Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Το μυστικό του ψυχαναγκασμού

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9676 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2016

Αφορά: Χρόνια Κόπωση, Κατάθλιψη, Διαταραχές του ύπνου

O ψυχαναγκασμός - γιατί υπάρχει και αυτό - έχει να κάνει με παιδικές καταβολές αλλά και την εφηβεία. Η πρώτη προσέγγιση με την κοινωνία, οι πρώτες εντυπώσεις δημιουργούν το πρότυπο του κάθε χαρακτήρα. Έτσι όταν φτάνει κάποιος/α να βρίσκεται μετά από δεκαετίες σε αδιέξοδο, καλόν θα ήταν να ανατρέξει στο παρελθόν και να αναζητήσει τις αιτίες. Πολλά μπορέι να ειπωθούν για το άγχος και το στρες που οδηγούν συχνά σε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές. Όμως η αιτία είναι αλλού. Πριν λοιπόν καταφύγουμε στην όποια φαρμακευτική θεραπεία, ας εξετάσουμε πρώτα την πορεία του εαυτού μας, τα θέλω και τις επιθυμίες. Ίσως εκεί βρίσκεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#1 Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2016

Στο παρελθόν βρίσκονται πολλά κρυμμένα μυστικά, δεν το συζητώ. Κάποιος που πνίγεται από το άγχος, μάλλον θα πρέπει να προβεί σε αυτή την διαδικασία του επανακαθορισμού του, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ποτέ δεν είναι αργά, ώστε κάποιος να συλλάβει τα λάθη που έγιναν και να τα διορθώσει κατά το δυνατόν. Ο εαυτός μας παρόλο που θα προσπαθεί να κρυφτεί, εντούτοις θα μας αποκαλύψει στο τέλος όλη την αλήθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταπολεμήσαμε το άγχος που πολλές φορές πηγάζει από λάθος συμπεριφορές. Απλά κάνουμε μια νέα αρχή προσεκτικά και με τον δέοντα σεβασμό στην εξέλιξη του χαρακτήρα.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 697

#2 Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2016

Ψυχαναγκασμός είναι άραγε να ζεις υπό το καθεστώς συμβάσεων? Η μήπως να πράττεις παρά την θέλησή σου? Σε όλους δεν συμβαίνει αυτό? Και τελικά αν όλη η κοινωνία είναι ψυχαναγκαστική, αν ο έρωτας πνίγεται στην συμβατικότητα και το πάθος στην ρουτίνα της καθημερινότητας, για ποιο λόγο να έχει κανείς ενοχές και να τα βάζει με τον εαυτό του?

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#3 Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2016

Η εκτίμηση του εαυτού μας και του άλλου περνά μέσα από διαδικασίες ατομικής εξέλιξης που δεν σταματά αν δεν θελήσεις να πράτεις τα ίδια και τα ίδια. Και την ρουτίνα μπορεί να την αποδεχθείς, αρκεί να μην μπαίνει φραγμός στα μελλοντικά σου σχέδια. Αν ο ασθενής αφεθεί, για παράδειγμα, στις ανεξέλεγκτες του επιθυμίες, δεν πρόκειται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο μέλλον. Ακολουθεί την θεραπεία και δεν τα βάζει με τον εαυτό του. Σε τελική ανάλυση, παρά την όποια ασθένεια, η ζωή συνεχίζεται και σε καλεί να την χαρείς.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#4 Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2016

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις στο σημερινό θέμα που έθεσα. Να μην ξεχνάμε όμως και τις ενοχές που είναι πανταχού παρούσες. Επειδή μιλήσαμε όμως για τον ασθενή, αυτός τις έχει σε μεγάλο βαθμό επειδή τάχα δεν πρόσεχε στην ζωή του. Πως όμως να το κάνει όταν η ίδια η ζωή τον οδηγούσε ενίοτε σε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές? Η διέξοδος λοιπόν θα μπορούσε να ήταν: Ανακατεύουμε την τράπουλα και κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή. Μετά αντικρύζουμε με νέο μάτι την ζωή καθώς ότι έγινε δεν ξαναγίνεται. Στο τέλος, ενώ οι απαιτήσεις του σύγχρονου βασανισμού της καθημερινότητας μας μεταδίδουν τεράστιο άγχος και στρες, εμείς εντούτοις έχουμε μάθει τον εαυτό μας και δεν ξεγελιόμαστε. Μέσα από μας αγαπιέται και ο άλλος παρά τις θλιβερές συνθήκες διαβίωσης εν μέσω πολών φτωχών τω πνεύματι. Στο κάτω - κάτω ο ψυχαναγκασμός μπορεί να είναι έντονος, μπορεί όμως μέσα από ορισμένες διαδικασίες να ατονήσει.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#5 Δημοσίευση: 19 Απριλίου 2016

Ο ψυχαναγκασμός φωλιάζει εκεί που υπάρχει αδυναμία αντίθεσης αφενός με τις κληρονομημένες συνήθειες και αφετέρου με τις υποδείξεις για μια καναλιζαρισμένη ζωή χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τροφικές αλλεργίες στα παιδιά: Ποια είναι τα σημάδια;Τροφικές αλλεργίες στα παιδιά: Ποια είναι τα σημάδια;

Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις ότι το παιδί σας πάσχει από κάποια αλλεργία σε φαγητό;... Περισσότερα »

Πόσο κοστίζει το “φακελάκι” στα νοσοκομείαΠόσο κοστίζει το “φακελάκι” στα νοσοκομεία

Από μικροποσά έως χιλιάδες ευρώ ζητούν από ασθενείς γιατροί δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Όλο και περισσότεροι, πάντως, δεν απαιτούν πλέον άτυπη αμοιβή...... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης