Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Για την ψυχοσωματική σταθερότητα και την αποφυγή των ασθενειών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 3621 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2017

Πολλές είναι οι φορές που λέμε χαρακτηριστικά πως αυτός/ή ασθένησε από στενοχώρια και θλίψη. Άλλες φορές ενοχοποιούμε την πικρία για την επιδείνωση ασθενειών, την ίδια στιγμή που δεν δίδουμε την απαραίτητη σημασία στο τι προκαλεί ακριβώς την κάθε ασθένεια. Τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα: δεν αρρωσταίνουμε επιδή δεν χασκογελάμε όλη την ώρα ούτε επειδή είμαστε λιγομίλητοι ή ευαίσθητοι, αρωσταίνουμε γιατί ο σημερινός τρόπος ζωής ξεφεύγει από τα ανθρώπινα πλαίσια και οι άνθρωποι έχουν χάσει το μέτρο. Κατ΄επέκταση η άστατη ψυχολογία δημιουργεί σωματικές αναταράξεις, καταργώντας ουσιαστικά την σταθερότητα του χαρακτήρα. Με δεδομένο ότι οι εξωτερικές επιθέσεις πολλαπλασιάζονται, γινόμαστε στο τέλος ευάλωτοι ή αγανακτούμε καθημερινά. Με την σειρά τους έρχονται τότε και οι ασθένειες, προερχόμενες από τις ψυχικές εκρήξεις. Η καλή ψυχολογία έχει άμεση σχέση με την αποφυγή πρόκλησης ασθένειας, πρέπει να το γνωρίζουμε. Κατά τα άλλα, τίποτε δεν αποφεύγεται αν δεν αλλάξει συνολικά ο σημερινός τρόπος ζωής, αν δεν μπει φραγμός στην εγωπάθεια και το ατομικό συμφέρον. Ο καθένας μπορεί να ασθενήσει αν δέχεται καθημερινά μαζικές επιθέσεις από πολλά ανοιχτά μέτωπα. Η δε σωματική του αντίδραση είναι άμεση κια η ασθένεια καραδοκεί. Καλή ψυχολογία και άμυνα σημαίνουν ασφαλής ψυχοσωματική πόρευση και πάνω απ΄όλα απομάκρυνση του ενδεχομένου εμφάνισης ασθενειών.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#1 Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2017

Το μέτρο χάνεται γιατί δεν υπάρχει σε τίποτε φραγμός. Πολύ σωστές οι διαπιστώσεις για τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

Ας παλέψουμε για την ηρεμία μας!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 656

#2 Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2017

Πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο να είμαστε ψύχραιμοι στις καθημερινές καταιγίδες που μας πλήττουν από ασήμαντες αφορμές. Πρέπει να φροντίζουμε για την θωράκισή μας απέναντι στα καθημερινά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν αδιάκοπα. Αυτή είναι και η μόνη λύση για να αντισταθούμε στις προκλήσεις.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

#3 Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2017

Αρχική δημοσίευση #2:
Πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο να είμαστε ψύχραιμοι στις καθημερινές καταιγίδες που μας πλήττουν από ασήμαντες αφορμές. Πρέπει να φροντίζουμε για την θωράκισή μας απέναντι στα καθημερινά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν αδιάκοπα. Αυτή είναι και η μόνη λύση για να αντισταθούμε στ...

Οι ασθένειες καραδοκούν εκεί που υπάρχει ευάλωτος χαρακτήρας και ευμετάβλητη ψυχολογία. Πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και να αντέχουμε τις καθημερινές προκλήσεις. Τα χρόνια, οι ημέρες και τα λεπτά περνούν χωρίς να το καταλάβουμε. Σπαταλώντας ενέργεια σε διαξιφισμούς και φιλονικίες, ανοίγουμε τον δρόμο σε ασθένειες οι οποίες σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν εκδηλωθεί. Θέλει μεγάλη προσοχή ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους διπλανούς μας, στον τρόπο που πράττουμε όταν μας προσβάλλουν και μας υποτιμούν.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 656

#4 Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2017

Προκλήσεις θα υπάρχουν πάντα σε καθημερινή βάση. Οι ασθένειες εκδηλώνονται όταν καταπίνουμε τις προσβολές αλλά υποφέρουμε μέσα μας. Δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής των κακών και ειδικά όταν επενδύουμε συναισθηματικά στην εξάλειψή του και ελπίζουμε στο καλύτερο χωρίς να υπάρχουν καν οι προυποθέσεις για αυτό.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιούς καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιούς καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Δισκοκήλη: Πώς την αντιμετωπίζουμεΔισκοκήλη: Πώς την αντιμετωπίζουμε

Πώς γίνεται η διάγνωση της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου και πώς αντιμετωπίζεται θεραπευτικά;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Γιατί είναι αναγκαίο το στρες;Γιατί είναι αναγκαίο το στρες;

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να το εξολοθρεύσουμε, αλλά μήπως τελικά είναι αναγκαίο λίγο άγχος;... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης