Αναμέτρηση με την φθορά

Δεν είναι τόσο το ίδιο το πρόβλημα υγείας που μας παρουσιάζεται λόγω του ότι ξεχνάμε πως πρέπει να φροντίζουμε το ίδιο σώμα και πνεύμα, όσο το ότι με...

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, 11:44
Τροποποίηση: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, 12:32

chr.pap

Δεν είναι τόσο το ίδιο το πρόβλημα υγείας που μας παρουσιάζεται λόγω του ότι ξεχνάμε πως πρέπει να φροντίζουμε το ίδιο σώμα και πνεύμα, όσο το ότι με το πέρας του χρόνου γινόμαστε πιο ευάλωτοι αλλά παράλληλα απόλυτοι στις απόψεις μας, ότι δεν θα μας συμβεί τίποτε και πως η υγεία μας θα διατηρείται στα ίδια επίπεδα. Μη θέλοντας να παραδεχθούμε πως τα χρόνια πέρασαν, προσπαθούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διατηρηθούμε σε φόρμα.

Όμως με τεχνητές διορθώσεις δεν μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό και το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι ο συμβιβασμός με την ηλικία μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελούμε το σώμα μας αλλά ούτε και να ταλαιπωρούμε το πνεύμα μας με παρόμοιες σκέψεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ψυχραιμία πρέπει να κυριαρχεί πάνω απ΄όλα αλλά και η διάθεση για ευχάριστη ατμόσφαιρα και περιβάλλον. Ο αρνητισμός και η συνεχής ανασχόληση με την πόρευσή μας, ενίοτε κουράζουν και ταλαιπωρούν. Οι δε σκοτεινές σκέψεις μάλλον μας αποδιοργανώνουν και δεν μας αφήνουν να είμαστε σε ετοιμότητα.

Ένα πρόβλημα υγείας αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς είναι κατανόηση της φθοράς και όχι πανικούς και μοιρολατρεία. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, η αναμέτρηση με την φθορά είναι που προκαλεί πανικούς και όχι το ίδιο το πρόβλημα υγείας που ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ