ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ- ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ

Συμβουλευτείτε το ρευματολόγο σαςΠροστατευτείτε από τη γρίπη και τη πνευμονία …. εμβολιαστείτε.Όπως συστήνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων...

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017, 13:52
Τροποποίηση: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017, 14:47

ελληνική εταιρεία αντιρευματικού αγώνα (ελ.ε.αν.α.)

Συμβουλευτείτε το ρευματολόγο σας

Προστατευτείτε από τη γρίπη και τη πνευμονία …. εμβολιαστείτε.

Όπως συστήνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από την εποχική γρίπη είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο της εποχικής γρίπης προστατεύει εσάς και τους γύρω σας από τους διάφορους τύπους του ιού της γρίπης, συμπεριλαμβανομένου και του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Το εμβόλιο είναι ασφαλές και κλινικά δοκιμασμένο εδώ και πολλά χρόνια.
Η καλύτερη περίοδος για τον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης είναι η περίοδος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους. Μπορείτε όμως να εμβολιαστείτε καθ’ολη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Το εμβόλιο για την εποχική γρίπη χορηγείται με απλή ιατρική συνταγή και είναι διαθέσιμο σε όλα τα φαρμακεία, Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. (τηλέφωνο πληροφοριών 210 5212054 και 210 5212000 καθώς και www.keelpno.gr)

Η συχνότερη μορφή μικροβιακής πνευμονίας είναι η στρεπτοκοκκική. Η καλύτερη προφύλαξη από την πνευμονιοκοκκική πνευμονία είναι το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου που συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών τόσο το συζευγμένο PCV13 όσο και το πολυσακχαριδικό PPSV23.

Με το τρόπο αυτό προστατεύεστε από νοσήματα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ