Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης επαγγελματικής ενδυνάμωσης ατόμων με ρευματικά νοσήματα

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8490 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

ελληνική εταιρεία αντιρευματικού αγώνα (ελ.ε.αν.α.)
Σύλλογος - Σωματείο

Εγγραφή: 22/10/2015
Δημοσιεύσεις: 65

Δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2017

Αφορά: Ψωριασική αρθρίτιδα, Ψωρίαση, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Σκληρόδερμα, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες, Οστεοαρθρίτιδα, Αρθρίτιδα

Με μεγάλη χαρά η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης επαγγελματικής ενδυνάμωσης ατόμων με ρευματικά νοσήματα.
Το πρόγραμμα αφορά σε άτομα που νοσούν και είναι άνεργα ή απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που δεν ενδείκνυνται για την κατάσταση της υγείας τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν μια αρχική συνάντηση με ψυχολόγο, όπου θα διερευνήσουν από κοινού τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους αναφορικά με την επαγγελματική τους ζωή.

Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία από τον προσεχή Οκτώβριο να παρακολουθήσουν μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες με εκπροσώπους φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των δικαιωμάτων, της επανένταξης στην αγορά εργασίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Εκεί θα συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες και θα γνωρίσουν τους φορείς και τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση τους.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν σε ομάδες ψυχοδράματος στις οποίες θα ενεργοποιηθούν, θα ενδυναμωθούν και θα επεξεργαστούν μέσα από σειρά συνεδριών την επαγγελματική τους ταυτότητα.

Το πρόγραμμα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κατά το μέγιστο 45 άτομα,που πληρούν τα ως άνω κριτήρια και διαμένουν στο Νομό Αττικής ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και επαγγελματικής ενδυνάμωσης ατόμων με ρευματικά νοσήματα είναι δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 970

#1 Δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2017

Συγχαρητήρια για την εν λόγω πρωτοβουλία. Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύονται τα άτομα με ρευματικά νοσήματα προκειμένου να αναταπεξέλθουν στον επαγγελματικό τους χώρο. Ήθελα μόνο να ρωτήσω αν προβλέπεται και μεγαλύτερη συμμετοχή στο μέλλον γιατί αυτοί που πάσχουν από ρευματοπάθειες δεν είναι και λίγοι....

  • Απάντηση

δάφνη αρετάκη
Μέλος

Εγγραφή: 13/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1

#2 Δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2017

Καλή σας ημέρα και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!
Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για πρώτη φορά από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα και φιλοδοξεί να πληροφορήσει τα άτομα με ρευματικά νοσήματα για τις δυνατότητες στην αγορά εργασίας, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, τη δια βιου εκπαίδευση και φυσικά τα δικαιώματα στο χώρο εργασίας. Παράλληλα και εξίσου σημαντική είναι η δυνατότητα που δίνεται για συμμετοχή σε υποστηρικτική ομάδα ψυχοδράματος όπου τα μέλη θα επεξεργαστούν σκέψεις και συναισθήματα σχετικά με την επαγγελματική τους ταυτότητα.
Εφόσον το πρόγραμμα υλοποιηθεί με επιτυχία σε αυτό τον πρώτο του κύκλο ελπίζουμε να μπορέσουμε να το επαναλάβουμε στο μέλλον τόσο στο νομό Αττικής όσο και σε άλλους νομούς της περιφέρειας που αυτή τη στιγμή δεν καλύπτονται.
Προς το παρόν καλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (παρότι η δυνατότητα δήλωσης έχει παραταθεί από την αρχική της 30ης Μαίου) καθώς οι θέσεις είναι όντως περιορισμένες.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία στο info@arthritis.org.gr
Για την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα
Δάφνη Αρετάκη Μαριάννα Δραγασάκη

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 970

#3 Δημοσίευση: 8 Ιουνίου 2017

Αρχική δημοσίευση #2:
Καλή σας ημέρα και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια! Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για πρώτη φορά από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα και φιλοδοξεί να πληροφορήσει τα άτομα με ρευματικά νοσήματα για τις δυνατότητες στην αγορά εργασίας, την κοινωνική επιχειρηματικότητ...

Κυρία Αρετάκη

καλημέρα σας

Σας ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες! Οι δυνατότητες που δίνονται στους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα είναι πολύ μεγάλες προκειμένου να πληροφορηθούν καταλλήλως για την σχέση τους με την αγορά εργασίας.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 787

#4 Δημοσίευση: 9 Ιουνίου 2017

Αρχική δημοσίευση #2:
Καλή σας ημέρα και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια! Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για πρώτη φορά από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα και φιλοδοξεί να πληροφορήσει τα άτομα με ρευματικά νοσήματα για τις δυνατότητες στην αγορά εργασίας, την κοινωνική επιχειρηματικότητ...

Γνωρίζουμε τις δράσεις σας και δεν είναι η πρώτη φορά που μας εκπλήσσετε ευχάριστα!

Συνεχείστε έτσι!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτςΤέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτς

Ποιος είπε ότι τα σάντουιτς πρέπει να είναι το κλασικό ζαμπόν-τυρί; Εμείς έχουμε καλύτερες προτάσεις, για γεύση και υγεία.... Περισσότερα »

Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;

Ποιες είναι οι πιο συχνές συνέπειες που θα εμφανιστούν αν αφήσουμε τη συγκεκριμένη νόσο ανεξέλεγκτη;... Περισσότερα »

Αποτελεσματικοί τρόποι να κάψουμε το λίπος της κοιλιάςΑποτελεσματικοί τρόποι να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς

Αν θέλετε να κάψετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, έχουμε μερικές καλές και εύκολες συμβουλές…... Περισσότερα »

Πώς να προσέχουμε τις αρθρώσεις μαςΠώς να προσέχουμε τις αρθρώσεις μας

Mικρές συμβουλές για να προφυλάξετε τις αρθρώσεις σας και να τις έχετε πιο υγιείς από ποτέ…... Περισσότερα »

Video - Σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας

Η χρόνια μυελογενής λευχαιμία (ΧΜΛ) ευθύνεται για 15 τοις εκατό των περιστατικών λευχαιμίας στον ενήλικο πληθυσμό. Η πρόοδος στη θεραπευτική αγωγή της ΧΜΛ έχει ως αποτέλεσμα παρατεταμένες ανταποκρίσεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης