Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΣυμμόρφωση ασθενή

O συμβιβασμός του ασθενή με το πρόβλημά του

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8814 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2017

Τα χρόνια περνούν, η σωματική κατάσταση αλλάζει και κάθε φορά νέα προβλήματα υγείας υποδηλώνουν πως όλα υπόκεινται στην φθορά. Αυτός που δεν καταλαβαίνει πως συμβαίνουν όλα αυτά είναι ο μέσος ασθενής που αντιδρά με θυμό αλλά και απογοήτευση. Το να συνηθίσει κανείς την ασθένεια δεν είναι βέβαια εύκολη υπόθεση, όμως η φθορά έρχεται από ένα σημείο και μετά. Η αντίδραση του ασθενούς έρχεται με την πρώτη εισαγωγή του στο νοσοκομείο, με τον χαρακτηρισμό του ως ασθενή. Θέλουμε δεν θέλουμε όμως αυτό είναι αναπόφευκτο. Οι συνήθειες του καθενός από εμάς μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά μας. Ο κόσμος του νοσοκομείου είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, αν θέλουμε να το εκφράσουμε διαφορετικά. Εκεί διαδραματίζονται πολλά που έχουν άμεση σχέση με τον τρόπο ζωής. Οι γιατροί βέβαια εκεί έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο, όμως και ο ασθενής έχει το μερτικό της ευθύνης που του αναλογεί.Διαμορφώνει και αυτός την κατάσταση αποδεικνύοντας στην πράξη αν έχει συμβιβαστεί η όχι με το πρόβλημά του. Κια με την σειρά του συμβάλλει τα μάλα στην διαμορφωθείσα κατάσταση αν θέλουμε να το πούμε διαφορετικά.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 731

#1 Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2017

Σημαντικό το θέμα. Ο καθένας από εμάς δοκιμάζεται με το πρώτο άκουσμα της ασθένειας. Οι αντιδράσεις είναι ποικίλες. Το ίδιο συμβαίνει και μέσα στο νοσοκομείο που πολλοί θεωρούν ότι τους ανήκει. Γιατροί και νοσηλευτικό βλέπουν πολλά και φέρονται ανάλογα, άλλοτε με ευγένεια και άλλοτε όχι. Είναι και αυτοί όπως και οι ασθενείς είναι υπεύθυνοι για το κλίμα που επικρατεί. Για να μην αοριστολογούμε, θεωρώντας ότι μόνο η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα στα νοσοκομεία. Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι ασθενείς με τους οικείους τους, παρά το γεγονός ότι ο πόνος συχνά επικαλύπτει τα πάντα.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 655

#2 Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2017

Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα chrpap. Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους και δικαιολογημένα ξεσπούν κατά δικαίων και αδίκων. Το θέμα είναι να τους προσφέρεται η κατάλληλη περίθαλψη που θα τους κάνει να σκέφτονται αποκλειστικά το πρόβλημά τους και όχι όλα τα υπόλοιπα.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

#3 Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2017

Δεν λέμε ότι ο ασθενής ξεσπά χωρίς λόγο ούτε ότι δεν είναι δικαιολογημένος. Απλά κάποιες φορές επειδή δεν έχει συμβιβαστεί με το πρόβλημά του, συμβάλλει στην διαμόρφωση αυτής της άσχημης εικόνας που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και τις έριδες με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τροφές κατά της τριχόπτωσηςΤροφές κατά της τριχόπτωσης

Αν ανησυχείτε για τα μαλλιά σας, ίσως θα ήταν καλό να ενσωματώσετε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινότητά σας…... Περισσότερα »

Το νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακείαΤο νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακεία

Μειώσεις τιμών στα φάρμακα, αλλαγές στο clawback, παραπομπές ασθενών στα νοσοκομεία από οικογενειακούς γιατρούς και ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, περιλαμβάνονται ... Περισσότερα »

Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ενοχλητική, αλλά υπάρχουν 100% φυσικοί τρόποι να την εξαφανίσουμε. Ποιοι είναι αυτοί;... Περισσότερα »

Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μαςΚαθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μας

Οι μεγαλύτεροι – και πιο ύπουλοι – κίνδυνοι που βλάπτουν το συκώτι μας…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης