Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΠρόληψη και ενημέρωση

Απαραίτητοι οι συχνοί προληπτικοί έλεγχοι

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7634 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2016

Ασθενείς με σοβαρές ασθένειες πρέπει να ελέγχονται ανελλιπώς προκειμένου να εντοπίζεται η κάθε περενέργεια από την φαρμακευτική θεραπεία. Οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν καταρτίσει οι θεράποντες ιατροί, και αυτό είναι ακριβώς που δεν πρέπει να λησμονούν οι ασθενείς. Προληπτικός έλεγχος ίσον καλή υγεία και ει δυνατόν έγκαιρη πρόβλεψη για πιθανή εμφάνιση προβλήματος. ΟΙ ασθενείς θα πρέπει να το βλέπουν αυτό με σοβαρότητα αλλά πάνω απ΄όλα με υπομονή κια ψυχραιμία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#1 Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2016

Ότι καλύτερο για την υγεία του ασθενούς οι προληπτικοί έλεγχοι. Θα συμφωνήσω απόλυτα πως με τους ελέγχους αυτούς καταγράφεται όχι απλά η ίδια η εξέλιξη του προβλήματος αλλά ελέγχεται η όλη πορεία της ασθένειας. Οι ασθενείς δεν θα πρέπει να δυσφορούν. Τουναντίον οφείλουν να συμβιβάζονται με το πρόγραμμα των εξετάσεων που πρέπει να γίνονται πολύ συχνά για να διασφαλίζεται η υγεία τους.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

#2 Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2016

Όσο και να μας ενοχλούν οι εξετάσεις,δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να τις αποφεύγουμε. Η πρόληψη βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό στην σωστή περίθαλψη.

  • Απάντηση

kostis
Μέλος

Εγγραφή: 8/6/2014
Δημοσιεύσεις: 10

#3 Δημοσίευση: 15 Μαρτίου 2016

Το ζήτημα του προσυμπτωματικού ελέγχου είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να γίνεται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλάισιο που θα έχει αποφασισθεί από την ιατρική κοινότητα (επιστ. εταιρίες κλπ) και το κράτος, κομβικό ρόλο στη καταγραφή και στην τυχόν υπενθύμιση θα έπρεπε να έχουν οι γενικ. γιατροί που θα έχουν ”χρεωμενους” καθένα/μια από μας, ίσως μέσα από ένα μηχανογραφικό σύστημα το οποίο να καταγράφει όλο το ιατρικό ιστορικό και να μπορεί να προσεγγίστει και σε περίπτωση επ’ειγοντος.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#4 Δημοσίευση: 15 Μαρτίου 2016

Αρχική δημοσίευση #3:
Το ζήτημα του προσυμπτωματικού ελέγχου είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να γίνεται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλάισιο που θα έχει αποφασισθεί από την ιατρική κοινότητα (επιστ. εταιρίες κλπ) και το κράτος, κομβικό ρόλο στη καταγραφή και στην τυχόν υπενθύμιση θα έπρεπε να έχουν...

Πολύ σωστά αγαπητέ kostis

Με αυτό τον τρόπο θα είναι σαφώς πιο εύκολο το κουράρισμα των ασθενών...

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης