Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Για την βία κατά γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7314 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 697

Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Αυξάνουν με τον καιρό τα περιστατικά βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών κυρίως από τους συνοδούς των ασθενών. Τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθούν να είναι πολλά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον εκνευρισμό των ασθενών και των οικείων τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να καταφεύγει κανείς στη βία για να επιλύσει το πρόβλημά του. Τα κρούσματα πλέον είναι καθημερινά ενώ στο iatronet μπορεί να διαβάσει κανείς σχετικά για αυτά http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/44273/nosokomeia-mia-epithesi-se-giatroys-kai-proswpiko-kathe-15-meres-neo-kroysma-sto-lako.html, Αυτό βέβαια, πέρα απ΄όλα τα άλλα, δείχνει και το επίπεδο του κόσμου σε μια χώρα που κανείς δεν τον δίδαξε για αυτό που αποκαλείται Παιδεία. Βέβαια, θα μου πείτε, θα συνέβαιναν όλα αυτά αν υπήρχαν λιγότερα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία? Πιθανόν. Όμως η παθογένεια παραμένει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 974

#1 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Η βία στην ελληνική κοινωνία είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο που αναδεικνύει έναν ψετοεγωισμό και μια συμπεριφορά πεζοδρομίου. Η βία εμφανίζεται αε όλους τους χώρους όπου υπάρχουν συναλλαγές και συνδιαλλαγές. Επί πολλά συναπτά έτη η νοοτροπία αυτή δεν έχει αλλάξει. Γιατί να γίνει αυτό τώρα?

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 791

#2 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Ψυχολογική βία βέβαια ασκείται και από κάποιους γιατρούς, που θεωρούν πως το επάγγελμά τους δεν είναι λειτούργημα. Το θέμα είναι να ξέρει κανείς τι κάνει και γιατί το κάνει, αλλιώς ας μην κάνει τίποτε γιατί παίρνει και άλλους στο λαιμό του. Πάντως και κάποιοι ασθενείς παρά την δικαιολογία που έχουν, είναι ενίοτε προκλητικοί, αλλά ιδιαιτέρως οι συνοδοί τους που θεωρούν δικό τους το νοσοκομείο.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 974

#3 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Ναι ασφαλώς συμβαίνει και αυτό. Το βλέπουμε αυτό στην καθημερινότητα, στην οδήγηση, τις ουρές σε τράπεζες και εφορίες, παντού. Όλοι θεωρούν πως τους ανήκουν τα πάντα, πως βρίσκονται σαν στο σπίτι τους. Λες και δεν συμβαίνει τίποτε, λες και όλα δουλεύουν για αυτούς.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι και πετυχημένοι  Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι και πετυχημένοι  

Η μακρύτερης διάρκειας έρευνα του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ για την ενήλικο ζωή εξηγεί ποιο είναι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους.... Περισσότερα »

Σχεδιάστε το χαμόγελό σας με τη βοήθεια της τεχνολογίαςΣχεδιάστε το χαμόγελό σας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Πόσες επισκέψεις απαιτούνται για να σχεδιάσει κάποιος το χαμόγελό του και πώς εφαρμόζεται η μέθοδος;... Περισσότερα »

Ποιες είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνηςΠοιες είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης

Φυτικές ή ζωικές, αυτές είναι οι καλύτερες πηγές καθαρής πρωτεΐνης και αξίζουν όλες περίοπτη θέση στη διατροφή μας.... Περισσότερα »

Yoga κατά του άγχους και της κατάθλιψηςYoga κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Για πολλούς ασθενείς που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη ή στρες, η yoga μπορεί να είναι πολύ ελκυστικός τρόπος για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.... Περισσότερα »

Video - Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της. Οι γύρεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης