Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Για την ψυχοσωματική σταθερότητα και την αποφυγή των ασθενειών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4513 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2017

Πολλές είναι οι φορές που λέμε χαρακτηριστικά πως αυτός/ή ασθένησε από στενοχώρια και θλίψη. Άλλες φορές ενοχοποιούμε την πικρία για την επιδείνωση ασθενειών, την ίδια στιγμή που δεν δίδουμε την απαραίτητη σημασία στο τι προκαλεί ακριβώς την κάθε ασθένεια. Τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα: δεν αρρωσταίνουμε επιδή δεν χασκογελάμε όλη την ώρα ούτε επειδή είμαστε λιγομίλητοι ή ευαίσθητοι, αρωσταίνουμε γιατί ο σημερινός τρόπος ζωής ξεφεύγει από τα ανθρώπινα πλαίσια και οι άνθρωποι έχουν χάσει το μέτρο. Κατ΄επέκταση η άστατη ψυχολογία δημιουργεί σωματικές αναταράξεις, καταργώντας ουσιαστικά την σταθερότητα του χαρακτήρα. Με δεδομένο ότι οι εξωτερικές επιθέσεις πολλαπλασιάζονται, γινόμαστε στο τέλος ευάλωτοι ή αγανακτούμε καθημερινά. Με την σειρά τους έρχονται τότε και οι ασθένειες, προερχόμενες από τις ψυχικές εκρήξεις. Η καλή ψυχολογία έχει άμεση σχέση με την αποφυγή πρόκλησης ασθένειας, πρέπει να το γνωρίζουμε. Κατά τα άλλα, τίποτε δεν αποφεύγεται αν δεν αλλάξει συνολικά ο σημερινός τρόπος ζωής, αν δεν μπει φραγμός στην εγωπάθεια και το ατομικό συμφέρον. Ο καθένας μπορεί να ασθενήσει αν δέχεται καθημερινά μαζικές επιθέσεις από πολλά ανοιχτά μέτωπα. Η δε σωματική του αντίδραση είναι άμεση κια η ασθένεια καραδοκεί. Καλή ψυχολογία και άμυνα σημαίνουν ασφαλής ψυχοσωματική πόρευση και πάνω απ΄όλα απομάκρυνση του ενδεχομένου εμφάνισης ασθενειών.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 698

#1 Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2017

Το μέτρο χάνεται γιατί δεν υπάρχει σε τίποτε φραγμός. Πολύ σωστές οι διαπιστώσεις για τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

Ας παλέψουμε για την ηρεμία μας!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#2 Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2017

Πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο να είμαστε ψύχραιμοι στις καθημερινές καταιγίδες που μας πλήττουν από ασήμαντες αφορμές. Πρέπει να φροντίζουμε για την θωράκισή μας απέναντι στα καθημερινά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν αδιάκοπα. Αυτή είναι και η μόνη λύση για να αντισταθούμε στις προκλήσεις.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#3 Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2017

Αρχική δημοσίευση #2:
Πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο να είμαστε ψύχραιμοι στις καθημερινές καταιγίδες που μας πλήττουν από ασήμαντες αφορμές. Πρέπει να φροντίζουμε για την θωράκισή μας απέναντι στα καθημερινά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν αδιάκοπα. Αυτή είναι και η μόνη λύση για να αντισταθούμε στ...

Οι ασθένειες καραδοκούν εκεί που υπάρχει ευάλωτος χαρακτήρας και ευμετάβλητη ψυχολογία. Πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και να αντέχουμε τις καθημερινές προκλήσεις. Τα χρόνια, οι ημέρες και τα λεπτά περνούν χωρίς να το καταλάβουμε. Σπαταλώντας ενέργεια σε διαξιφισμούς και φιλονικίες, ανοίγουμε τον δρόμο σε ασθένειες οι οποίες σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν εκδηλωθεί. Θέλει μεγάλη προσοχή ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους διπλανούς μας, στον τρόπο που πράττουμε όταν μας προσβάλλουν και μας υποτιμούν.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#4 Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2017

Προκλήσεις θα υπάρχουν πάντα σε καθημερινή βάση. Οι ασθένειες εκδηλώνονται όταν καταπίνουμε τις προσβολές αλλά υποφέρουμε μέσα μας. Δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής των κακών και ειδικά όταν επενδύουμε συναισθηματικά στην εξάλειψή του και ελπίζουμε στο καλύτερο χωρίς να υπάρχουν καν οι προυποθέσεις για αυτό.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να φοβάται και να συνεχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του;... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης