Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Διαμαρτυρίες κατά την νοσηλεία και αδιάφορη αντιμετώπιση

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6429 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 10 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ασθενείς γενικά εκεί που δεν πληρώνουν, τυγχάνουν μη αξιοπρεπούς αντιμετώπισης (το λέω ήπια) από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Λες και σε όλα είναι υποχρεωμένος ο ασθενής να είναι πληροφορημένος, λες και δεν υπάρχουν κια από την άλλη πλευρά υποχρεώσεις, ο ασθενής πρέπει να τα υφίσταται όλα και συν τοις άλλοις να αντιμετωπίζει και το πρόβλημά του. Είναι πράγματι εξοργιστικό να βλέπεις τους ασθενείς να παρακαλούν εκλιπαρώντας τις νοσοκόμες ή νοσοκόμους για τα στοιχειώδη. Από την άλλη, αυτό το μπλαζέ ύφος μερικών γιατρών προκαλεί αφάνταστα. Οι περισσότεροι ασθενείς ψάχνουν να κρατηθούν από κάπου στα δημόσια νοσοκομεία. Σε κάποιες των περιπτώσεων πάντως τυγχάνουν κάποιας αξιοπρεπούς συμπεριφοράς από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ας γνωρίζουν πάντως ότι πάνω απ΄όλα έχουν το πρόβλημά τους και το επιχείρημα της άλλης πλευράς περί υπερβολικών απαιτήσεων δεν στέκει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#1 Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ασθενείς έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους. Τι πάει να πει το επιχείρημα ”μεγάλος φόρτος έργασίας” και ”υπερβολικές απαιτήσεις” από τους ασθενείς? Η δουλειά τους είναι αυτή, να φροντίζουν για την καλύτερη περίθαλψη. Απλά έχουν καλομάθει στα ”δωράκια” και την δουλική συμπεριφορά πολλών ασθενών και τα λένε όλα αυτά. Πάντως δεν πρέπει να λησμονούμε και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό! Απέναντι σε ένα σύστημα υγείας που μπάζει από παντού.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

#2 Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2015

Καλύτερα να κοπάσει η ένταση μεταξύ γιατρών - ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν βγάζει πουθενά η αντιπαράθεση. Ειδικά όταν αφορά την περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία που είναι υπόθεση ανοχής και υπομονής απ΄όλους!

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#3 Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2015

Την καλησπέρα μου σε όλους! Το ζήτημα σε σχέση με την συμπεριφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού απέναντι στους ασθενείς απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους Έλληνες πολίτες. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Η αλήθεια είναι, ότι από προσωπικής μου πείρας, έχω δει γιατρούς που απαξιώνουν την δουλειά τους και τους πελάτες του δημοσίου, αλλά έχω δει και προσωπικό δημοσίων νοσοκομείων να σκίζονται για να εξυπηρετήσουν νοσηλευμένους και μη. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν οι ”καλοί” και οι ”κακοί” . Το σύστημα υγείας είναι σαθρό από την ρίζα του. Χρειάζονται καινοτόμες και μεγάλες αλλαγές.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης