Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Δημόσια Νοσοκομεία: Δεν είναι μόνο η έλλειψη γιατρών το πρόβλημα

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5102 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 925

Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2015

Το μεγαλύτερο βάρος τελευταία από πλευράς Υπουργέιου Υγείας δίδεται στην στελέχωση από γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλεπάλληλες επισκέψεις του αρμόδιου υπουργού συνοδεύονται από υποσχέσεις του πρωθυπουργού - όπως η χθεσινή στι διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό - πως οι κενές θέσεις των γιατρών θα καλυφθούν. Δεν είναι όμως μόνο οι γιατροι το πρόβλημα. Η περίθαλψη των ασθενών είναι αρκούντως ελλειματική καθώς η απουσία στοιχειωδών μέσων όπως γάζες, αντισηπτικά κλπ κανουν την κατάσταση απελπιστική. Το βάρος πρέπει να δίδεται και στους ασθενείς λοιπόν και τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Εξάλλουν τι να τους κάνεις τους γιατρούς όταν δεν διαθέτεις τα κατάλληλα μέσα για να δουλέψουν?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 247

#1 Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2015

Θα συμφωνήσω μαζί σας αγαπητέ διαχειριστή. Να ήταν μόνο οι γιατροί το πρόβλημα, με κάποιο τρόπο θα βρισκόταν η λύση. Εδώ όμως οι ελλείψεις στα αναλώσιμα είναι τραγικές, κια οι ασθενείς αναγκάζονται να τα αγοράζουν με δική τους δαπάνη...Αυτό δεν το βλέπουν στο Υπουργέιο Υγείας? Και σε τελική ανάλυση, τι μπορεί να σημαίνει η παρατεταμένη αδιαφορία για την νοσηρή αυτή κατάσταση?

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#2 Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2015
Τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2015

Είνια αλήθεια. Πρόσφατα σε δημόσιο νοσοκομείο μου είπαν πως πρέπει να αγοράσω ο ίδιος χαρτί τουαλέτας! Ναι, καλά ακούτε! Σε αυτή την χώρα το αυτονόητο είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί και τις περισσότερες φορές απλά πράγματα γίνονται δυσεύρετα, μετατρέποντας την νοσηλεία σε ένα συνεχές μαρτύριο.....

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#3 Δημοσίευση: 24 Αυγούστου 2015

Είναι εξαιρετικά μεγάλες οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία αναφορικά με την περίθαλψη των ασθενών. Οι συνθήκες είναι οικτρές και η προσπάθεια πολύ μεγάλη. Και οι ελλείψεις σωστά επισημαίνετε ότι δεν αφορούν μόνο τους γιατρούς αλλά και τα βασικά είδη ανάγκης. Η λιτότητα και οι συνεχείς περικοπές οδήγησαν την κατάσταση στα άκρα!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης