Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Η αρχή και το τέλος των ψυχοσωματικών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7284 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 791

Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2018

Είναι τόσες πολλές οι παρενέργειες από την καθημερινότητα, τόσα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας/μια που το να έχει να επιπλέον να θεραπεύσει και μια ασθένεια φαντάζει εκ πρώτης βουνό και αδιέξοδο. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν έχουν αποδεχθεί εξαρχής, για παράδειγμα, ότι το να ασθενήσουν είναι πολύ φυσιολογικό γεγονός και ότι κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί. Τα ψυχοσωματικά προβλήματα εμφανίζονται αμέσως μετά όταν ξεκινά ο κύκλος της ασθένειας και πραγματοποιούνται οι πρώτες επισκέψεις στους γιατρούς. Αν οι άνθρωποι είχαν υιοθετήσει την αρχή της φθοράς, αν είχαν πιστέψει πραγματικά ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο, όλα θα ήταν διαφορετικά. Και τα ψυχοσωματικά θα ήταν σαφώς λιγότερα. Βέβαια ψυχοσωματικά δεν σημαίνουν μόνο μη αποδοχή της φθοράς και του τέλους. Ο άνθρωπος είναι ένα ανεξερεύνητο ον και κάθε φορά παρουσιάζει και κάτι καινούργιο. Απλά λέμε πως όλα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε πιστέψει σε κάποιες αρχές. Αλλά εδώ πολλοί δεν πιστεύουν ακόμη στην ίδια την ζωή....

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 974

#1 Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2018

Όλα αλλάζουν όταν γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι κάποτε τα πράγματα αλλάζουν και νέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο. Το πρόβλημα με τις ψυχοσωματικές αντιδράσεις έχει την αφετηρία του στην έλλειψη σταθερής γνώμης για όσα συμβαίνουν γύρω μας, στις αλλαγές αλλα και στο κατά πόσο τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Εκεί παρεμβαίνει ο/η ειδικός για να αποκαταστήσει την τάξη στα εσωτερικά μας.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 791

#2 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Χρειάζονται οι ειδικοί, είτε ψυχολόγοι είναι είτε ψυχίατροι, γιατί πολύ απλά είναι αυτό το αντικείμενο ενασχόλησής τους, να διορθώνουν τα σφάλματα που κάνουμε στην ανάγνωση του εαυτού μας. Ας μην διστάζουμε να καταφεύγουμε σε αυτούς όταν χρειάζεται. Δεν είναι ντροπή.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι και πετυχημένοι  Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι και πετυχημένοι  

Η μακρύτερης διάρκειας έρευνα του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ για την ενήλικο ζωή εξηγεί ποιο είναι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους.... Περισσότερα »

Σχεδιάστε το χαμόγελό σας με τη βοήθεια της τεχνολογίαςΣχεδιάστε το χαμόγελό σας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Πόσες επισκέψεις απαιτούνται για να σχεδιάσει κάποιος το χαμόγελό του και πώς εφαρμόζεται η μέθοδος;... Περισσότερα »

Ποιες είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνηςΠοιες είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης

Φυτικές ή ζωικές, αυτές είναι οι καλύτερες πηγές καθαρής πρωτεΐνης και αξίζουν όλες περίοπτη θέση στη διατροφή μας.... Περισσότερα »

Yoga κατά του άγχους και της κατάθλιψηςYoga κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Για πολλούς ασθενείς που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη ή στρες, η yoga μπορεί να είναι πολύ ελκυστικός τρόπος για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.... Περισσότερα »

Video - Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της. Οι γύρεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης