Μιλώντας με τον εαυτό μας

Πολλές φορές βρισκόμαστε σε αδιέξοδα και σε καταστάσεις που με την πρώτη ματιά φαίνονται απροσπέλαστες. Αρχικά δεν θέλουμε να ξοδέψουμε από το ψυχικό...

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018, 10:47
tired

Πολλές φορές βρισκόμαστε σε αδιέξοδα και σε καταστάσεις που με την πρώτη ματιά φαίνονται απροσπέλαστες. Αρχικά δεν θέλουμε να ξοδέψουμε από το ψυχικό μας οπλοστάσιο, γιατί θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε εφεδρείες. Ξεκινά τότε μία αντιπαράθεση με τον εαυτό μας ως προς το αν είναι η κατάλληλη στιγμή να αφιερωθούμε στα προβλήματα. Λάθος προσέγγιση. Ποτέ δεν υπάρχει ”ιδανική στιγμή” για να αντιμετωπίσεις με επιτυχία τις όποιες δυσκολίες.

Κάποτε η στιγμή αυτή θα έρθει και μοιραία θα κληθείς να αντιπαραβάλλεις τον εαυτό σου. Η σωστή κίνηση είναι να μιλήσεις με τον εαυτό σου, να βρεις λίγο χρόνο και να του δώσεις τις απαραίτητες ανάσες. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να δεις με πιο καθαρό μυαλό τι είναι αυτό που σε βασανίζει και σου δημιουργεί ψυχική αναστάτωση. Επικεντρώνεις στο πρόβλημα και αναζητάς λύσεις. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου έκθετο στις αντιξοότητες κια τον μαθαίνεις να πειθαρχεί. Όλα έχουν κάποιο τίμημα, περισσότερο όμως αξίζει η προσπάθεια. Τα αποτελέσματα, που θα είναι θετικά, θα φανούν αργότερα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ