Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΣυμμόρφωση ασθενή

O συμβιβασμός του ασθενή με το πρόβλημά του

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4544 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 953

Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2017

Τα χρόνια περνούν, η σωματική κατάσταση αλλάζει και κάθε φορά νέα προβλήματα υγείας υποδηλώνουν πως όλα υπόκεινται στην φθορά. Αυτός που δεν καταλαβαίνει πως συμβαίνουν όλα αυτά είναι ο μέσος ασθενής που αντιδρά με θυμό αλλά και απογοήτευση. Το να συνηθίσει κανείς την ασθένεια δεν είναι βέβαια εύκολη υπόθεση, όμως η φθορά έρχεται από ένα σημείο και μετά. Η αντίδραση του ασθενούς έρχεται με την πρώτη εισαγωγή του στο νοσοκομείο, με τον χαρακτηρισμό του ως ασθενή. Θέλουμε δεν θέλουμε όμως αυτό είναι αναπόφευκτο. Οι συνήθειες του καθενός από εμάς μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά μας. Ο κόσμος του νοσοκομείου είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, αν θέλουμε να το εκφράσουμε διαφορετικά. Εκεί διαδραματίζονται πολλά που έχουν άμεση σχέση με τον τρόπο ζωής. Οι γιατροί βέβαια εκεί έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο, όμως και ο ασθενής έχει το μερτικό της ευθύνης που του αναλογεί.Διαμορφώνει και αυτός την κατάσταση αποδεικνύοντας στην πράξη αν έχει συμβιβαστεί η όχι με το πρόβλημά του. Κια με την σειρά του συμβάλλει τα μάλα στην διαμορφωθείσα κατάσταση αν θέλουμε να το πούμε διαφορετικά.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 780

#1 Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2017

Σημαντικό το θέμα. Ο καθένας από εμάς δοκιμάζεται με το πρώτο άκουσμα της ασθένειας. Οι αντιδράσεις είναι ποικίλες. Το ίδιο συμβαίνει και μέσα στο νοσοκομείο που πολλοί θεωρούν ότι τους ανήκει. Γιατροί και νοσηλευτικό βλέπουν πολλά και φέρονται ανάλογα, άλλοτε με ευγένεια και άλλοτε όχι. Είναι και αυτοί όπως και οι ασθενείς είναι υπεύθυνοι για το κλίμα που επικρατεί. Για να μην αοριστολογούμε, θεωρώντας ότι μόνο η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα στα νοσοκομεία. Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι ασθενείς με τους οικείους τους, παρά το γεγονός ότι ο πόνος συχνά επικαλύπτει τα πάντα.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 682

#2 Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2017

Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα chrpap. Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους και δικαιολογημένα ξεσπούν κατά δικαίων και αδίκων. Το θέμα είναι να τους προσφέρεται η κατάλληλη περίθαλψη που θα τους κάνει να σκέφτονται αποκλειστικά το πρόβλημά τους και όχι όλα τα υπόλοιπα.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 953

#3 Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2017

Δεν λέμε ότι ο ασθενής ξεσπά χωρίς λόγο ούτε ότι δεν είναι δικαιολογημένος. Απλά κάποιες φορές επειδή δεν έχει συμβιβαστεί με το πρόβλημά του, συμβάλλει στην διαμόρφωση αυτής της άσχημης εικόνας που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και τις έριδες με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι να προσέξετε στην άσκηση αν πάσχετε από ΓΟΠΤι να προσέξετε στην άσκηση αν πάσχετε από ΓΟΠ

Την ώρα της γυμναστικής μπορεί να εμφανιστεί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Απλές συμβουλές αντιμετώπισης.... Περισσότερα »

Η εγκύκλιος για το ωράριο των φαρμακείωνΗ εγκύκλιος για το ωράριο των φαρμακείων

Δήλωση διευρυμένου ωραρίου θα πρέπει να καταθέσουν το επόμενο διάστημα οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί, ώστε στο τέλος Μαΐου να εκδοθούν οι αποφάσεις των ... Περισσότερα »

Δίαιτα Paleo: Είναι καλή για την καρδιά μας;Δίαιτα Paleo: Είναι καλή για την καρδιά μας;

Η συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε. Επηρεάζει τον διαβήτη και την καρδιά;... Περισσότερα »

Αλεξιθυμία: Όταν δεν εκφράζω τα συναισθήματά μουΑλεξιθυμία: Όταν δεν εκφράζω τα συναισθήματά μου

Η αλεξιθυμία σχετίζεται με σωματικές διαταραχές, όπως καρδιακές αρρυθμίες,θυρεοειδή, διαταραχές εντέρου, καθώς και δερματολογικές.... Περισσότερα »

Video - Παιδιά με καρκίνο και η επιβίωσή τους

Για την σπανιότητα του καρκίνου στα παιδιά, τα σημαντικά ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με τους ενήλικες, και την εντυπωσιακή βελτίωση στον καρκίνο των παιδιών και των εφήβων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης