Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Να προσέξουμε την ψυχολογία του ασθενούς

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8919 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 744

Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2017
Τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2017

Έχουν γραφτεί πολλά και οι συζητήσεις που έχουν γίνει είναι επίσης πολλές. Η ψυχολογία του ασθενή αν μη τι άλλο είναι το Α και το Ω κατά την διάρκεια της θεραπείας του. Τελευταία μου συνέβη αντίστοιχο περιστατικό σε γνωστό μου που δυστυχώς τελικά έφυγε από την ζωή. Οι οικείοι του κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό την ασθένειά του, και εκείνος κλεινόταν μέρα με την ημέρα στις σκέψεις του, με αποτέλεσμα να μην μοιράζεται τις τελευταίες ημέρες της ζωής του με κανέναν. Σεβαστό βέβαια ο καθένας να ορίζει από μόνος του πως θα πορευτεί με την ασθένειά του. Το περιβάλλον όμως του ασθενούς θα πρέπει να προσέξει πως να του συμπεριφερθεί. Πολλές φορές αυτό δεν γίνεται, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο ασθενής να τα χάνει και να απελπίζεται. Προσοχή λοιπόν στην συμπεριφορά απέναντι στον ασθενή. Γιατί η ψυχολογία του είναι εύθραυστη.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1061

#1 Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2017

Ο ασθενής έχει πάντα την ανάγκη μας και πολλές φορές δεν το εκδηλώνει. Θα πρέπει λοιπόν να το αντιληφθούμε οι ίδιοι και να σταθούμε πλάι του. Διαφορετικά δεν τον βοηθάμε. Ούτε κάνει καλό να κρύβουμε και να μην μοιραζόμαστε το πρόβλημα.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 837

#2 Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2017

Δεν οφέλησε ποτέ και κανέναν να καλύπτεται πίσω από το πρόβλημά του, πολύ περισσότερο το να το αναγάγει σε βασική καθημερινή ενασχόληση. Ο ασθενής χρειάζεται την στήριξή μας για να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς που γίνονται ανενεργοί όταν υποφέρει ψυχολογικά.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#3 Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2017

Αγαπητοί κύριοι είναι τόσο σημαντικό αλλά και τόσο πολύπλοκο θέμα.

Ναι η ψυχολογία του πάσχοντα είναι τόσο σημαντική για την επιβίωση του. Με την εσωτερική του δύναμη θα μπορέσει να παλέψει. .. το περιβάλλον του όμως, θα πρέπει να έχει την σοβαρότητα και το αίσθημα ευθηνής απέναντί του. Ναι συνήθως είναι κάτι πρωτόγνωρο και ξαφνικά βρίσκετε στο επίκεντρο. Πολλά τα θέματα και οι αγώνες που έχει να αντιμετωπίσει. Πολλά τα ερωτήματα που έχει να απαντήσει. Αλλά μία ασθένεια, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ντρέπεται κάποιος.

Το περιβάλλον του πρέπει να βοηθάει την κατάσταση παρά να αποσιωπά το γεγονός, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι και αποξενώνοντας τον ασθενή.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Άσκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτηΆσκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτη

Οσοι γυμνάζονται και έχουν διαβήτη αντιμετωπίζουν μια σειρά από διαιτητικές προκλήσεις και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μερικές αλλαγές στη διατροφή τους.... Περισσότερα »

5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου

Ποια φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση του κύκλου. Τι γίνεται με το άγχος.... Περισσότερα »

Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τα νεφρά σας υγιή και να ζήσετε μια μακρύτερη και υγιεινή ζωή. ... Περισσότερα »

Tips για το δέρμα των κολυμβητώνTips για το δέρμα των κολυμβητών

Είναι σημαντικό να προσέχετε την περιποίηση του δέρματος εάν είστε κολυμβητής ή απλά κολυμπάτε πολύ.... Περισσότερα »

Video - Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης