Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΠρόληψη και ενημέρωση

Δεν είναι όλες οι ασθένειες ίδιες

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7887 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 919

Δημοσίευση: 10 Αυγούστου 2017

Πολλές φορές ακούμε ασθενείς να ταυτίζονται με συμπτώματα που παρουσιάζουν άλλοι ασθενείς, παρά το γεγονός ότι οι ασθένειες είναι διαφορετικές. Κάνοντας πάντα το ίδιο λάθος, προβαίνοντας μάλιστα ακίμη και σε προσωπικές εκτιμήσεις, χωρίς να ρωτήσουν καν τον θεράποντα ιατρό, οι ασθενείς υποφέρουν από εμμονές. Έτσι καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολος, αφενός ο συμβιβασμός του ασθενή με το πρόβλημά του, και αφετέρου η διαδικασία της πρόληψης. Με το να ταυτιζόμαστε με τα προβλήματα των άλλων εις ότι αφορά την σωματική υγεία, πετυχαίνουμε απλά να μπερδεύουμε τον θεράποντα ιατρό μας στην προσπάθεια που καταβάλλει να μας πείσει πως δεν είναι ίδιες μεταξύ τους οι ασθένειες. Με λίγα λόγια, δεν συνδέεται η όποια παρενέργεια μιας ασθένειας με μια άλλη. Ας τα αφήσουμε λοιπόν όλα αυτά στην άκρη και ας ακούσουμε το θεράποντα ιατρό μας, χωρίς να κά νουμε οι ίδιοι τον γιατρό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημά μας, προλαμβάνοντας παράλληλα επύδυνες συμπεριφορές. Γιατί η ταύτιση με τα συμπτώματα άλλων ασθενειών το μόνο που κάνει, είναι να μας αποπροσανατολίζει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 752

#1 Δημοσίευση: 10 Αυγούστου 2017

Είναι ίδιον του ’Ελληνα να παριστάνει τον γιατρό και να θεωρεί πως γνωρίζει τα πάντα. Έτσι κάποιος γίνεται ταυτόχρονα από την μια στιγμή στην άλλη δικηγόρος, γιατρός, μηχανικός και δημοσιογράφος μαζί. Αυτό που είναι το πιο δύσκολο είναι να πείσουμε τον καθένα πως δεν πρέπει να μπαίνει στα χωράφια του άλλου. Με λίγα λόγια για να το καταλάβουμε: όταν κάποιος μας μιλά για δικά του συμπτώματα, καλό θα είναι να το αναφέρουμε αυτό στον γιατρό μας ώστε να λάβουμε την κατάλληλη απάντηση. Όχι μόνο δεν είναι ίδιες οι ασθένειες και τα συμπτώματά τους αλλά η οποιαδήποτε ταύτιση προκαλεί μεγάλη σύγχυση.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 247

#2 Δημοσίευση: 10 Αυγούστου 2017

Καλό είναι να αντιλαμβανόμαστε τι μας συμβαίνει, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του σώματος μας αλλά είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνουμε τον γιατρό μας για ότι συμβαίνει. Αυτός θα μας πει αν είναι σημαντικό το σύμπτωμα ή όχι.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μήπως χρειάζομαι group therapy;Μήπως χρειάζομαι group therapy;

Μια διαφορετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, για την οποία δεν μιλάμε συχνά. Μήπως θα έπρεπε;... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές, βλέπουμε τα αποτελέσματά του να καταστρέφουν τον οργανισμό μας.... Περισσότερα »

Οι καλύτερες πηγές φυτικού σιδήρουΟι καλύτερες πηγές φυτικού σιδήρου

Δεν είναι απαραίτητο να γεμίσετε το πιάτο σας με κόκκινο κρέας για να αποκτήσετε σίδηρο. Δείτε πώς αλλιώς μπορείτε.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης