Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΣυμμόρφωση ασθενή

Διακοπή καταχρήσεων - μια ιδέα είναι όλα!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9196 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

Δημοσίευση: 22 Φεβρουαρίου 2016
Τροποποίηση: 22 Φεβρουαρίου 2016

Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή έτσι και οι καταχρήσεις - εαν πραγματικά το θελήσει κάποιος - μπορεί να διακοπούν. Ίσως φαίνεται αδύνατο και απραγματοποίητο, όμως όσοι Το έχουν δοκιμάσει έχουν δει σαφώς καλύτερες μέρες. Δεν είναι τόσο το ζητούμενο η όμορφη σιλουέτα όσο το να μπορεί κανείς να σέβεται ανάλογα και το σώμα του. Οι αρχαίοι Έλληνες σεβόντουσαν πέραν του δεόντος τόσο το σώμα όσο και την ψυχή. Έτσι προέκυπτε η ποθητή ισορροπία. Τι θα γίνει αν εμείς συνεχίζουμε να αδιαφορούμε για την σωματική υγεία? Πιστεύω πως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η απότομη στροφή. Διαφορετικά ο δρόμος θα εξακολουθεί να είναι σύντομος και συνάμα βαρετός.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#1 Δημοσίευση: 22 Φεβρουαρίου 2016

Όσο γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, ανακαλύπτουμε αλήθειες ξεχασμένες και καταχωνιασμένες στο χρονοντούλαπο. Κάποτε σέβονταν την κάθε στιγμή, βίωναν την κάθε εποχή με πραγματικά συναισθήματα, Σήμερα η ένδεια σε όλα τα επίπεδα ωθεί σε καταχρήσεις που δεν έχουν το παραμικρό νόημα. Ας ζήσουμε διαφορετικά για να δώσουμε αξία στη ζωή!

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 247

#2 Δημοσίευση: 22 Φεβρουαρίου 2016

Παν μέτρον άριστον ή πάσα επιθυμία υπό έλεγχο? Ιδού το ερώτημα. Και επαιδή και οι καταχρήσεις με αναγκαστικές επιθυμίες σχετίζονται, ας δημιουργήσουμε νέα δεδομένα στην ζωή μας. Εξάλλου το να γυρίσει κανείς την πλάτη σε κάτι φθοροποιο πέρα από δύναμη δείχνει και θέληση για ζωή.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#3 Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2016

Μια ιδέα είναι όλα πράγματι. Μπορέις να λυπηθείς, μπορέις να αγχωθείς, μπορείς όμως και να μην κάνεις τίποτε από τα δυό. Ο Επίκουρος το έλεγε ξεκάθαρα: μπορεί κανείς να αντλήσει χαρά από το παραμικρό προκειμένου να φθάσει στην ποθητή ηρεμία. Μπορούμε λοιπόν και χωρίς τις καταχρήσεις, χωρίς από ένα σημείο και μετά τις επιτηδευμένες απολαύσεις. Ειδικά όταν αυτό χρειάζεται και το σώμα, να αποδίδουμε την δέουσα σοβαρότητα στην ασθένειά του.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

#4 Δημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2016

Πολύ σωστή η τελευταία άποψη. Μπορούμε να φροντίζουμε αρμονικά τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα. Αρκεί να το θελήσουμε. Και κίνητρα δεν υπάρχουν πάντοτε.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης