ατόμων που βρίσκονται στο πλάι του/ της ασθενή είναι και αυτή απαραίτητη. Σε μια χώρα βέβαια, που η υπερβολή (πχ να περνά όλο το σόι από το νοσοκομείο) θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#1 Δημοσίευση: 3 Οκτωβρίου 2017

Πραγματική περιπέτεια για τους οικείους η νοσηλεία ενός δικού τους προσώπου. Αγωνία, άγχος και φόβος τους διακατέχουν συχνά. Ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 698

#2 Δημοσίευση: 3 Οκτωβρίου 2017

Συχνά το περιβάλλον του ασθενούς έρχεται σε σύγκρουση με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι αιτίες είναι πολλές και μάλλον έχουν να κάνουν με την οργάνωση των νοσοκομείων, νομίζω.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#3 Δημοσίευση: 5 Οκτωβρίου 2017

Το στοιχείο της υπερβολής και η υπερπροστασία χαρακτηρίζουν το οικείο περιβάλλον του ασθενούς. Στην υπόλοιπη Ευρώπη σε καμμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό και ειδικά μέσα στα νοσοκομεία, που όμως είναι έτσι οργανωμένα που δεν χρειάζεται η κάθε είδους συνδρομή και επισκέψεις των συγγενών του ασθενούς.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να φοβάται και να συνεχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του;... Περισσότερα »

Κόντρα Ξανθού – Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ;Κόντρα Ξανθού – Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ;

Κρίσιμη παραμένει η απάντηση στο ερώτημα εάν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του πολιτικού του προϊσταμένου στο θέμα ελέγχου ... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης