Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΣυμμόρφωση ασθενή

Ενημερωμένος Ασθενής και Συμμετοχική Λήψη Απόφασης

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8227 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

effie simou
Μέλος

Εγγραφή: 28/3/2016
Δημοσιεύσεις: 7

Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2016

Ενημερωμένος Ασθενής και Συμμετοχική Λήψη Απόφασης

  • Απάντηση

Απαντήσεις

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#1 Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2016

Καλησπέρα σας. Καιρός ήταν να πει κάποιος την δύναμη που έχει ο ασθενής όταν είναι ενημερωμένος και τον ρόλος που μπορεί να παίξει στην λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν.
Μπορεί να μην έχει την επιστημονική κατάρτιση αλλά με την βοήθεια του γιατρού του μπορούν να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 973

#2 Δημοσίευση: 29 Μαρτίου 2016

Ασφαλώς και ο ασθενής πρέπει να είναι ενημερωμένος και σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις. Πολύ ενδιαφέρον κα Σίμου!

  • Απάντηση

effie simou
Μέλος

Εγγραφή: 28/3/2016
Δημοσιεύσεις: 7

#3 Δημοσίευση: 29 Μαρτίου 2016

Το Good Medical Council στο πλαίσιο της καλής ιατρικής πρακτικής (Good Medical Practice Guidance) για όλους τους γιατρούς, περιλαμβάνει την προσδοκία ότι η συμμετοχική λήψη απόφασης θα είναι η κοινή πρακτική για όλους τους επαγγελματίες υγείας. Συγκεκριμένα: ” οποιοδήποτε και να είναι το πλαίσιο, στο οποίο λαμβάνονται οι ιατρικές αποφάσεις θα πρέπει να εργάζεστε σε συνεργασία με τους ασθενείς σας, ώστε να διασφαλίσετε την σωστή φροντίδα. Θα πρέπει να ακούτε τους ασθενείς σας και να σέβεστε τις απόψεις τους αναφορικά με την υγεία τους, να συζητάτε μαζί τους τη διάγνωση την πρόγνωση και τη θεραπεία και την παρεχόμενη περίθαλψη, να μοιράζεστε μαζί τους πληροφορίες, να μεγιστοποιείται τις δυνατότητες και την ικανότητα να λαμβάνουν αποφάσεις για την υγεία τους”.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#4 Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2016

Κυρία Σίμου, η δική μου εμπειρία είναι αποκαρδιωτική…

Έχω 18 χρόνια ΣκΠ και έχω δοκιμάσει τις περισσότερες συμβατικές και μη συμβατικές θεραπείες. Η Σκλήρυνσή είναι μια ασθένεια με απρόβλεπτη πορεία και η εξέλιξη της διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Λοιπόν είπα στον ιατρό μου, ότι θέλω να δοκιμάσω μια θεραπεία με υψηλές ποσότητες βιταμινών που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει πολύ καλά αποτελέσματα…

Έφριξε που το άκουσε, ήταν ανένδοτος, μέσα στο νοσοκομείο άρχισε να φωνάζει και να μου λέει ότι δεν με θέλει να με κουράρει ξανά και ότι δεν μπορεί να βλέπει κάποιον, που κάνει μια θεραπεία που δεν γνωρίζει.

Άρα τι να έκανα? Αν τον άκουγα, απλά θα ακολουθούσα μια θεραπεία που δεν θα μου έκανε τίποτε ή…. Θα διάλεγα -αυτό που τελικά έκανα- την θεραπεία που 2 χρόνια τώρα με πάει από το καλό στο καλύτερο…

Τα συμπεράσματα δικά σας!

  • Απάντηση

effie simou
Μέλος

Εγγραφή: 28/3/2016
Δημοσιεύσεις: 7

#5 Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2016

Αγαπητή efi4
Ενώ η εμπειρία σας φαίνεται αποκαρδιωτική, εσείς πάλι φαίνεστε πολύ δυνατή αφού διαχειρίζεστε τόσα χρόνια όλα αυτά τα προβλήματα.
Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια γιατί εκεί κρύβετε και η μαγεία της ζωής για την οποία αγωνίζονται ασθενείς και συγγενείς τους.
Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, ανεξάρτητα από το επάγγελμα, που δεν μας καταλαβαίνουν, το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν άλλοι τόσοι που μας καταλαβαίνουν και μας αποδέχονται και αν δεν υπάρχουν δίπλα μας ψάχνουμε και τους βρίσκουμε.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 973

#6 Δημοσίευση: 1 Απριλίου 2016

Αρχική δημοσίευση #5:
Αγαπητή efi4Ενώ η εμπειρία σας φαίνεται αποκαρδιωτική, εσείς πάλι φαίνεστε πολύ δυνατή αφού διαχειρίζεστε τόσα χρόνια όλα αυτά τα προβλήματα.Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια γιατί εκεί κρύβετε και η μαγεία της ζωής για την οποία αγωνίζονται ασθενείς και συγγενείς...

Να βρούμε τους ανθρώπους να μας συμπαρασταθούν είναι και το ζητούμενο στην ζωή που ζούμε. Πρέπει όμως πρώτα να τα έχουμε βρει και με τον εαυτό μας ειδικά μετά από τέτοιες σοβαρές εμπειρίες.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ιώδιο: Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε και ποια είναι τα οφέλη του;Ιώδιο: Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε και ποια είναι τα οφέλη του;

Αν χρειάζεστε περισσότερο ιώδιο στη διατροφή σας, τα παρακάτω τρόφιμα θα σας το προσφέρουν…... Περισσότερα »

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε την άσκησηΤι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε την άσκηση

Ξέρουμε για τα οφέλη της γυμναστικής. Τι συμβαίνει όμως αφού τη διακόψουμε;... Περισσότερα »

10 τρόποι να καταπολεμήσουμε το ξηρό δέρμα10 τρόποι να καταπολεμήσουμε το ξηρό δέρμα

Αν σας βασανίζει η ξηροδερμία οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να είστε συνεχώς ενυδατωμένοι…... Περισσότερα »

Vegan διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη και οι κίνδυνοι;Vegan διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη και οι κίνδυνοι;

Μια vegan διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, σίδηρο και μαγνήσιο, φολικό οξύ, αλλά και χαμηλότερη σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.... Περισσότερα »

Video - Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της. Οι γύρεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης