Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Να προσέξουμε την ψυχολογία του ασθενούς

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5540 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 668

Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2017
Τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2017

Έχουν γραφτεί πολλά και οι συζητήσεις που έχουν γίνει είναι επίσης πολλές. Η ψυχολογία του ασθενή αν μη τι άλλο είναι το Α και το Ω κατά την διάρκεια της θεραπείας του. Τελευταία μου συνέβη αντίστοιχο περιστατικό σε γνωστό μου που δυστυχώς τελικά έφυγε από την ζωή. Οι οικείοι του κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό την ασθένειά του, και εκείνος κλεινόταν μέρα με την ημέρα στις σκέψεις του, με αποτέλεσμα να μην μοιράζεται τις τελευταίες ημέρες της ζωής του με κανέναν. Σεβαστό βέβαια ο καθένας να ορίζει από μόνος του πως θα πορευτεί με την ασθένειά του. Το περιβάλλον όμως του ασθενούς θα πρέπει να προσέξει πως να του συμπεριφερθεί. Πολλές φορές αυτό δεν γίνεται, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο ασθενής να τα χάνει και να απελπίζεται. Προσοχή λοιπόν στην συμπεριφορά απέναντι στον ασθενή. Γιατί η ψυχολογία του είναι εύθραυστη.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 919

#1 Δημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2017

Ο ασθενής έχει πάντα την ανάγκη μας και πολλές φορές δεν το εκδηλώνει. Θα πρέπει λοιπόν να το αντιληφθούμε οι ίδιοι και να σταθούμε πλάι του. Διαφορετικά δεν τον βοηθάμε. Ούτε κάνει καλό να κρύβουμε και να μην μοιραζόμαστε το πρόβλημα.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 752

#2 Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2017

Δεν οφέλησε ποτέ και κανέναν να καλύπτεται πίσω από το πρόβλημά του, πολύ περισσότερο το να το αναγάγει σε βασική καθημερινή ενασχόληση. Ο ασθενής χρειάζεται την στήριξή μας για να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς που γίνονται ανενεργοί όταν υποφέρει ψυχολογικά.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 247

#3 Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2017

Αγαπητοί κύριοι είναι τόσο σημαντικό αλλά και τόσο πολύπλοκο θέμα.

Ναι η ψυχολογία του πάσχοντα είναι τόσο σημαντική για την επιβίωση του. Με την εσωτερική του δύναμη θα μπορέσει να παλέψει. .. το περιβάλλον του όμως, θα πρέπει να έχει την σοβαρότητα και το αίσθημα ευθηνής απέναντί του. Ναι συνήθως είναι κάτι πρωτόγνωρο και ξαφνικά βρίσκετε στο επίκεντρο. Πολλά τα θέματα και οι αγώνες που έχει να αντιμετωπίσει. Πολλά τα ερωτήματα που έχει να απαντήσει. Αλλά μία ασθένεια, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ντρέπεται κάποιος.

Το περιβάλλον του πρέπει να βοηθάει την κατάσταση παρά να αποσιωπά το γεγονός, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι και αποξενώνοντας τον ασθενή.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ουραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του ΙπποκράτηΟυραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του Ιπποκράτη

Τελευταία σε επενδύσεις για πρόληψη των παθήσεων είναι η Ελλάδα, παρότι την αξία της έχει αναγνωρίσει ο Ιπποκράτης από το 450 π.Χ.... Περισσότερα »

Μήπως χρειάζομαι group therapy;Μήπως χρειάζομαι group therapy;

Μια διαφορετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, για την οποία δεν μιλάμε συχνά. Μήπως θα έπρεπε;... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές, βλέπουμε τα αποτελέσματά του να καταστρέφουν τον οργανισμό μας.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης