Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

κυριε Ν μιλαμε για έναν καραμπινατο καρκινο.......

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7596 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

zoi_n
Μέλος

Εγγραφή: 23/4/2014
Δημοσιεύσεις: 7

Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2014

Αφορά: Προστάτης, Καρκίνος του Προστάτη

.....ήταν η πρώτη επαφή μου με τον καρκίνο όταν διαγνώσθηκε στον αδελφό μου...... Καρκίνος στην ουροδόχο κύστη.... καρκίνος των καπνιστών απ’ ότι λένε.... Ήμασταν πολύ τυχεροί , διότι παρά το γεγονός ότι καθυστέρησε πάρα πολύ από την εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων να απευθυνθεί σε γιατρό, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί το τέρας και μια μεγάλη μάζα να καταλάβει την ουροδόχο κύστη, η χειρουργική επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχής και η βιοψία λίαν ενθαρρυντική...... μη μεταστατικός ...μη διηθητικός.........Από τότε... έχουν περάσει 3 χρόνια, κάνει επανέλεγχο κάθε 6 μήνες η 1 χρόνο (ανάλογα με την επανεμφάνιση η μη θηλωμάτων) και κάθε φορά περνάμε όλοι μια φάση μεγάλης αγωνίας....Εύχομαι να πάνε όλα καλά για ’κείνον και ΄για όλους τους πάσχοντες!!!!!!

 • Απάντηση

Απαντήσεις

gpap
Μέλος

Εγγραφή: 5/7/2007
Δημοσιεύσεις: 33

#1 Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2014

Μπορώ να φανταστώ την αγωνία που ζήσατε. Εύχομαι πάντα υγεία. Δυστυχώς, η σύγχρονη ζωή είναι πια συνυφασμένη με διαφόρων ειδών κινδύνους υγείας.

Είμαι καπνιστής και ξέρω ότι ανήκω σε ομάδα υψηλού κινδύνου γιασ διάφορες παθήσεις, όπως αυτή που περιγράψατε.

Τι μας κάνει άραγε εμάς τους καπνιστές και συνεχίζουμε?

”Αγνοια” κινδύνου σίγουρα δεν είναι. Το γράφουν πια και πάνω στα πακέτα. Αδυναμία, σίγουρα είναι. Είναι όμως νομίζω και μια άλλη ανθρώπινη αδυναμία. Η επιθυμία της απόλαυσης απο τη μία, και η ευκολία με την οποία παραγνωρίζουμε το ”μελλοντικό” κίνδυνο.

Ετσι είναι κι όταν είσαι νέος και ανεβαίνεις σε μηχανάκια. Το ξέρεις ότι είναι επικίνδυνο ότι τόσοι και τόσοι νέοι πεθαίνουν εξ αιτίας τους κι όμως καβαλάς τη μηχανή!
Ξέφυγα όμως εκτός θέματος. Οπότε σταματάω.

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#2 Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2014

Δυστυχώς παιδιά οι καπνιστές παρουσιάζουν στο πενταπλάσιο την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στην κύστη, όπως και τον κίνδυνο των υποτροπών που χαρακτηρίζουν τους όγκους αυτούς σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

 • Απάντηση

gpap
Μέλος

Εγγραφή: 5/7/2007
Δημοσιεύσεις: 33

#3 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2014

Να ήταν μόνο η κύστη, αλλά δεν είναι. Τα ξέρουμε Εφη, αλλά δυστυχώς συνεχίζουμε!

Οι στατιστικές τρομάζουν αλλά δυστυχώς όχι αρκετά. Αλλωστε θα έχεις κι εσύ ακούσει το γνωστό ”ναι αλλά ο τάδε δεν κάπνιζε και έκανε καλή ζωή και πήγε απο καρκίνο”.

Είναι να το πάρεις απόφαση, το ξέρω...

 • Απάντηση

demy
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 16

#4 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2014

Μια απόφαση είναι gpap...

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#5 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2014
Τροποποίηση: 3 Μαΐου 2014

Συμφωνώ με την Ντέμη, όλα στο μυαλό μας είναι!

 • Απάντηση

λάκης
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2014
Δημοσιεύσεις: 46

#6 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2014

Αρχική δημοσίευση #4:
Μια απόφαση είναι gpap......

Ναι, αλλά τι απόφαση!

Δύσκολη η άτιμη...

 • Απάντηση

dr. πέτρος θάνος
Συνεργάτης Ιατρός

Εγγραφή: 20/2/2014
Δημοσιεύσεις: 6

#7 Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2014

Θα ήθελα και εγώ να συμβάλλω στην ενημέρωση του forum όσον αφορά στο θέμα που θίξατε.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης έρχεται δεύτερος σε συχνότητα, μετά τον καρκίνο του προστάτη, και παρουσιάζει μία προτίμηση προς τους άνδρες (σχέση ανδρών- γυναικών με όγκο στην κύστη 3:1)
Οι καπνιστές παρουσιάζουν στο πενταπλάσιο την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στην κύστη, όπως και τον κίνδυνο των υποτροπών που χαρακτηρίζουν τους όγκους αυτούς σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.Τα τσιγάρα περιέχουν τις καρκινογόνες ουσίες 4-αμινοδιφενύλιο και 2-ναφθυλαμίνη, που απεκκρίνονται στα ούρα των καπνιστών και είναι ουσίες παρόμοιες με την ανιλίνη, την αρωματική αμίνη που περιέχεται στα ούρα των εργαζόμενων σε χημικές βιομηχανίες, σε βιομηχανίες χρωμάτων, πετρελαιοειδών και βιομηχανίες δερμάτων, οι εργαζόμενοι των οποίων επίσης παρουσιάζουν καρκινώματα στην κύστη.Επίσης άλλα αίτια ανάπτυξης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη αποτελούν η χρόνια απόφραξη των ούρων (παραμελημένος προστάτης) και ο χρόνιος ερεθισμός της κύστης (χρόνια λοίμωξη, λιθίαση, χρόνια χρήση καθετήρα).

Πρέπει να ξέρετε πως ,

Οποιαδήποτε ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ θα πρέπει να ελέγχεται από τον ουρολόγο προς αποκλεισμό καρκίνου, ιδιαίτερα, όταν είναι ανώδυνη.

Επιφανειακοί ή Διηθητικοί

Οι όγκοι σταδίου Τa και Τ1, που αναφέρονται σε αρχικά στάδια περιορίζονται αντίστοιχα στο επιθήλιο μόνο ή έχουν διασπάσει τη βασική μεμβράνη και έχουν επεκταθεί στο χόριο του βλεννογόνου, ονομάζονται επιφανειακοί (μη διηθητικοί) όγκοι. Οι όγκοι Τ2, Τ3 και Τ4, που αναφέρονται σε πιο προχωρημένα στάδια της νόσου, έχουν επεκταθεί στο μυϊκό χιτώνα της κύστης ή το περιτόναιο και το περικυστικό λίπος ή έχουν διηθήσει και παρακείμενα όργανα και αποτελούν την κατηγορία των διηθητικών όγκων της κύστης.

Συμπτώματα και Διάγνωση:

Κύριο σύμπτωμα των όγκων της κύστης είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων η ανώδυνη, ολική αιματουρία, ενώ μπορεί να εκδηλώνονται και με ερεθιστικά από την κύστη συμπτώματα (συχνουρία, καύσος ή άλγος στην ούρηση, επιτακτική ούρηση), που επιμένουν ή υποτροπιάζουν γρήγορα μετά από συμπτωματική θεραπεία. Όγκοι που εντοπίζονται κοντά στον αυχένα, μπορεί να προκαλούν αποφρακτικά συμπτώματα της ουρήθρας (δυσουρία, μειωμένης έντασης και μήκους ακτίνα των ούρων), ενώ εκείνοι που εμποδίζουν ή αποφράσσουν την κάθοδο των ούρων από τον ουρητήρα μπορεί να εκδηλωθούν με συμπτώματα χρόνιας απόφραξης του νεφρού (νεφρικός πόνος βύθιος στην οσφυϊκή χώρα ή ψηλαφητή μάζα στην πλάγια κοιλιακή χώρα).

Η διάγνωση στηρίζεται στο ιστορικό και τα συμπτώματα, την εξέταση των ούρων (αιματουρία) , τον υπερηχοτομογραφικό έλεγχο της κύστης και των νεφρών ή και την ενδοφλέβια ουρογραφία. Στο υπερηχογράφημα της κύστης το ανηχοϊκό, μαύρου χρώματος περιεχόμενο της κύστης, διακόπτεται από ηχογενή μορφώματα που προβάλλουν σον αυλό της και εφάπτονται ή συνέχονται με το τοίχωμα. Στο κυστεόγραμμα, της ενδοφλέβιας ουρογραφίας, φαίνονται οι χαρακτηριστικές εικόνες έλλειψης πλήρωσης, που προκαλούνται από τους όγκους. Η κυστεοσκόπηση επιβεβαιώνει την παρουσία του όγκου και προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά της μορφολογίας του. Όσο ευρύτερη είναι η βάση ενός όγκου και όσο συμπαγέστερη η εμφάνισή του, τόσο πιο αδιαφοροποίητος είναι ο όγκος και πιθανότερη η διήθηση του τοιχώματος της κύστης .

Θεραπεία του καρκίνου ουροδόχου κύστης

Μετά τη διάγνωση του όγκου, ακολουθεί η διουρηθρική αφαίρεση και η βιοψία . Αν η απάντηση του Παθολογοανατόμου δείξει όγκο διηθητικό, που επεκτείνεται στο υποκείμενο μυϊκό χιτώνα, ακολουθεί και ο έλεγχος με αξονική τομογραφία, της άνω και κάτω κοιλίας, που βοηθά στη μελέτη της τοπικής κατάστασης (όγκος μέσα στο τοίχωμα ή επέκταση εκτός της κύστης ή σε παρακείμενα όργανα). Με την αξονική τομογραφία ελέγχουμε την κατάσταση των επιχωρίων λεμφογαγγλίων της κύστης (λεμφογάγγλια έξω λαγονίων αγγείων) και των οπισθοπεριτοναϊκών γαγγλίων, όπως και των συμπαγών οργάνων και των οστών της σπονδυλικής στήλης και της λεκάνης .

Δείτε την διουρηθρική εκτομή θηλώματος ουροδόχου κύστης εδώ https://www.youtube.com/watch?v=mkYz4airgsY

 • Απάντηση

gpap
Μέλος

Εγγραφή: 5/7/2007
Δημοσιεύσεις: 33

#8 Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2014

Πολύ ενδιαφέρον γιατρέ, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Εστω κι αν δεν είναι ”ευχάριστη” για μας τους καπνιστές :)

 • Απάντηση

zoi_n
Μέλος

Εγγραφή: 23/4/2014
Δημοσιεύσεις: 7

#9 Δημοσίευση: 30 Απριλίου 2014

εγω παντως, οχι τοτε αλλα 3 χρονια μετα, εκοψα το τσιγαρο!!!! ειμαι περηφανη γι΄αυτό!!!!

 • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#10 Δημοσίευση: 1 Μαΐου 2014

Μπράβο Ζωή!!! Σωστή απόφαση και φαντάζομαι ότι αφού το συνειδητοποίησες η απόφαση δεν ήταν τόσο δύσκολη.

 • Απάντηση

zoi_n
Μέλος

Εγγραφή: 23/4/2014
Δημοσιεύσεις: 7

#11 Δημοσίευση: 1 Μαΐου 2014

εξαιρετικα εύκολο ......... και δεν υπερβαλλω!!!! αισθανομαι υπέροχα !!!!!!!!!!!!!

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#12 Δημοσίευση: 3 Μαΐου 2014

Αρχική δημοσίευση #8:
Πολύ ενδιαφέρον γιατρέ, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Εστω κι αν δεν είναι ”ευχάριστη” για μας τους καπνιστές :) ...

Gpap, οι πληροφορίες που δίνει ο γιατρός είναι πολύ ανησυχητικές και θα έπρεπε να σε προβληματίζουν. Αν θέλεις υπάρχουν λύσεις να σε βοηθήσουν, απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση. Σκέψου το….

Και δεν κάνει καρκίνο μόνο στην κύστη. Στέλνω μια χαρακτηριστική φωτογραφεία…

 • Απάντηση

demy
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 16

#13 Δημοσίευση: 8 Μαΐου 2014

Και εγω έχω να καταθέσω ότι γνωστό μου πρόσωπο (γυναίκα) που κάπνιζε 2 πακέτα την ημέρα, κατάφερε με καθοδήγηση πνευμονολόγου και το έκοψε, 5 χρόνια τώρα! Δεν της φάνηκε δύσκολο...

 • Απάντηση

gpap
Μέλος

Εγγραφή: 5/7/2007
Δημοσιεύσεις: 33

#14 Δημοσίευση: 8 Μαΐου 2014
Τροποποίηση: 8 Μαΐου 2014

ΟΚ παιδιά το πήρα το μήνυμα Loud and Clear :) Το ξέρω είναι μια απόφαση, αλλά είναι μια ΜΕΓΑΑΑΛΗ απόφαση....

Κάτι φωτογραφίες πάντως σαν αυτές που ανέβασε η Efi4 με βοηθάνε να το σκέφτομαι το ζήτημα. Για να είμαι ελικρινής τώρα τελευταία, σχεδόν κάθε μέρα το σκέφτομαι. Που θα μου πάει....

 • Απάντηση

demy
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 16

#15 Δημοσίευση: 9 Μαΐου 2014

Θα είναι χαρά μας να τα καταφέρεις gpap!

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#16 Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2014

Αρχική δημοσίευση #14:
ΟΚ παιδιά το πήρα το μήνυμα Loud and Clear :) Το ξέρω είναι μια απόφαση, αλλά είναι μια ΜΕΓΑΑΑΛΗ απόφαση....Κάτι φωτογραφίες πάντως σαν αυτές που ανέβασε η Efi4 με βοηθάνε να το σκέφτομαι το ζήτημα. Για να είμαι ελικρινής τώρα τελευταία, σχεδόν κάθε μέρα το σκέφτομαι. Που θα μο...

Αγαπητέ gpap, αν καταφέρουμε μέσα από αυτήν την κουβέντα να σε κάνουμε να το κόψεις τότε μπράβο!

Η ηλεκτρονική μας κουβέντα έπιασε τόπο!

Εύχομαι να επιτύχεις σε αυτή την προσπάθεια

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 955

#17 Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2014

Η διακοπή του καπνίμσατος από ένα σημειο και μετά είναι μονόδρομος. Και σε τελική ανάλυση δεν είναι και τόση μεγάλη εξάρτηση όσο φαντάζεστε.....

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

#18 Δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2014

Αρχική δημοσίευση #9:
εγω παντως, οχι τοτε αλλα 3 χρονια μετα, εκοψα το τσιγαρο!!!! ειμαι περηφανη γι΄αυτό!!!!...

Πολλά μπράβο σε όποιον κόβει το τσιγάρο!!! εγώ έχω φτάσει τα 22 χρόνια χωρίς τσιγάρο και αισθάνομαι εξαίσια!!!!

 • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Σακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόποΣακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόπο

Αντίθετα, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες μπορεί και να ελέγχει την πάθησή του και να απολαμβάνει το φαγητό του χωρίς στερήσεις.... Περισσότερα »

Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;

Πώς ακριβώς προστατεύει την υγεία μας ο ιερός βασιλικός; Και πώς μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε; ... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης