Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Για την βία κατά γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5374 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 667

Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Αυξάνουν με τον καιρό τα περιστατικά βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών κυρίως από τους συνοδούς των ασθενών. Τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθούν να είναι πολλά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον εκνευρισμό των ασθενών και των οικείων τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να καταφεύγει κανείς στη βία για να επιλύσει το πρόβλημά του. Τα κρούσματα πλέον είναι καθημερινά ενώ στο iatronet μπορεί να διαβάσει κανείς σχετικά για αυτά http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/44273/nosokomeia-mia-epithesi-se-giatroys-kai-proswpiko-kathe-15-meres-neo-kroysma-sto-lako.html, Αυτό βέβαια, πέρα απ΄όλα τα άλλα, δείχνει και το επίπεδο του κόσμου σε μια χώρα που κανείς δεν τον δίδαξε για αυτό που αποκαλείται Παιδεία. Βέβαια, θα μου πείτε, θα συνέβαιναν όλα αυτά αν υπήρχαν λιγότερα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία? Πιθανόν. Όμως η παθογένεια παραμένει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 915

#1 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Η βία στην ελληνική κοινωνία είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο που αναδεικνύει έναν ψετοεγωισμό και μια συμπεριφορά πεζοδρομίου. Η βία εμφανίζεται αε όλους τους χώρους όπου υπάρχουν συναλλαγές και συνδιαλλαγές. Επί πολλά συναπτά έτη η νοοτροπία αυτή δεν έχει αλλάξει. Γιατί να γίνει αυτό τώρα?

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 750

#2 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Ψυχολογική βία βέβαια ασκείται και από κάποιους γιατρούς, που θεωρούν πως το επάγγελμά τους δεν είναι λειτούργημα. Το θέμα είναι να ξέρει κανείς τι κάνει και γιατί το κάνει, αλλιώς ας μην κάνει τίποτε γιατί παίρνει και άλλους στο λαιμό του. Πάντως και κάποιοι ασθενείς παρά την δικαιολογία που έχουν, είναι ενίοτε προκλητικοί, αλλά ιδιαιτέρως οι συνοδοί τους που θεωρούν δικό τους το νοσοκομείο.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 915

#3 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Ναι ασφαλώς συμβαίνει και αυτό. Το βλέπουμε αυτό στην καθημερινότητα, στην οδήγηση, τις ουρές σε τράπεζες και εφορίες, παντού. Όλοι θεωρούν πως τους ανήκουν τα πάντα, πως βρίσκονται σαν στο σπίτι τους. Λες και δεν συμβαίνει τίποτε, λες και όλα δουλεύουν για αυτούς.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Γλυκαιμικός δείκτης: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζουμε;Γλυκαιμικός δείκτης: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Kατατάσσει τις τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες σύμφωνα με το πόσο αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε μια κλίμακα από 0-100.... Περισσότερα »

Τέλος ο ελεγκτής γιατρός στον ΕΟΠΥΥ Τέλος ο ελεγκτής γιατρός στον ΕΟΠΥΥ

Αλλαγές στη διαδικασία ελέγχων ξεκινούν από σήμερα στον Οργανισμό. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε από τον συμβεβλημένο γιατρό τον κωδικό για πρόσβαση στον ασφαλιστικό ... Περισσότερα »

Μητρότητα και καρκίνος του μαστού : 10 χρήσιμες συμβουλέςΜητρότητα και καρκίνος του μαστού : 10 χρήσιμες συμβουλές

Πώς θα ανταποκριθείτε καλύτερα στην καθημερινότητά σας ως μητέρα αν έχετε εμφανίσει τη συγκεκριμένη νόσο.... Περισσότερα »

Πώς θα μάθω στο παιδί μου να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή;Πώς θα μάθω στο παιδί μου να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή;

Η εκμάθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών ξεκινά από την εμβρυική, τη βρεφική και την πρώιμη παιδική ηλικία. Τι λένε οι έρευνες.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης