“Cafe φροντιστών» με συμβουλές για την καθημερινότητα των φροντιστών και την αντιμετώπιση των διαταραχών συμπεριφοράς

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος «Cafe φροντιστών», κατά τη διάρκεια της οποίας...

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 14:46
ψυχογηριατρικη εταιρεια ”ο νεστωρ”

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος «Cafe φροντιστών», κατά τη διάρκεια της οποίας η ψυχολόγος Έλενα Σκαλτσουνάκη θα δώσει συμβουλές για την καθημερινότητα των φροντιστών ασθενών με άνοια και την αντιμετώπιση των διαταραχών συμπεριφοράς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών υγείας.

Το πρόγραμμα «Cafe φροντιστών» διοργανώνεται από το Σωματείο Φροντιστών Ασθενών με Νόσο Alzheimer σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και απευθύνεται σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς με νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Το πρόγραμμα αποτελείται από κύκλους 6 συναντήσεων, στους οποίους πραγματοποιείται μια βασική ομιλία διάρκειας 20 λεπτών από έναν επαγγελματία υγείας και ακολουθεί συζήτηση μαζί με καφέ, με τη συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών υγείας διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών.

Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε 15 ημέρες, δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας καθώς και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Χώρος διεξαγωγής των συναντήσεων θα είναι η αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ» (2ος όροφος), στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», Δρ. Αντώνης Μούγιας και συντονίστρια του προγράμματος είναι η ψυχολόγος Έλενα Ζέρβα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ»: 210-8235050, 210-8235620.

Το πρόγραμμα «Καφέ Φροντιστών» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.nstr.gr

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ