Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Η αρχή και το τέλος των ψυχοσωματικών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5368 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 750

Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2018

Είναι τόσες πολλές οι παρενέργειες από την καθημερινότητα, τόσα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας/μια που το να έχει να επιπλέον να θεραπεύσει και μια ασθένεια φαντάζει εκ πρώτης βουνό και αδιέξοδο. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν έχουν αποδεχθεί εξαρχής, για παράδειγμα, ότι το να ασθενήσουν είναι πολύ φυσιολογικό γεγονός και ότι κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί. Τα ψυχοσωματικά προβλήματα εμφανίζονται αμέσως μετά όταν ξεκινά ο κύκλος της ασθένειας και πραγματοποιούνται οι πρώτες επισκέψεις στους γιατρούς. Αν οι άνθρωποι είχαν υιοθετήσει την αρχή της φθοράς, αν είχαν πιστέψει πραγματικά ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο, όλα θα ήταν διαφορετικά. Και τα ψυχοσωματικά θα ήταν σαφώς λιγότερα. Βέβαια ψυχοσωματικά δεν σημαίνουν μόνο μη αποδοχή της φθοράς και του τέλους. Ο άνθρωπος είναι ένα ανεξερεύνητο ον και κάθε φορά παρουσιάζει και κάτι καινούργιο. Απλά λέμε πως όλα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε πιστέψει σε κάποιες αρχές. Αλλά εδώ πολλοί δεν πιστεύουν ακόμη στην ίδια την ζωή....

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 915

#1 Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2018

Όλα αλλάζουν όταν γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι κάποτε τα πράγματα αλλάζουν και νέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο. Το πρόβλημα με τις ψυχοσωματικές αντιδράσεις έχει την αφετηρία του στην έλλειψη σταθερής γνώμης για όσα συμβαίνουν γύρω μας, στις αλλαγές αλλα και στο κατά πόσο τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Εκεί παρεμβαίνει ο/η ειδικός για να αποκαταστήσει την τάξη στα εσωτερικά μας.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 750

#2 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018

Χρειάζονται οι ειδικοί, είτε ψυχολόγοι είναι είτε ψυχίατροι, γιατί πολύ απλά είναι αυτό το αντικείμενο ενασχόλησής τους, να διορθώνουν τα σφάλματα που κάνουμε στην ανάγνωση του εαυτού μας. Ας μην διστάζουμε να καταφεύγουμε σε αυτούς όταν χρειάζεται. Δεν είναι ντροπή.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Γλυκαιμικός δείκτης: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζουμε;Γλυκαιμικός δείκτης: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Kατατάσσει τις τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες σύμφωνα με το πόσο αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε μια κλίμακα από 0-100.... Περισσότερα »

Τέλος ο ελεγκτής γιατρός στον ΕΟΠΥΥ Τέλος ο ελεγκτής γιατρός στον ΕΟΠΥΥ

Αλλαγές στη διαδικασία ελέγχων ξεκινούν από σήμερα στον Οργανισμό. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε από τον συμβεβλημένο γιατρό τον κωδικό για πρόσβαση στον ασφαλιστικό ... Περισσότερα »

Μητρότητα και καρκίνος του μαστού : 10 χρήσιμες συμβουλέςΜητρότητα και καρκίνος του μαστού : 10 χρήσιμες συμβουλές

Πώς θα ανταποκριθείτε καλύτερα στην καθημερινότητά σας ως μητέρα αν έχετε εμφανίσει τη συγκεκριμένη νόσο.... Περισσότερα »

Πώς θα μάθω στο παιδί μου να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή;Πώς θα μάθω στο παιδί μου να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή;

Η εκμάθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών ξεκινά από την εμβρυική, τη βρεφική και την πρώιμη παιδική ηλικία. Τι λένε οι έρευνες.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης