Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Όλα για το χειρουργείο?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7840 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

Δημοσίευση: 5 Αυγούστου 2014
Τροποποίηση: 5 Αυγούστου 2014

Αφορά: Σκολίωση, Οστεοπόρωση, Οστεοαρθρίτιδα, Κύφωση, Αρθρίτιδα

Πριν από μερικά χρόνια υπέφερα από κοίλη στο αριστερό ισχίο , που με ταλαιπώρησε περίπου ένα χρόνο όπου στην κυριολεξία μέτραγα τα βήματα μέχρι να κάτσω κάπου. Δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος περισσότερο από 10 λεπτά. Έκανα μαγνητική που έδειξε όντως μεγάλη κοίλη. Σε χειρούργους ορθοπεδικούς που απευθύνθηκα όλοι με συμβούλευαν για γρήγορο χειρουργείο, κόστους τουλάχιστον 6.000 - 7.000 ευρώ. Στην απόγνωσή μου κατέφυγα σε φυσίατρο. Μετά από κάποιες επισκέψεις και ενός χρόνου ταλαιπωρία με πόνους στο περπάτημα, ξαφνικά μια μέρα το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Έκτοτε είμαι μια χαρά. Διερωτάμαι έστι απλά: τόσο εύκολα στέλνουν στο χειριυσργείο τον κόσμο? Και σε τελική ανάλυση γιατί αποκλείουν άλλη έστω πρόσκαιρη λύση, τρομάζοντας τον ασθενή και θεωρώντας την επέμβαση περίπου ως μονόδρομο? Ξέρω, υπάρχει το κέρδος στη μέση, αλλά προς τι η σίγουρη άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη θεραπεία? Ξέρω επίσης ότι και οι ασθενείς πολλές φορές είναι περίεργοι.....Προς τι όμως όλη αυτή η ”βεβαιότητα” των ορθοπεδικών χειρούργων? Απλά για να μπούμε στο χειρουργείο?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 923

#1 Δημοσίευση: 5 Αυγούστου 2014

Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου ασθενείς με προβλήματα υγείας μπήκαν εσπευσμένα στο χειρουργείο ενώ θα μπορούσαν να αποφύγουν την επέμβαση με άλλους τρόπους. Από την άλλη βέβαια, δεν θα πρέπει αυτό να μας ωθεί στο να είμαστε κάθε φορά καχύποπτοι όταν μας μιλούν για αυτό. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να το ψάχνουμε με ηρεμία κια ψυχραιμία. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 245

#2 Δημοσίευση: 5 Αυγούστου 2014

Οι γιατροί ξέρουν μόνο την λύση του χειρουργείου. Οι πιο ήπιες μέθοδοι πχ. ξάπλα και ξεκούραση, φυσικοθεραπείες ή γυμναστική, δεν είναι στο λεξιλόγιο τους. Βέβαια δεν φταίνε μόνο αυτοί. Οι ασθενής απαιτούν γρήγορες λύσεις και ας είναι προσωρινές, κι ας έχουν πολλά ‘παράπλευρα’ προβλήματα και πόνο. Βλέπουν καχύποπτα τον γιατρό που δεν τους προτείνει παρεμβατικές μεθόδους ή φάρμακα.

  • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#3 Δημοσίευση: 5 Αυγούστου 2014

Ασφαλώς φταίνε και οι ασθενέις που βιάζονται να δουν αποτελέσματα. Και μιας και συμβαίνει αυτό, τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Πάντως και οι γιατροί κάποτε θα έπρεπε να πάψουν να λειτουργούν αποκλειστικά βάσει του κέρδους.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#4 Δημοσίευση: 5 Αυγούστου 2014

Πιστεύω ότι έχουν μάθει να λειτουργούν έτσι. Παλιά οι έμπειροι γιατροί κοιτούσαν τα χέρια σου και μπορούσαν να δώσουν κάποια γενική διάγνωση. Αν κάτι δεν ήταν όπως πρέπει μόνο τότε σε παραπέμπανε να πας για εξετάσεις.
Δεν συνταγογραφούσαν αδιακρίτως φάρμακα, κάτω από τις πιέσεις των εταιριών ή του ασθενούς που θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα.
Έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα πράγματα πλέον. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα, πάντως τα λάθη δεν δικαιολογούνε … και άλλωστε όπως λέει και κάποιος, οι άνθρωποι τα λάθη τα σβήνουν με μπλάνκο, οι γιατροί με ταφόπλακα…

Το χειρουργείο είναι η ‘σίγουρη’ λύση.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Το νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακείαΤο νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακεία

Μειώσεις τιμών στα φάρμακα, αλλαγές στο clawback, παραπομπές ασθενών στα νοσοκομεία από οικογενειακούς γιατρούς και ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, περιλαμβάνονται ... Περισσότερα »

Η επίδραση της καρδιαναπνευστικής άσκησης στην οστεοαρθρίτιδα γόνατοςΗ επίδραση της καρδιαναπνευστικής άσκησης στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Το αμερικανικό κολλέγιο ρευματολογίας και η ευρωπαϊκή ένωση κατά των ρευματισμών συστήνουν την άσκηση ως μέρος της θεραπείας για την οστεοαρθρίτιδα του ... Περισσότερα »

Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μαςΚαθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μας

Οι μεγαλύτεροι – και πιο ύπουλοι – κίνδυνοι που βλάπτουν το συκώτι μας…... Περισσότερα »

Χρόνια κόπωση: Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματοςΧρόνια κόπωση: Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές έρευνες του 2017 αναδεικνύουν την κακή λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.... Περισσότερα »

Video - Σημαντική αύξηση της επιβίωσης των πρόωρων νεογνών

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός γεννήσεων πρόωρων νεογνών, όμως παράλληλα έχει αυξηθεί θεαματικά και η επιβίωσή τους-χωρίς ιδιαίτερα νευροαναπτυξιακά προβλήματα-ακόμη και αυτών που ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης