Το Βήμα του ΑσθενήΦάρμακα & πρόσβασηΠρόσβαση στα φάρμακα

Φάρμακα για τις σοβαρές παθήσεις και από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8291 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

Δημοσίευση: 7 Μαΐου 2014

Αφορά: Πνευμονική Υπέρταση, Νόσος Pompe, Νόσος Gaucher, Νόσος Fabry, Μελάνωμα , Καρκίνος του Προστάτη

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μέτρου, με την προϋπόθεση να δοθούν και οικονομικά κίνητρα στους φαρμακοποιούς.

Ανακούφιση για χιλιάδες πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, θα φέρει η προωθούμενη από το υπουργείο Υγείας ρύθμιση για διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Για λόγους εξοικονόμησης πόρων, τα ακριβά αυτά σκευάσματα διατίθενται τα τελευταία χρόνια από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό οδηγεί συχνά σε ταλαιπωρία τους ασθενείς, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις αναζητούν τα φάρμακά τους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ενώ σε άλλες υπομένουν στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ασθενών με Σπάνιο Νόσημα, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε τη διάθεσή τους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για εξυπηρέτηση των ασθενών από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Προϋπόθεση - είπε - είναι να δοθούν και ορισμένα οικονομικά κίνητρα στους φαρμακοποιούς, όπως ένα ελάχιστο ποσοστό κέρδους και να τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ εμπρόθεσμα.

Μητρώο

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε, παράλληλα, από τις επιστημονικές εταιρείες να συμβάλλουν στην ταχύτερη δημιουργία των μητρώων ασθενών, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πασχόντων από χρόνια νοσήματα.

Αυτό θα επισπεύσει τις διαδικασίες για ένταξη των φαρμάκων τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

lazar
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 35

#1 Δημοσίευση: 8 Μαΐου 2014

κάτι μου λέει ότι προσπαθεί να καλοπιάσει τους φαρμακοποιούς. Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει προηγουμένως και δόθηκε τώρα η δυνατότητα?

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης