Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Που μας οδηγεί το άγχος;

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8811 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

Δημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2017
Τροποποίηση: 19 Σεπτεμβρίου 2017

Αφορά: Χρόνιος Πόνος, Σχιζοφρένεια, Κατάθλιψη, Διαταραχές του ύπνου

Όταν θέλεις να βγάλεις προς τα έξω το πρόβλημά σου, ξεκίνα να γράφεις για αυτό, έλεγε κάποτε ένα σημαίνον πρόσωπο. Αυτό βέβαια προυποθέτει πως υπάρχει διάθεση ξεπεράσματος του προβλήματος και όχι εγκλωβισμού σε αυτό. Πόσοι είναι οι άνθρωποι που δεν αγχώνονται σήμερα? Ελάχιστοι. Πόσοι επιθυμούν πραγματικά να απαλλαγούν από την εν λόγω νόσο που τείνει να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις? Ακόμη λιγότεροι. Το λέω αυτό διότι ο καθένας κρύβεται πίσω από την ανασφάλειά του, ακόμη και ο γράφων. Μας βολεύει να μην παίρνουμε αποφάσεις, να κάνουμε καθημερινά τα ίδια πράγματα, δεν θέλουμε να αγγίζουμε τον ψυχικό μας κόσμο ούτε να τον ταλαιπωρούμε. Ποιος είπε όμως ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι η ύψιστη ταλαιπωρία? Κινδυνεύουμε να χάσουμε γονείς, αδέρφια και φίλους. Όλοι απέναντί μας και εμείς μονάχοι με το άγχος μας. Τι πρέπει να κάνουμε? Να ξυπνήσουμε ένα πρωινό και να αρχίσουμε να κάνουμε μια άλλη ζωή. Να πιστέψουμε πως τίποτε δεν είναι όλα αυτά παρά έλλειψη αυτοπεποίθησης και πως την δουλειά μας την κάνουμε πολύ καλά. Το παρατεταμένο άγχος και ο φόβος ανάληψης ευθυνών μας οδηγούν στο ασφαλές, νομίζουμε, λημέρι κατουσίαν της αδράνειας. Αν με αυτό δεν εγκλωβιζόμαστε χειρότερα, τότε τι κάνουμε? Πρέπει να ανοιχθούμε στον κόσμο, να εξωτερικεύσουμε τα αισθήματά μας. Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με ανταγωνισμό και χαιρεκακία που η ίδια η σημερινή κοινωνία μας επιβάλλει. Πρέπει να χτίσουμε μια άλλη ζωή, μακριά από έριδες και κάθε λογής μονομαχίες. Σε αυτή την ζωή δεν χωρά το παραμικρό άγχος.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#1 Δημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ευθύς αμέσως δεν γίνονται όλα. Θέλει προσπάθεια αλλά πάνω απ΄όλα ισχυρή θέληση. Το να πάψεις να αγχώνεσαι, σημείνει να αμφισβητείς και να αντιστέκεσαι. Δύσκολο όταν κάνεις πράγματα που δεν θέλεις, όταν σύρεσαι σε καταστάσεις που γεννούν άγχος. Πάντα όμως υπάρχει κάπου η λύση. Και πεινασμένο να αφήσεις κάποιον, κάτι θα βρει να φάει.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης