Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Μαρτυρία ασθενούς με ΣΚΠ: ”Η πρόσβαση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα” - VIDEO

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5396 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 925

Δημοσίευση: 27 Μαΐου 2015

Αφορά: Σκλήρυνση Κατά Πλάκας / Πολλαπλή Σκλήρυνση, Οζώδης Σκλήρυνση

Μια σημαντική μαρτυρία ασθενούς με ΣΚΠ βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας στο Βήμα του Ασθενή.
Πρόκειται για μια μαρτυρία που καταγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ΣΚΠ στην πρόσβαση, τις υπηρεσίες και τα φάρμακα.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια, με πολλές επιπλοκές και παρενέργειες. Οι ασθενείς με ΣΚΠ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην μετακίνησή τους αλλά κυρίως στην πρόσβαση. Αυτό ακριβώς αναφέρεται στην πολύ ενδιαφέρουσα μαρτυρία, η πρώτη από μια σειρά άλλων μαρτυριών που θα ακολουθήσουν στο Βήμα του Ασθενή.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#1 Δημοσίευση: 28 Μαΐου 2015

Πολύ ενδιαφέρουσα μαρτυρία. Τα προβλήματα στην πρόσβαση είναι σε κάθε περίπτωση τα πιο βασικά για τους ασθενείς με προβλήματα κινητικότητας. Η Πολιτεία θα πρέπει με κάθε τρόπο να συνδράμει αποφασιστικά στην επίλυσή τους. Βρισκόμαστε στο 2015 και θεωρώ πως είναι ανεπίτρεπτο ακόμη να αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης τα άτομα αυτά.

Λύση τώρα!!

  • Απάντηση

emitak
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 5

#2 Δημοσίευση: 28 Μαΐου 2015

Τα ειπε όλα, μεσα σε 3 λεπτά: Μπορει να ασθενήσεις απο στιγμή σε στιγμή. Και τοτε θα καταλάβεις οτι ζεις σε μια πόλη που φτιαχτηκε μονο για υγιείς. Και με προσβαση στο συστημα αμφισβητούμενη..... Το χαμόγελο του και το παράπονο του μεσα σε μια στιγμή. Οπως και η κατασταση του.....
Μπραβο για την ιδέα! Οι διαφημίσεις της τηλεόρασης δεν δείχνουν ότι υπάρχουν και αυτοί οι συμπολίτες? μας

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#3 Δημοσίευση: 28 Μαΐου 2015

Όταν κανείς σε τόσο λίγο χρόνο καταθέτει την ψυχή του, υπενθυμίζοντας στους ιθύνοντες πως κάπου υπάρχει και αυτός, τότε κάθε άλλη σκέψη περιττεύει.

Ένα μεγάλο μπράβο στο Βήμα του Ασθενή που εγκαινιάζει αυτό τον πολύ σημαντικό κύκλο μαρτυριών!

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 55

#4 Δημοσίευση: 28 Μαΐου 2015

Μπράβο για την ενέργειά σας αυτή. Η μαρτυρία αυτή δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας, θέλησης και προπαντός στερείται μιζέριας, φαινομένου τόσο συχνού πλέον στην καθημερινότητά μας!!! Τα προβλήματα της πολιτείας γνωστά και χρόνια, πιθανόν και δυσεπίλυτα. Το θέμα είναι, εμείς από την πλευρά μας, οι συμπολίτες, να σταματήσουμε να θέτουμε με τις πράξεις μας (παρκάρισμα σε ράμπες, σε διόδους τυφλών, αντικείμενα στους χώρους πρόσβασης κ.λ.π.) εμπόδια στην πρόσβαση και στην κίνηση αυτών και άλλων πολλών ατόμων με ιδιαιτερότητες και ανάγκες (τυφλών κ.,λ.π.), γιατί ακριβώς το νήμα της υγείας για μας και τους δικούς μας ανθρώπους και φίλους, κόβεται από τη μία στιγμή στην άλλη, επιπλέον δε, είναι θέμα σεβασμού προς τον συνάνθρωπο να μην είμαστε εμείς το εμπόδιο στο δρόμο του!!!!

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 245

#5 Δημοσίευση: 28 Μαΐου 2015
Τροποποίηση: 28 Μαΐου 2015

Οι ασθενείς με χρόνιες ασθένειες απλά έχουμε μάθει να ζουμε έτσι. Δεν ενοχλούμε κανέναν, δεν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους γύρο μας απλά έχουμε μάθει να μη παραπονιούμαστε. Ζουμε σιωπηλά και όλα τα μικρά αλλά μεγάλα επιτεύγματα είναι μόνο για μας σημαντικά.

Ωστόσο το χαμόγελο μας είναι πραγματικό. Κρύβει πολύ πόνο αλλά και πολύ αγάπη για την ζωή.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#6 Δημοσίευση: 29 Μαΐου 2015

Αρχική δημοσίευση #5:
Οι ασθενείς με χρόνιες ασθένειες απλά έχουμε μάθει να ζουμε έτσι. Δεν ενοχλούμε κανέναν, δεν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους γύρο μας απλά έχουμε μάθει να μη παραπονιούμαστε. Ζουμε σιωπηλά και όλα τα μικρά αλλά μεγάλα επιτεύγματα είναι μόνο για μας σημαντικά. Ωστόσο το χαμόγελο μ...

Πολύ όμορφο να σωπαίνει κανείς γιατί απλά έχει συνειδητοποιήσει ένεκα του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ότι η ζωή είναι μικρή. Σοφία λέγεται αυτό.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

#7 Δημοσίευση: 2 Ιουνίου 2015

Πολύ καλό το βίντεο. Η πρόσβαση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες. Ο δε σεβασμός απέναντί τους δεν είναι πάντοτε δεδομένος. Τουναντίον κια αποκλεισμός υπάρχει και αδιαφορία για την τύχη τους. Μιλάμε για ένα κράτος όπου οι πολίτες δεν έχουν Παιδεία σε πολλά. Γιατί να έχουν σε αυτό?

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#8 Δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2015

Οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας όχι μόνο πρέπει να ελπίζουν αλλά να είναι σίγουροι πως το πρόβλημά τους κάποια στιγμή θα επιλυθεί. Η ιατρική έχει προχωρήσει σημαντικά, το ίδιο και η έρευνα.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

#9 Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2015

Αρχική δημοσίευση #8:
Οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας όχι μόνο πρέπει να ελπίζουν αλλά να είναι σίγουροι πως το πρόβλημά τους κάποια στιγμή θα επιλυθεί. Η ιατρική έχει προχωρήσει σημαντικά, το ίδιο και η έρευνα....

Πρέπει και η Πολιτεία όμως να κάνει κάτι και όχι να περιμένει απλά την αγανάκτηση των ασθενών για να πράξει τα αυτονότητα....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

"Ακτινογραφία" στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα"Ακτινογραφία" στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα

Φθηνή στα πρωτότυπα σκευάσματα είναι η χώρα μας. Βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο στις τιμές των “off – patent” και στα ψηλά στα γενόσημα, σύμφωνα με τα ... Περισσότερα »

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης