Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΠρόληψη και ενημέρωση

Η Χορτοφαγία ασφαλής πρόληψη για τον καρκίνο

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7673 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

Δημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2014

Αφορά: Χρόνια Ρινίτιδα, Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, Τροφική αλλεργία, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες, Πνευμονική Υπέρταση, Πνευμονία, Οφθαλμική Αλλεργία, Μυελοΐνωση, Κληρονομικό Αγγειοοίδημα, Ιστιοκύττωση, Ιδιοπαθής Θρομβοκυτταρική Πορφύρα, Θρομβοφιλία, Δρεπανοκυτταρική Αναιμία / Θαλασσαιμία, Άσθμα, Αναιμία, Αμυλοείδωση, Αλλεργία, Αιμορροφιλία

Θα ήθελα να πω τη γνώμη μου πως η σχέση κρεοφαγίας-καρκίνου, είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι χορτοφαγίας καρκίνου. Παραθέτω ένα πολύ καλό ντοκυμανταίρ με ελληνικούς υπότιτλους σχετικά με τη διατροφή,
https://www.youtube.com/watch?v=-WmDCACZ1T8feature=share
και ένα πρόσφατο άρθρο της Καθημερινής σχετικό με τη χορτοφαγία, που εκτός οτι αποσιωπά την ανάγκη προσεγμένης διατροφής και για τους κρεοφάγους, είναι πολύ σωστό
http://www.kathimerini.gr/774103/article/epikairothta/ellada/mporoyme-na-zhsoyme-xwris-kreas
Αν αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο αντικαρκινκές έρευνες και αντικαρκινικές τρφές είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πως θα βρει μόνο φυτικές τροφές γι αυτό.
Κατά την άποψή μου έπειτα από πολυετές ψάξιμο η χορτοφαγία είναι η απάντηση όχι μόνο για τον καρκίνο αλλά και για πολλές άλλες ασθένειες κι όσο πιο πολλές ωμές τροφές και βιολογικές, έχει αυτή, τόσο καλύτερα.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 730

#1 Δημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2014

Απόλυτα σωστή η διαπίστωσή σου αγαπητή. Με την μόνη διαφορά ότι τα συμβατικά λαχανικά και φρούτα λόγω της αλόγστης χρήσης φυτοφαρμάκων είναι κάτι σαν τοξικές βόμβες και για να τα καταναλώσει κανείς, χρειάζεται ιδαίτερη προσοχή. Σίγουρα πάντως η σχέση κρεατοφαγίας και καρκίνου είναι πολύ στενή.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 825

#2 Δημοσίευση: 1 Δεκεμβρίου 2014

Πολύ σωστές οι απόψεις σου αγαπητή φίλη. Με την μόνη διαφορά ότι η ιατρική έρευνα για τον καρκίνο δεν βάζει στην πρώτη σειρά το μολυσμένο περιβάλλον αλλά αναλώνεται συχνά στις επιπτώσεις από την κατανάλωση ή μη κρέατος, που δεν είναι παρά μια παράμετρος του προβλήματος.

  • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#3 Δημοσίευση: 1 Δεκεμβρίου 2014

Η απάντηση στο θέμα frai είναι: βιλογικά φρούτα, όλο και κάτι γλυτώνεις..
Όσο για τις έρευνες περί κρέατος, μακάρι να ήταν έτσι, θα είχαμε γλυτώσει από πολλά και από μόλυνση περιβάλλοντος κατά πολύ...

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#4 Δημοσίευση: 2 Δεκεμβρίου 2014

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το άγχος. Όχι μόνο μεταλλάσσει τα γονίδιά μας αλλά ωθεί τον οργανισμό σε παραφύση πρακτικές. Πυροδοτεί άγνωστες ή αυτοάνοσες.
Φυσικά τα φυτοφάρμακα και τα αντιβιοτικά που υπάρχουν πλέον σε όλα τα τρόφιμα είτε αυτό είναι κρέας ή λαχανικά, κάνει άγνωστες μεταλλάξεις στον οργανισμό.
Ο ανθρώπινος οργανισμός προσαρμόζετε στις αλλαγές, όμως μπορεί να περάσουν 200 χρόνια μέχρι να γίνει πλήρης αφομοίωση αυτών των αλλαγών. Σκεφθείτε ότι η κοινωνία όπως την ξέρουμε είναι το πολύ 100 χρόνων.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Οφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμηΟφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμη

Από την καταπολέμηση της αυπνίας έως και...την προαγωγή στη δουλειά, δείτε πώς σας ωφελεί η αρχαία πρακτική.... Περισσότερα »

Ήλιος και υγεία: Όσα πρέπει να γνωρίζουμεΉλιος και υγεία: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ξέρουμε πως πρέπει να φοράμε αντηλιακό όταν βγαίνουμε έξω. Ξέρουμε όμως πώς ωφελεί ο ήλιος την υγεία μας;... Περισσότερα »

10 μικρές συμβουλές κατά του στρες10 μικρές συμβουλές κατά του στρες

Ώρα να διώξουμε μια και καλή το άγχοςαπό την ζωή μας, με τις παρακάτω πολύ απλές συνήθειες…... Περισσότερα »

9 συμβουλές για καλύτερη ψυχική υγεία9 συμβουλές για καλύτερη ψυχική υγεία

Μπορούμε να φροντίσουμε την ψυχική μας υγεία, χωρίς να χρειαστούν τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας…... Περισσότερα »

Video - Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου με την μέθοδο 'Superpath'

Τα τελευταία χρόνια, η ολική αρθροπλαστική έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή. Με τη μέθοδο Superpath δεν γίνεται χειρουργική εξάρθρωση του ισχίου. Το ζητούμενο σε κάθε επιτυχημένη επέμβαση με προστασία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης