Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Μιλώντας με τον εαυτό μας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8912 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1054

Δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2018

Πολλές φορές βρισκόμαστε σε αδιέξοδα και σε καταστάσεις που με την πρώτη ματιά φαίνονται απροσπέλαστες. Αρχικά δεν θέλουμε να ξοδέψουμε από το ψυχικό μας οπλοστάσιο, γιατί θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε εφεδρείες. Ξεκινά τότε μία αντιπαράθεση με τον εαυτό μας ως προς το αν είναι η κατάλληλη στιγμή να αφιερωθούμε στα προβλήματα. Λάθος προσέγγιση. Ποτέ δεν υπάρχει ”ιδανική στιγμή” για να αντιμετωπίσεις με επιτυχία τις όποιες δυσκολίες.

Κάποτε η στιγμή αυτή θα έρθει και μοιραία θα κληθείς να αντιπαραβάλλεις τον εαυτό σου. Η σωστή κίνηση είναι να μιλήσεις με τον εαυτό σου, να βρεις λίγο χρόνο και να του δώσεις τις απαραίτητες ανάσες. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να δεις με πιο καθαρό μυαλό τι είναι αυτό που σε βασανίζει και σου δημιουργεί ψυχική αναστάτωση. Επικεντρώνεις στο πρόβλημα και αναζητάς λύσεις. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου έκθετο στις αντιξοότητες κια τον μαθαίνεις να πειθαρχεί. Όλα έχουν κάποιο τίμημα, περισσότερο όμως αξίζει η προσπάθεια. Τα αποτελέσματα, που θα είναι θετικά, θα φανούν αργότερα.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

#1 Δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2018

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτή την διαδικασία. Το έχω κάνει στον εαυτό μου και η ψυχολογία μου αντιστράφηκε ραγδαία.

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 90

#2 Δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2018

Ακολούθησα το δρόμο της λογικής, έφυγα μακριά από ότι με τραβούσε σε λάθος κατεύθυνση. Μα δεν νιώθω καλά. Δεν είναι το άγχος που μας αρρωσταίνει τελικά, είναι οι ενοχές. Δυο χρόνια το άγχος το άντεξα, δύο μήνες οι ενοχές με διέλυσαν. Πόνοι σε όλο το σώμα, πρησμένα μάτια, διάθεση χάλια, αϋπνία. Θύμωσα πολύ με τον εαυτό μου, θύμωσα με την αδυναμία μου να χειριστώ σωστά κάποιες καταστάσεις. Ο δρόμος δείχνει ότι πάει ευθεία, εγώ ακολούθησα την σωστή ευθεία αλλά τα μάτια έμειναν κολλημένα στη γωνία. Ένιωσα τόση αναστάτωση που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

Η μακροχρόνια έκθεση σε συνεχές στρες είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσω ψυχολογικώς και σωματικώς. Προσπαθώ να ηρεμήσω κάπως, να συνέλθω από την όλη κατάσταση, να μαζέψω τα κομμάτια μου και να ξανασηκωθώ για να συνεχίσω σε νέο γύρο τον αγώνα. Αν καταρρεύσω τώρα, θα είναι ολέθριο, δεν παίζει τέτοιο σενάριο. Πρέπει με νύχια και με δόντια να ανασυνταχθώ.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1054

#3 Δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2018

Αρχική δημοσίευση #2:
Ακολούθησα το δρόμο της λογικής, έφυγα μακριά από ότι με τραβούσε σε λάθος κατεύθυνση. Μα δεν νιώθω καλά. Δεν είναι το άγχος που μας αρρωσταίνει τελικά, είναι οι ενοχές. Δυο χρόνια το άγχος το άντεξα, δύο μήνες οι ενοχές με διέλυσαν. Πόνοι σε όλο το σώμα, πρησμένα μάτια, διάθεση ...

Αγαπητή stellaa

Πιστεύω πως η κατάρρευσή σου είναι εικονική. Έχεις και τα ψυχικά αποθέματα και την λογική ενδυνάμωση ως όπλο στον νέο σου αγώνα. Πέρασα παρόμοια κατάσταση με ισχυρή αυπνία και στρες αλλά ο οργανισμός μας έχει απεριόριστες δυνατότητες. Τα μάτια μας πρέπει να στραφούν σε αυτές ακριβώς τις δυνατότητες!

Μη θυμώνεις με τον εαυτό σου. Πάντα μαθαίνει από τις δυσκολίες.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

9 ανεπιθύμητες ενέργειες της υπερκατανάλωσης ιχθυέλαιου9 ανεπιθύμητες ενέργειες της υπερκατανάλωσης ιχθυέλαιου

Το ιχθυέλαιο είναι γνωστό για τις ιδιότητές του. Είναι πλούσιο σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και δείχνει να μειώνει τα τριγλυκερίδια. Εκτός αυτού μειώνει και ... Περισσότερα »

4 διατροφικά tips για να αποφύγετε την άνοια4 διατροφικά tips για να αποφύγετε την άνοια

Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί να αποτρέψει την ελάττωση της μνήμης και της εκμάθησης, που σχετίζεται με την ηλικία;... Περισσότερα »

Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;

Πώς ακριβώς προστατεύει την υγεία μας ο ιερός βασιλικός; Και πώς μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε; ... Περισσότερα »

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικό υπερηχογράφημα η μέθοδος εκλογής. Τι μπορούμε να διαγνώσουμε;

Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα είναι η εξέταση εκλογής για την εξέταση της πυέλου. Είναι μια δυναμική εξέταση στην οποία η ασθενής συμμετέχει κ ταυτόχρονα βοηθάει! ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης