Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Που μας οδηγεί το άγχος;

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6366 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

Δημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2017
Τροποποίηση: 19 Σεπτεμβρίου 2017

Αφορά: Χρόνιος Πόνος, Σχιζοφρένεια, Κατάθλιψη, Διαταραχές του ύπνου

Όταν θέλεις να βγάλεις προς τα έξω το πρόβλημά σου, ξεκίνα να γράφεις για αυτό, έλεγε κάποτε ένα σημαίνον πρόσωπο. Αυτό βέβαια προυποθέτει πως υπάρχει διάθεση ξεπεράσματος του προβλήματος και όχι εγκλωβισμού σε αυτό. Πόσοι είναι οι άνθρωποι που δεν αγχώνονται σήμερα? Ελάχιστοι. Πόσοι επιθυμούν πραγματικά να απαλλαγούν από την εν λόγω νόσο που τείνει να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις? Ακόμη λιγότεροι. Το λέω αυτό διότι ο καθένας κρύβεται πίσω από την ανασφάλειά του, ακόμη και ο γράφων. Μας βολεύει να μην παίρνουμε αποφάσεις, να κάνουμε καθημερινά τα ίδια πράγματα, δεν θέλουμε να αγγίζουμε τον ψυχικό μας κόσμο ούτε να τον ταλαιπωρούμε. Ποιος είπε όμως ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι η ύψιστη ταλαιπωρία? Κινδυνεύουμε να χάσουμε γονείς, αδέρφια και φίλους. Όλοι απέναντί μας και εμείς μονάχοι με το άγχος μας. Τι πρέπει να κάνουμε? Να ξυπνήσουμε ένα πρωινό και να αρχίσουμε να κάνουμε μια άλλη ζωή. Να πιστέψουμε πως τίποτε δεν είναι όλα αυτά παρά έλλειψη αυτοπεποίθησης και πως την δουλειά μας την κάνουμε πολύ καλά. Το παρατεταμένο άγχος και ο φόβος ανάληψης ευθυνών μας οδηγούν στο ασφαλές, νομίζουμε, λημέρι κατουσίαν της αδράνειας. Αν με αυτό δεν εγκλωβιζόμαστε χειρότερα, τότε τι κάνουμε? Πρέπει να ανοιχθούμε στον κόσμο, να εξωτερικεύσουμε τα αισθήματά μας. Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με ανταγωνισμό και χαιρεκακία που η ίδια η σημερινή κοινωνία μας επιβάλλει. Πρέπει να χτίσουμε μια άλλη ζωή, μακριά από έριδες και κάθε λογής μονομαχίες. Σε αυτή την ζωή δεν χωρά το παραμικρό άγχος.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1053

#1 Δημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ευθύς αμέσως δεν γίνονται όλα. Θέλει προσπάθεια αλλά πάνω απ΄όλα ισχυρή θέληση. Το να πάψεις να αγχώνεσαι, σημείνει να αμφισβητείς και να αντιστέκεσαι. Δύσκολο όταν κάνεις πράγματα που δεν θέλεις, όταν σύρεσαι σε καταστάσεις που γεννούν άγχος. Πάντα όμως υπάρχει κάπου η λύση. Και πεινασμένο να αφήσεις κάποιον, κάτι θα βρει να φάει.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Μύθοι για την αντισύλληψηΜύθοι για την αντισύλληψη

Επειδή κανείς δεν πρέπει να είναι ανενημέρωτος για αυτό το ζήτημα δείτε μύθους και αλήθειες.... Περισσότερα »

Τικ στα παιδιάΤικ στα παιδιά

Σε ποια ηλικία εμφανίζονται και πόσο συχνά είναι; Πώς αντιμετωπίζονται.... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης