Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Στην θέληση είναι όλα - δεν υπάρχει αδιέξοδο στο στρές αν δεν το δημιουργήσεις

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4524 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 953

Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2016

Αφορά: Κατάθλιψη, Διαταραχές του ύπνου, Βουλιμία / Ανορεξία, Αυτισμός

Συμβαίνει συχνά, να αγχωνόμαστε πέραν του δέοντος για πράγματα που σε αντίθετη περίπτωση θα μας φάινονταν παιχνιδάκι. Φταίει η εποχή, φταίνε τα πρότυπα και ο ανταγωνισμός, γεγονός όμως είναι ότι ουκ ολίγες φορές υποχωρούμε στην δύναμη του στρες. Δεν σκεπτόμαστε τότε τι σημαίνει στρες στην ζωή μας, δεν συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό, θεωρώντας ότι όλα τα καταφέρνουμε μονάχοι. Βέβαια ασφαλώς και μπορούμε να τα καταφέρουμε οιποιαδήποτε στιγμή αρκεί να κάνουμε πέρα τις συστάσεις από λάθος πρόσωπα. Οι άνθρωποι που πργματικά μας αγαπούν, αυτοί που δίνουν την ψυχή τους για την δική μας ηρεμία μη μένοντας στα λόγια, μπορούν και πρέπει να μας εμπνέουν. Σε τελική ανάλυση, δεν προχωρούμε με όλους όσο και να το θέλουμε. Η όλη ιστορία είναι ένα νεύμα, μια γρήγορη ματιά. Μετά από αυτό έρχεται η ευτυχία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 780

#1 Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2016

Καλημέρα και από μένα.

Αυτά που λες αγαπητέ tired είναι πολύ αληθινά. Η ευτυχία κρύβεται πίσω από λέξεις όπως ειλικρίνεια και ντομπροσύνη. Δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτή την λέξη. Κατά τα άλλα, ο ανταγωνισμός και οι συγκρίσεις το μόνο που κάνουν είναι να εγκλωβίζουν. Και τα λάθος άτομα είναι επίσης αρνητικό στοιχείο. Ο κόσμος δυστυχώς ζει μέσα από την αποτυχία του άλλου, εξιδανικεύει την ζωή του από την συντριβή του φίλου και εχθρού. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις σε τούτο τον άνισο αγώνα.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 953

#2 Δημοσίευση: 29 Μαρτίου 2016
Τροποποίηση: 29 Μαρτίου 2016

Δυστυχώς ευτυχία έρχεται μονάχα όταν συμβάλλουν πολλοί παράγοντες στην δημιουργία της. Συνήθως δεν κατακτάται με τις λέξεις αλλά από τα συναισθήματα. Μακριά από έμμονες ιδέες και ανταγωνισμό.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 780

#3 Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2016

Το στρές βασίζεται στον ανταγωνισμό και την κυριαρχία. Όσο και να σας φαίνεται παράξενο, μόνο όταν κάποιος θέλει να εντυπωσιάσει, να ξεχωρίσει και να μην χάσει από την αίγλη του, δεν θέλει να επικοινωνήσει με αυτό τον τρόπο. Η ανταγωνιστική κοινωνία ξέρει να καταστρέφει την ελεύθερη έκφραση με συμβατότητες και καταστροφολογία. Το πρόβλημα είναι ότι όλα γυρίζουν γύρω από τον εαυτό μας. Λες και όλοι εμάς σκέπτονται...

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι να προσέξετε στην άσκηση αν πάσχετε από ΓΟΠΤι να προσέξετε στην άσκηση αν πάσχετε από ΓΟΠ

Την ώρα της γυμναστικής μπορεί να εμφανιστεί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Απλές συμβουλές αντιμετώπισης.... Περισσότερα »

Η εγκύκλιος για το ωράριο των φαρμακείωνΗ εγκύκλιος για το ωράριο των φαρμακείων

Δήλωση διευρυμένου ωραρίου θα πρέπει να καταθέσουν το επόμενο διάστημα οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί, ώστε στο τέλος Μαΐου να εκδοθούν οι αποφάσεις των ... Περισσότερα »

Δίαιτα Paleo: Είναι καλή για την καρδιά μας;Δίαιτα Paleo: Είναι καλή για την καρδιά μας;

Η συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε. Επηρεάζει τον διαβήτη και την καρδιά;... Περισσότερα »

Αλεξιθυμία: Όταν δεν εκφράζω τα συναισθήματά μουΑλεξιθυμία: Όταν δεν εκφράζω τα συναισθήματά μου

Η αλεξιθυμία σχετίζεται με σωματικές διαταραχές, όπως καρδιακές αρρυθμίες,θυρεοειδή, διαταραχές εντέρου, καθώς και δερματολογικές.... Περισσότερα »

Video - Παιδιά με καρκίνο και η επιβίωσή τους

Για την σπανιότητα του καρκίνου στα παιδιά, τα σημαντικά ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με τους ενήλικες, και την εντυπωσιακή βελτίωση στον καρκίνο των παιδιών και των εφήβων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης