Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΣυμμόρφωση ασθενή

Προσεγγίζοντας με προσοχή τους ασθενείς

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 12250 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 833

Δημοσίευση: 11 Μαΐου 2018

Πολλές φορές στην αρνητική τάση του ασθενούς σε ότι αφορά τις μεθόδους θεραπείας του και την πεισματική του θέση περί μη λήψης φαρμάκου, οι αντιδράσεις από το οικείο περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον θεράπονται ιατρό είναι ”αν δεν πάρεις το φάρμακο, θα πάθεις τούτο, εκείνο, το άλλο.... Δεν εξηγεί κανείς στον ασθενή, τι φάρμακο είναι αυτό, για ποιες περιπτώσεις προορίζεται και αν προκαλεί παρανέργειες. Αυτά όχι απλά πρέπει να τα γνωρίζει ο ασθενής αλλά και να τα έχει εμπεδώσει. Σε περίπτωση που ο ασθενής φοβάται την επίδραση κάποιου φαρμάκου, θα πρέπει να τον πλησιάσουμε και με επιχειρήματα να τον πείσουμε περί της αναγκαιότητας λήψης του. Μόνο έτσι μπορεί να βγει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και να ξεκινήσει η θεραπεία. Όλα τα άλλα είναι απλά βεβιασμένες κινήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Οι ασθενείς πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 273

#1 Δημοσίευση: 11 Μαΐου 2018

Ένα πρόβλημα που ακούμε συχνά στην Ελλάδα είναι η λανθασμένη αντιμετώπιση των ασθενών από το συγγενικό τους πριβάλλον αλλά και από τον θεράποντα ιατρό. Τους φοβίζουμε σα να είναι παιδιά και όταν πρέπει να τους ανακοινώσουμε την αλήθεια από το τι πάσχουν, την κρύβουμε επιμελώς. Αν αυτή η συμπεριφορά δεν είναι επιεικώς κομπλεξική, τότε τι είναι? Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη να δεχθεί άλλες νοοτροπίες και δυστυχώς πολλά από τα νέα ζευγάρια ακολουθούν την πεπατημένη. Έτσι όμως δεν πάμε μπροστά.....

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1052

#2 Δημοσίευση: 16 Μαΐου 2018

Ασφαλώς και δεν προοδεύουμε με αυτό τον τρόπο. Οι ασθενείς πρέπει να ξέρουν τα πάντα γύρω από το πρόβλημά τους αλλά πάνω απ΄όλα την αλήθεια!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι πρέπει να αποφύγεις να πεις σε κάποιον με ψυχική ασθένειαΤι πρέπει να αποφύγεις να πεις σε κάποιον με ψυχική ασθένεια

Είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι είναι πιο σωστό να πεις σε ένα άτομο που πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. Τι πρέπει να αποφύγεις και ποιες εναλλακτικές ... Περισσότερα »

Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19

Η εκδήλωση της νευρικής ανορεξίας στους άντρες είναι πιο σπάνια, περίπου 1 περιστατικό άντρα για κάθε 10 γυναίκες. ... Περισσότερα »

Ρίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήσηΡίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήση

Τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού δροσιστείτε με τις συνταγές μας για παγωτό ή frozen yogurt.... Περισσότερα »

Δίαιτα keto: Αυτά είναι τα συμπληρώματα που χρειάζεσαιΔίαιτα keto: Αυτά είναι τα συμπληρώματα που χρειάζεσαι

Μία τέτοια διατροφή περιορίζει πάρα πολύ τις βρώσιμες επιλογές και τα συμπληρώματα πλέον είναι απαραίτητα. Ειδικά για κάποιον που γυμνάζεται και χρειάζεται ... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπισή τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης