Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Φταίνε τα νοσοκομεία - φταίει και η νοοτροπία μας?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8699 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

Δημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2015

Το ερώτημα έχει απάντηση: φταίει και η επικρατούσα κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, φταίει όμως και η συνεχιζόμενη αδιαφορία προς τους εργαζομένους σε αυτά, που τις εποχές των περικοπών έχουν μειωθεί δραματικά. Το γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να μας γεμίζει με υπομονή καθώς και αυτοί υπερβαίνουν εαυτούς. ’Ομως δεν συμβαίνει συνήθως αυτό. Τα βάζουμε με το ελάχιστο προσωπικό, θεωρώντας ότι εμείς είμαστε πάνω απ΄όλους. Και η όλη κατάσταση συνεχίζεται ως έχει και λύση δεν βρίσκεται αφού τελικά ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα στους ασθενείς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Η νοοτροπία εδώ παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο φταίχτης είναι άλλος και εκεί πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας και όχι να περιχαρακωνόμαστε αποκλειστικά γύρω από την επίλυση του δικού μας προβλήματος. Αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται τις δύσκολες αυτές στιγμές. Επιβάλλεται να γίνει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 55

#1 Δημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2015

Καλημέρα σε όλους

Οι ασθενείς είναι σαν τα κακομαθημένα παιδιά που ενώ ξέρουν, θέλουν μόνο να τους γίνεται το χατήρι. Βέβαια έχουν απόλυτο δίκιο πολλές φορές, όμως δεδομένων των συνθηκών θα έπρεπε να υπάρχει κατανόηση.

Δεν χρειάζονται φωνές παρά αλληλεγγύη. Τα προβλήματα είναι κοινά!

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#2 Δημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2015

Καλημέρα και από μένα.

Δύσκολο το ερώτημα αλλά περίπου γνωστή η κατάσταση. Το όλο θέμα έχει να κάνει με το νοσηρό σύστημα υγείας που εξάπτει την ανυπομονησία του κόσμου.

  • Απάντηση

λάκης
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2014
Δημοσιεύσεις: 46

#3 Δημοσίευση: 1 Δεκεμβρίου 2015

Όλοι φταίμε και κανείς δεν φταίει!
Εάν υπήρχε (που τις πιο πολλές φορές δεν υπάρχει) ΛΟΓΙΚΗ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Οι ασθενείς ζητάμε παράλογα πράγματα από τους ιατρούς των νοσοκομείων και παράλογα πράγματα από το ίδιο το νοσοκομείο (π.χ. να μην περιμένουν, ο ιατρός να κοιτάει μόνο αυτούς κλπ)
Αντίστοιχα οι ιατροί (όχι όλοι) μας γράφουν στα ... καθώς κοιτάν να τελειώσουν την μίζερη βάρδιά τους και να γυρίσουν σπίτι τους με τον άθλιο μισθό τους.
Τα νοσοκομεία από την άλλη είναι ασυντήρητα με άθλιες εγκαταστάσεις, με κακές διαδικασίες (πάρε το χαρτί, πήγαινέ το για σφραγίδα, φέρτο πίσω, ξανά πήγαινέ το κλπ), λίγο προσωπικό, κλπ...

  • Απάντηση

karkinaki
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2015
Δημοσιεύσεις: 28

#4 Δημοσίευση: 2 Φεβρουαρίου 2016

Φταίει η νοοτροπία μας. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Αλλά μας ενδιαφέρει ”να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, είναι άνθρωποι με αδυναμίες, με αντοχές σωματικές και ψυχικές, που τις περισσότερες φορές, τις ξεπερνούν. Η νοοτροπία μας, όμως ”προστάζει” ότι στα δημόσια νοσοκομεία όλοι είναι άχρηστοι, ”δημόσιοι υπάλληλοι”, υπεύθυνοι για την κατάντια του συστήματος Υγείας, που χρηματιζόνται, που είναι αγενείς, που αφήνουν τον κόσμο να πεθαίνει.
Παντού υπάρχουν και οι μη-επαγγελματίες, οι άχρηστοι, οι βολεψάκιδες, οι επικίνδυνοι. Δεν είναι όμως όλοι έτσι.
Όταν ακούς γονείς, μέσα σε νοσοκομεία Παίδων, να λένε ”μόλις φύγουμε από εδώ μέσα, θα το κάψω το μπουρδέλο”, αναρωτιέσαι τι μηνύματα περνάει αυτός ο γονιός στο παιδί του. Αναρωτιέσαι ”ρε φίλε, και το δικό μου παιδί που θα γίνει καλά?”..Δυστυχώς, αυτοί είμαστε...

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#5 Δημοσίευση: 3 Φεβρουαρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #4:
Φταίει η νοοτροπία μας. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Αλλά μας ενδιαφέρει ”να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, είναι άνθρωποι με αδυναμίες, με αντοχές σωματικές και ψυχικές, που τις περισσότερες φορές, τις ξεπερνούν. Η νοοτροπία μας, όμ...

Η άποψή σου αγαπητή Μένια αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα. Όλα αυτά που περιγράφεις είναι αληθινά. Φτάινε οι γιατροί σε μεγάλο βαθμό όπως και οι νοσηλκευτές, μεγάλο μερίδιο ευθύνης όμως έχουμε και εμείς οι ίδιοι....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να φοβάται και να συνεχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του;... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης