Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Μέσα μας είναι η λύση!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5329 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 269

Δημοσίευση: 3 Οκτωβρίου 2016

Αφορά: Χρόνιος Πόνος, Χρόνια Κόπωση, Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή, Διαταραχές του ύπνου, Βουλιμία / Ανορεξία

Όσο και να ταλαιπωρούμαστε από αρνητικές σκέψεις, όσο και αν βάζουμε τον εαυτό μας στην διαδικασία του να σκέφτεται ανάποδα επειδή κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες επηρέασαν την φυσιολογική μας λειτουργία, η λύση δεν είναι μακριά. Ο εαυτός μας έχει αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες που δεν χρειάζεται καν να τις εξαντλήσουμε. Αν και μόνο αν πιστέψουμε σε αυτό, οι όποιες φοβίες πάνε περίπατο και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο να βοηθηθούμε. Χρειάζεται πάνω απ΄όλα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Χρειάζεται ωριμότητα και σύνεση γιατί κάθε αρνητική σκέψη ενεργοποιεί κακές πλευρές του εαυτού μας. Μαζί με αυτές και σωματικές αντισδράσεις. Κοιτώντας κατάματα το πρόβλημα, βρισκόμαστε στον πυρήμα των δυσκολιών και αυτό δεν είναι σε καμμία περίπτωση κακό. Τουναντίον όπως για να κόψεις το κάπνισμα πρέπει να πετάξεις το τσιγάρο στα σκουπίδια έτσι και στις αρνητικές σκέψεις πρέπει να υπάρξει ο κατάλληλος κάλαθος των αχρήστων. Τα πράγματα είναι μάλλον απλά και δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο. Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση κάθε είδους.... Η λύση είναι και παραμένει μέσα μας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1041

#1 Δημοσίευση: 3 Οκτωβρίου 2016

Αγαπητή elenkar

καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Όλα αυτά που λες είναι πολύ σωστά και απαιτούν δύναμη με θέληση μαζί. Την έχει την δυνατότητα αυτή ο άνθρωπος, να επιλέγει να απομακρύνει με την δύναμη του εαυτού του τις αρνητικές πλευρές. Προέχει πάνω απ όλα να τα έχει καλά με τον εαυτό του, να μην χάνεται στις ενοχές και να επιζητεί με πάθος την επόμενη μέρα. Ότι έγινε στο παρελθόν έγινε. Καιρός να ξεπροβάλλει με τις καλύτερες προοπτικές το αισιόδοξο αύριο.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 827

#2 Δημοσίευση: 3 Οκτωβρίου 2016

Συνήθως συζητάμε με τον εαυτό μας και ψάχνουμε να βρούμε την λύση. Ο ψυχισμός μας είναι γεμάτος θετικά αλλά και αρνητικά συναισθήματα. Εμείς απλά ανασύρουμε τα πρώτα και ξεχνάμε τα δεύτερα που δεν έχουν τη δύναμη να μας κρατήσουν δέσμιους.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#3 Δημοσίευση: 5 Οκτωβρίου 2016

Αγαπητή μου έχετε τόσο δίκαιο… ΝΑΙ όλα μέσα μας είναι. Και να αρνητικά και τα θετικά.

Στο χέρι μας και μόνο είναι πιά στάση θέλουμε να κρατήσουμε. Η κρίση που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνουμε ενδοσκόπησή μας. Το να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο τον εαυτό σου είναι το ποιο δύσκολο. Αλλά αν καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση, τότε θα καταλάβουμε τη δύναμη και τις δυνατότητες που έχουμε πραγματικά.

Δεν μας μάθαμε να ψάχνουμε μέσα μας τις λύσεις, ωστόσο η κάθε μέρα είναι και μια νέα ευκαιρία. Καλή φώτιση σε όλους, Ευχαριστώ elenkar για το θέμα που έθεσες.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Buddha bowls: H νέα τάση της υγιεινής διατροφήςBuddha bowls: H νέα τάση της υγιεινής διατροφής

Λαμπερά χρώματα, ποικιλία από τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά, συγκεντρωμένα όλα σε ένα… μπολ. Και το καλύτερο; Αποτελεί πλήρες γεύμα!... Περισσότερα »

Εκατομμύρια Έλληνες χωρίς περίθαλψηΕκατομμύρια Έλληνες χωρίς περίθαλψη

Ένας στους πέντε φτωχούς δεν υποβάλλεται σε θεραπεία ή εξετάσεις, επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, όπως προκύπτει από έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.... Περισσότερα »

Πώς θα προστατεύσω τον εγκέφαλό μου από τη γήρανσηΠώς θα προστατεύσω τον εγκέφαλό μου από τη γήρανση

Όσο μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας γίνεται πιο αδύναμος… εκτός και αν ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές!... Περισσότερα »

Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 2ο εξειδικευμένο συνέδριο για θέματα συμμόρφωσης στο χώρο του φαρμάκου στην εποχή της ψηφιακής υγείας.... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπιση τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης