Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Εγκατάλειψη κατά την ασθένεια

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9745 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλοί φαντάζομαι θα έχουν βιώσει τον τερματισμό σχέσεων κατά την διάρκεια μιας ασθένειας, γιατί ο/η σύντροφος δεν άντεξε αυτή την ξαφνική αλλαγή. Λίγες είναι οι περιπτώσεις που αντέχουν στον χρόνο. Κάποτε γνώρισα ένα νέο ζευγάρι σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο άνδρας είχε μείνει παράλυτος από την μέση και κάτω λόγω ατυχήματος με μοτοσυκλέτα. Η κοπέλα του κοιμόταν μέρα - νύχτα δίπλα του στο νοσοκομείο, τον περιποιούταν με τέτοιο τρόπο που θαρρείς πως δεν την άγγιζε η ραγδαία αυτή αλλαγή. Ήταν τόσο πολύ κοντά του, τον στήριζε, τον φρόντιζε, κάτι που έκανε κατάπληξη σε όλους. Οι οικείοι του, να σκεφθείτε, δεν του φέρονταν έτσι. Πέρασαν ομως τα χρόνια. Κάποτε, μετά από χρόνια, συνάντησα την αδελφή του. Το παλικάρι ήταν μια χαρά από ψυχολογικής πλευράς, είχε δραστηριότητες, άντεχε στην αλλαγή. Δυστυχώς η κοπέλα του όμως τον είχε αφήσει. Τι συμβάλλει άραγε σε αυτή την μοιραία αλλαγή? Γιατί δεν μπορύμε να μείνουμε πιστοί σε έναν άνθρωπο που υποφέρει? Σαφώς και ο άνθρωπος αυτός δεν είναι για λύπηση. Παρά την αναπηρία, παραμένει άνθρωπος, με αισθήματα και θέληση για ζωή. Δηλαδή πρέπει να είμαστε αρτιμελείς για να πάνε όλα κατ΄ευχήν? Γνωρίζω πως υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες μετά από ένα τέτοιο ατύχημα, παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις. όμως δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο. Δεν αφήνεις τον/την σύντροφό σου λόγω σωματικής αναπηρίας ή ελατώματος. Αν μη τι άλλο είναι ανέντιμο να εγκαταλείπεις τον άλλο όταν σε έχει ανάγκη.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#1 Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2017

Θλιβερή εμπειρία. Την έχω βιώσει σε όλες της τις διαστάσεις. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το πόσο ρηχοί είναι κάποιοι στα αισθήματά τους. Λες και τον σύντροφό τους τον γνώρισαν σήμερα, όταν συνέβη το πρόβλημα υγείας. Ας είμαστε ρεαλιστές: δεν χαλά την ζωή του ο καθένας για να φροντίζει τον άλλο. Πέρα από κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, στην Ελλάδα ειδικά ο κανόνας είναι να ζεις και να περνάς καλά χωρίς προβλήματα και σκοτούρες....

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 244

#2 Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2017

Θέλει πολύ δύναμη να μείνεις κοντά στον άνθρωπό σου που περνά δύσκολες στιγμές. Ειδικά σε σοβαρές περιπτώσεις όπου κάποιο ατύχημα ή κάτι άλλο καθιστά ανίκανο τον ασθενή και άμεσα εξαρτώμενο από τον σύντροφό του, τα πράγματα είναι όντως πολύ σοβαρά. Υπάρχουν όμως σύντροφοι που τα δίνουν όλα μέχρι τελευταίας πνοής για τον άνθρωπό τους.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να φοβάται και να συνεχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του;... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης