Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Να εμπιστευόμαστε τους Έλληνες γιατρούς

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8821 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 732

Δημοσίευση: 5 Μαρτίου 2018

Πολλοί ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση καταφεύγουν για επείγουσες επεμβάσεις ή θεραπείες σε χώρες του εξωτερικού, θεωρώντας πως εκεί θα τύχουν καλύτερης μεταχείρησης ή περίθαλψης. Έχοντας πιστέψει πως εκεί υπάρχουν καλύτερα καταρτισμένοι γιατροί, ξοδεύουν πολλά χρήματα για την διάσωση της υγείας τους, μη εμπιστευόμενοι το εδώ ιατρικό προσωπικό. Και όμως τα πράγμα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην Ελλάδα πλέον και πολύ καλοί γιατροί υπάρχουν και κατάλληλες υποδομές για την αντιμετώπιση βαρέων περιστατικών. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στις θεραπείες, μόνο αληθές δεν είναι. Υπάρχουν μάλιστα ασθενείς που πήγαν στο εξωτερικό για νοσηλεία και γύρισαν σε χειρότερη κατάσταση. Ασφαλώς και τα συστήματα υγείας στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες είναι καλύτερα από το δικό μας. Όμως σε έμψυχο υλικό δεν υπολειπόμαστε. Ας εμπιστευθούμε λοιπόν την τύχη μας στους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές. Όσο και να γίνεται λόγος για διαφθορά και ανοργανωσιά, δεν μπορεί να μειώσει την αξία των Ελλήνων γιατρών. Μόνο να βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Γιατί καλά τα νοσοκομεία στις ευρωπαικές χώρες από πλευράς καλαισθησίας. Όμως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1041

#1 Δημοσίευση: 5 Μαρτίου 2018

Θα συμφωνήσω.

Η Ελλάδα πλέον δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες. Αν εξαιρέσει κανείς την κακή κατάσταση κάποιων νοσοκομείων και την ανεπαρκή περίθαλψη λόγω των πολλών ελλείψεων που υπάρχουν, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν το κάθε τι που περνά από το χέρι τους για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες. Πολλοί είναι οι έμπειροι γιατροί αλλά και νοσηλευτές που αγωνίζονται νυχθημερόν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι δε ζωές που έχουν σωθεί είναι πολλαπλάσιες.

  • Απάντηση

rochelle lambiris
Μέλος

Εγγραφή: 17/7/2017
Δημοσιεύσεις: 48

#2 Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2018

Πολύ ενδιαφέροντα σχόλια και συμπεράσματα και συμφωνώ μαζί σας. Ωστόσο, η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι για πολλές καταστάσεις που μπορεί να μην είναι άμεσα απειλητικές για τη ζωή, αλλά μπορούν ασφαλώς να προκαλέσουν έντονη ταλαιπωρία, αυτοί οι ασθενείς που μπορούν να πληρώσουν θα βρούν τη λύση πολύ ποιό γρήγορα. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα ......

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#3 Δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2018

Πάντα αυτοί που πλήρωναν, μπορούσαν και διαφορετικά... Αυτοί που δεν έχουν, η ζωή τους είναι μονόδρομος.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Buddha bowls: H νέα τάση της υγιεινής διατροφήςBuddha bowls: H νέα τάση της υγιεινής διατροφής

Λαμπερά χρώματα, ποικιλία από τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά, συγκεντρωμένα όλα σε ένα… μπολ. Και το καλύτερο; Αποτελεί πλήρες γεύμα!... Περισσότερα »

Εκατομμύρια Έλληνες χωρίς περίθαλψηΕκατομμύρια Έλληνες χωρίς περίθαλψη

Ένας στους πέντε φτωχούς δεν υποβάλλεται σε θεραπεία ή εξετάσεις, επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, όπως προκύπτει από έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.... Περισσότερα »

Πώς θα προστατεύσω τον εγκέφαλό μου από τη γήρανσηΠώς θα προστατεύσω τον εγκέφαλό μου από τη γήρανση

Όσο μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας γίνεται πιο αδύναμος… εκτός και αν ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές!... Περισσότερα »

Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 2ο εξειδικευμένο συνέδριο για θέματα συμμόρφωσης στο χώρο του φαρμάκου στην εποχή της ψηφιακής υγείας.... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπιση τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης