Το Βήμα του ΑσθενήΦάρμακα & πρόσβασηΠρόσβαση στα φάρμακα

Σύλλογοι ασθενών: Μεγάλα και άλυτα προβλήματα με ταυτόχρονη απουσία της Πολιτείας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6504 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

Δημοσίευση: 7 Οκτωβρίου 2015
Τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλα είναι τα προβλήματα με τα ακριβά φάρμακα των σπανίων παθήσεων, την περικοπή των επιδομάτων στους ασθενείς, την ανύπαρκτη χρηματοδότηση των συλλόγων αλλά και γενικότερα τις περικοπές στην περίθαλψη. Οι σύλλογοι ασθενών δυσκολεύονται να επιβιώσουν στο σκοτεινό οικονομικό τοπίο της χώρας και κάνουν έκκληση για μεγαλύτερη συμπαράσταση από την Πολιτεία. Στην κυριολεξία είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, που δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα βρεθεί οριστική λύση. Μήπως το Υπουργείο οφείλει να τους καλέσει επιτέλους σε διάλογο κάποια στιγμή? Μήπως ήρθε η ώρα να μπουν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα που αφορούν τους ασθενείς?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1053

#1 Δημοσίευση: 7 Οκτωβρίου 2015

Οι σύλλογοι όχι απλά αγωνίζονται νυχθημερόν για να βοηθήσουν τα μέλη τους αλλά τις περισσότερες φορές χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την Πολιτεία. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι η κατάσταση. Δεν μπορεί η Πολιτεία να τους βάζει στην γωνιά, συνεχίζοντας την πολιτική της αδιαφορίας. Δεν πάει άλλο.

  • Απάντηση

καίτη θεοχαρη
Μέλος

Εγγραφή: 4/10/2010
Δημοσιεύσεις: 3

#2 Δημοσίευση: 8 Οκτωβρίου 2015

Ενα από τα μεγάλα θέματα των ασθενών είναι και το πρόβλημα με τα νοσοκομειακά φάρμακα που αναγκαζόμαστε να τα παίρνουμε από τον ΕΟΠΥΥ.Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς και οι οικογένειες τους περνούν ένα γολγοθά ώστε να φτάσουν με τα φάρμακα τους στα νοσοκομεία και να κάνουν τις θεραπείες τους.Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο να πάρουν τις σφραγίδες στερείται από την πολύωρη ουρά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και την επιστροφή πάλι πίσω στο νοσοκομείο .Με φάρμακα ευαίσθητα σε θερμοκρασίες να περιφέρονται σε όλη την πόλη μέχρι να φτάσουν πίσω ,Αρκετές φορές ηλικιωμένοι γονείς μεταφέρουν τα φάρμακα και υφίστανται όλοι αυτήν την ταλαιπωρία ,ασθενείς με σοβαρά κινητικά προβλήματα επίσης με δυσκολία φτάνουν εξαντλημένοι να κάνουν πολύωρες θεραπείες και φτάνουν σπίτια τους αργά το απόγευμα.Μαθητές που πρέπει να κάνουν θεραπείες όσο και φοιτητές χάνουν σχεδόν όλοι την μέρα τους ώστε να φτάσουν να κάνουν την πολυπόθητη θεραπεία.Γιατί το κράτος και οι αρχές υγείας δεν βρίσκουν ένα τρόπο μεταφοράς των φαρμάκων παρά ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι και με οικονομική επιβάρυνση σε αυτές τις δύσκολες εποχές να κάνουν την δουλειά που έπρεπε να προσφέρει το ίδιο το κράτος ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ?
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΛΥΣΟΣΩΜΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

#3 Δημοσίευση: 8 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #2:
Ενα από τα μεγάλα θέματα των ασθενών είναι και το πρόβλημα με τα νοσοκομειακά φάρμακα που αναγκαζόμαστε να τα παίρνουμε από τον ΕΟΠΥΥ.Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς και οι οικογένειες τους περνούν ένα γολγοθά ώστε να φτάσουν με τα φάρμακα τους στα νοσοκομεία και να κάνουν τις θερα...

Εύλογη η απορία σας κα Θεοχάρη. Αν όμως τα αυτονόητα δεν εφαρμόζονται, τότε τι περιμένουμε? Έχετε διαμαρτυρηθεί σαν σύλλογος για την κατάσταση αυτή στο Υπουργείο Υγείας? Και αν ναι, τι απάντηση έχετε λάβει?

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 59

#4 Δημοσίευση: 8 Οκτωβρίου 2015

Πιστεύω, ότι οι σύλλογοι ασθενών στο σύνολό τους, πέραν του υπεράνθρωπου αγώνα που καταβάλλουν, ώστε να δώσουν λύσεις και να βρούνε διεξόδους στα πολλαπλά προβλήματά τους, σήμερα υποφέρουν από έλλειψη συνεχούς δραστηριοποίησης. Και αυτό γιατί ναι μεν κάποιοι εξ’ αυτών είναι ενεργοί, κάποιοι άλλοι έχουν επιδείξει τάσεις απογοήτευσης και εσωστρέφειας (δηλαδή μόνοι τους προσπαθούν, αφού έχουν απογοητευθεί από το αρμόδιο υπουργείο και τους φορείς τους να δώσουν λύσεις) . Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να σηκώσουν ανάστημα και να επιδείξουν μία μεγαλύτερη αγωνιστικότητα των θέσεων και διεκδικήσεών τους σε σχέση με τους φορείς του υπουργείου υγείας. Πρέπει να επιμείνουν με υπομονή στις θέσεις τους, να ενοχλούν την εκάστοτε υπηρεσία ή οργανισμό συνεχώς, δηλαδή εδώ που φτάσαμε να επιβάλλουν τη θέση τους ο καθένας. Γιατί αλλιώς το υπουργείο και οι φορείς τους, τους αντιμετωπίζει ως αδιάφορους - ενδιαφερόμενους που συνήθως τους καλεί και εάν το κάνει αυτό, για διαβουλεύσεις και κατάθεση απόψεων, χωρίς να τους δίνει το παραμικρό, γιατί βολεύει να πιστεύει ότι θα βρούν οι σύλλογοι τις λύσεις μόνοι τους ή με τη βοήθεια εταιριών, χορηγιών κ.λ.π., όπως πάντοτε.
Καλό λοιπόν είναι να αλλάξουν τακτική οι σύλλογοι εάν θέλουν σ’ αυτή τη ζούγκλα που ζούμε να πετύχουν κάτι ουσιαστικό, ας οργανωθούν και ας σταματήσουν για το εκάστοτε υπουργείο να ”υπάρχουν απλά”.
Στρατηγική, επιμονή, υπομονή, πολύ καλύ οργάνωση και μεγάλη συνεχώς διάθεση αγωνιστικότητας ακόμα και με βομβαρδισμό μηνυμάτων, παραπόνων, ερωτήσεων κ.λπ, στους αρμοδίους, σε ιστοσελίδες, σε έτνυπα, σε βουλευτές και κλιμάκια, με επερωτήσεις. Στο τέλος θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα γίνει.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1053

#5 Δημοσίευση: 8 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #4:
Πιστεύω, ότι οι σύλλογοι ασθενών στο σύνολό τους, πέραν του υπεράνθρωπου αγώνα που καταβάλλουν, ώστε να δώσουν λύσεις και να βρούνε διεξόδους στα πολλαπλά προβλήματά τους, σήμερα υποφέρουν από έλλειψη συνεχούς δραστηριοποίησης. Και αυτό γιατί ναι μεν κάποιοι εξ’ αυτών είναι ενεργ...

Σωστά Μαίρη43

Και εγώ πιστεύω ότι στο τέλος κάτι θα γίνει, παρά το γεγονός ότι πολλοί είναι οι σύλλογοι που είναι ανοργάνωτοι. Μόνο με σκληρή δουλειά και νέο πνεύμα μπορούν να αξιώσουν κάτι αποτελεσματικά από το αρμόδιο Υπουργείο.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Μύθοι για την αντισύλληψηΜύθοι για την αντισύλληψη

Επειδή κανείς δεν πρέπει να είναι ανενημέρωτος για αυτό το ζήτημα δείτε μύθους και αλήθειες.... Περισσότερα »

Τικ στα παιδιάΤικ στα παιδιά

Σε ποια ηλικία εμφανίζονται και πόσο συχνά είναι; Πώς αντιμετωπίζονται.... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης