Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Διαμαρτυρίες κατά την νοσηλεία και αδιάφορη αντιμετώπιση

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5207 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 10 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ασθενείς γενικά εκεί που δεν πληρώνουν, τυγχάνουν μη αξιοπρεπούς αντιμετώπισης (το λέω ήπια) από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Λες και σε όλα είναι υποχρεωμένος ο ασθενής να είναι πληροφορημένος, λες και δεν υπάρχουν κια από την άλλη πλευρά υποχρεώσεις, ο ασθενής πρέπει να τα υφίσταται όλα και συν τοις άλλοις να αντιμετωπίζει και το πρόβλημά του. Είναι πράγματι εξοργιστικό να βλέπεις τους ασθενείς να παρακαλούν εκλιπαρώντας τις νοσοκόμες ή νοσοκόμους για τα στοιχειώδη. Από την άλλη, αυτό το μπλαζέ ύφος μερικών γιατρών προκαλεί αφάνταστα. Οι περισσότεροι ασθενείς ψάχνουν να κρατηθούν από κάπου στα δημόσια νοσοκομεία. Σε κάποιες των περιπτώσεων πάντως τυγχάνουν κάποιας αξιοπρεπούς συμπεριφοράς από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ας γνωρίζουν πάντως ότι πάνω απ΄όλα έχουν το πρόβλημά τους και το επιχείρημα της άλλης πλευράς περί υπερβολικών απαιτήσεων δεν στέκει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1053

#1 Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ασθενείς έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους. Τι πάει να πει το επιχείρημα ”μεγάλος φόρτος έργασίας” και ”υπερβολικές απαιτήσεις” από τους ασθενείς? Η δουλειά τους είναι αυτή, να φροντίζουν για την καλύτερη περίθαλψη. Απλά έχουν καλομάθει στα ”δωράκια” και την δουλική συμπεριφορά πολλών ασθενών και τα λένε όλα αυτά. Πάντως δεν πρέπει να λησμονούμε και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό! Απέναντι σε ένα σύστημα υγείας που μπάζει από παντού.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 739

#2 Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2015

Καλύτερα να κοπάσει η ένταση μεταξύ γιατρών - ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν βγάζει πουθενά η αντιπαράθεση. Ειδικά όταν αφορά την περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία που είναι υπόθεση ανοχής και υπομονής απ΄όλους!

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#3 Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2015

Την καλησπέρα μου σε όλους! Το ζήτημα σε σχέση με την συμπεριφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού απέναντι στους ασθενείς απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους Έλληνες πολίτες. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Η αλήθεια είναι, ότι από προσωπικής μου πείρας, έχω δει γιατρούς που απαξιώνουν την δουλειά τους και τους πελάτες του δημοσίου, αλλά έχω δει και προσωπικό δημοσίων νοσοκομείων να σκίζονται για να εξυπηρετήσουν νοσηλευμένους και μη. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν οι ”καλοί” και οι ”κακοί” . Το σύστημα υγείας είναι σαθρό από την ρίζα του. Χρειάζονται καινοτόμες και μεγάλες αλλαγές.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Οι ασκήσεις που θα κάνουμε για πάνταΟι ασκήσεις που θα κάνουμε για πάντα

Ποιες είναι οι ασκήσεις εκείνες που μας προσφέρουν τόσα πολλά οφέλη, που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί; Τις λατρεύουμε και σας τις παρουσιάζουμε…... Περισσότερα »

Τικ στα παιδιάΤικ στα παιδιά

Σε ποια ηλικία εμφανίζονται και πόσο συχνά είναι; Πώς αντιμετωπίζονται.... Περισσότερα »

Ρίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήσηΡίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήση

Το έλαιο που εξάγεται από τα φύλλα του βοτάνου έχει μακρά ιστορία ιατρικής χρήσης. ... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης