Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Η κρίση προκαλεί ψυχικές παθήσεις

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10015 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 656

Δημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2017

Αφορά: Κατάθλιψη, Διαταραχές του ύπνου

Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας καταφεύγουν σε ψυχολόγους και ψυχίατρους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Άγχος, κρίση πανικού και αρνητικές σκέψεις ωθούν πολλούς στην λύση των ανικαταθλιπτικών, κάτι που αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα της καθημερινότητας τους. Και επειδή συνήθως το πρόβλημα δεν λύνεται εύκολα, οι οδοί διαφυγής στενεύουν απελπιστικά. Συνταγή δεν μπορεί να δώσει κανείς για οριστική επίλυση των ψυχικών προβλημάτων. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συστήσει ψυχραιμία και ενδοσκόπηση αλλά πάνω απ΄όλα όχι βιαστικές κινήσεις. Εξάλλου η κρίση αυτή θα κρατήσει - καθώς φαίνεται - για πολύ ακόμη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταστρέψουμε τους εαυτούς μας. Λύσεις πάντα υπάρχουν αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά. Η δε κρίση στα οικονομικά δεν μπορεί να επιφέρει και κρίση ταυτότητας. Είναι πολύ άδικο.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#1 Δημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2017

Ασφαλώς πολύ σοβαρό θέμα το σημερινό. Οι ψυχικές παθήσεις αυξάνονται ραγδαία χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Στο οικείο περιβάλλον μου έχω τουλάχιστον δύο άτομα που παίρνουν αντικαταθλιπτικά αποκλειστικά και μ΄νο λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Καλάο θα ήταν να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες αμας αλλά πάνω απ΄όλα να μην ανταγωνιζόμαστε και να φθονούμε επειδή κάποιοι επιβίωσαν παρά την οικονομική κρίση. Με μεθοδικότητα και ηρεμία να κάνουμε τον αυριανό σχεδιασμό.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 245

#2 Δημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2017

Δυστυχώς έχουμε γίνει μία κοινωνία (παγκοσμίως) που τα οικονομικά σου και η υπόσταση σου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Οι άνθρωποι νιώθουν ποιο σημαντικοί όταν έχουν ακριβό τηλέφωνο, ωραίο αυτοκίνητο ή μεγάλο σπίτι. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, σου τα δημιουργούν!
Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στα όρια μας ως κοινωνία, γι αυτό η ενδοσκόπηση και η συσπείρωση, είναι απαραίτητα. Να ζεις με επίγνωση την κάθε ώρα και στιγμή.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

#3 Δημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2017

Αντί να καταφύγουμε στα αντικαταθλιπτικά, καλό θα ήταν να κάνουμε μια εσωτερική συζήτηση για αν αναπροσαρμόσουμε τις αξίες μας. Αυτό βέβαια μην έχετε την απαίτηση να το κάνουν και οι άλλοι καθώς όπως έλεγε κάποιος γνωστός μου που δεν ζει ποια ”είχαμε διαφορετικές αφετηρίες”. Το όλο θέμα έχει να κάνει περισσότερο με την αναδιαμόρφωση των όρων ζωής και λιγότερο με την ίδια την πάθηση που συνήθως - πέραν των παθολογικών εξαιρέσεων - προκαλείται από το βεβαρυμένο κοινωνικό προτσές.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#4 Δημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2017

Μέσα μας είναι το πρόβλημα. Εμείς δηλαδή τι άγχη καλλιεργούμε και ποιον πήχυ βάζουμε. Πολύ σωστά efi4, το θέμα δεν είναι να νοιώθουμε διαφορετικά από τα κάθε λογής γκάτζετ αλλά να ασκούμε το πνεύμα μας προς κάθε κατεύθυνση!

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

#5 Δημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2017

Η δύναμη είναι δίπλα μας! Μόνοι μας πρέπει να ενεργοποιήσουμε τον πλούτο που υπάρχει στην ψυχή και το πνεύμα μας. Πρόκειται για τεράστιο οπλοστάσιο!!

  • Απάντηση

ειρήνη κουτελά, ψυχοθεραπεύτρια
Μέλος

Εγγραφή: 5/8/2015
Δημοσιεύσεις: 6

#6 Δημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2017

Πράγματι ”είναι άδικο” να ταλαιπωρούμαστε και να αντιμετωπίζουμε προσωπικά θέματα που αναδύθηκαν σε μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Μοιάζει όμως η κρίση αυτή, να είναι η αφορμή ή καλύτερα το όχημα που έφερε στην επιφάνεια κάποιους δικούς μας ”ανοιχτούς λογαριασμούς” που είτε είχαμε ξεχασμένους είτε τους προσπερνούσαμε συνειδητά ή ασυνείδητα. Η κατάθλιψη ή οι κρίσεις πανικού αποτελούν κάποιες από τις συχνότερες καταστάσεις και αιτίες για τις οποίες οι άνθρωποι, σε κρίση, καταφθάνουν, στους ειδικούς Ψυχικής υγείας προκειμένου να ανακουφιστούν και να ζητήσουν λύση. Και με αυτή την αφορμή ξεκινά και μια δουλειά με τον εαυτό, σε βάθος, καθώς φαίνεται ότι οι καταστάσεις αυτές αποτελούν και τη διέξοδο-την εκτόνωση του οργανισμού μας με σκοπό να βρει την ομοιόστασή του, να επαναπροσδιορισθεί, να αξιοποιήσει τη δύναμη που κρύβει μέσα του και τις δικές του αυθεντικές αξίες.. Αναρωτιέμαι αν τελικά η κρίση ενέχει και ευκαιρίες...

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Δισκοκήλη: Πώς την αντιμετωπίζουμεΔισκοκήλη: Πώς την αντιμετωπίζουμε

Πώς γίνεται η διάγνωση της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου και πώς αντιμετωπίζεται θεραπευτικά;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Γιατί είναι αναγκαίο το στρες;Γιατί είναι αναγκαίο το στρες;

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να το εξολοθρεύσουμε, αλλά μήπως τελικά είναι αναγκαίο λίγο άγχος;... Περισσότερα »

Πώς θα ανακουφιστούμε γρήγορα από τις καούρες;Πώς θα ανακουφιστούμε γρήγορα από τις καούρες;

Tips για να αισθανθούμε καλύτερα όταν εμφανίζεται το πρόβλημα.... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης