Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΣυμμόρφωση ασθενή

Πρώτη κίνηση: Ψυχραιμία και χαλάρωση πριν την αντιμετώπιση της ασθένειας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9136 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 693

Δημοσίευση: 20 Αυγούστου 2015

Όλοι λίγο πολύ πανικοβαλλόμαστε στο άκουσμα του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουμε. Μετα το πρώτο σοκ όμως ο οργανισμός ενεργοποιεί τις δυνάμεις αυτοπροστασίας. Οι σκέψεις είναι μεν οδυνηρές αλλά δεν έχουν την ένταση των πρώτων στιγμών. Το πρόβλημα παρουσιάζεται κάθε φορά που η ασθένεια κάνει αισθητή την παρουσία της. Εκεί είναι που πρέπει να επιδείξουμε την μέγιστη υπομονή και αντοχή. Αυτό συνήθως το ξεχνάμε καθώς μας συνεπαίρνει ενίοτε ο σωματικός πόνος. Κρίσιμες είναι οι στιγμές για τον ψυχισμό μας. Αν κρατηθούμε ψύχραιμοι, η καταιγίδα δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. Αν όχι, διαιωνίζουμε απλά το πρόβλημα. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας ακόμη και αν αυτή δυσκολεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 970

#1 Δημοσίευση: 20 Αυγούστου 2015

Η ψυχραιμία βοηθά πολύ στις δυσκολίες των πρώτων στιγμών. όταν μάλιστα έχει κανείς απέναντί του και τον κατάλληλο θεράποντα ιατρό, τα πράγματα απλουστεύουν. Όχι πως ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζεται με τα λόγια, αλλά τουλάχιστον δεν μεγιστοποιείται.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 693

#2 Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2015

Ένα πρόβλημα Υγείας έχει πάντα την σοβαρή του πλευρά, που αποκαλύπτεται κάθε φορά που κάποιος νοσεί. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά που παραπέμπει στην δύναμη ψυχής. Όταν αυτή εκδηλώνεται, η ασθένεια υποχωρεί κια δεν χρειάζονται μαντζούνια ή αντικαταθλιπτικά για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα. Σας το λέω με απόλυτη βεβαιότητα!

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 56

#3 Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2015

Πράγματι η ψυχραιμία και η υπομονή αποτελούν εχέγγυα , σωστής αντιμετώπισης, ορθών αποφάσεων ίασης και συμβάλλουν στην εξέλιξη. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν σε κυριεύουν τάσεις πανικού, δεν είσαι καλά ψυχολογικά και ο θεράπων γιατρός σου, ναι μεν ενδιαφέρεται αλλά με τον δικό του απρόσωπο τρόπο, τηρώντας το ιατρικό πρωτόκολλο. Ζητείται λοιπόν ψυχραιμία, υπομονή και άνθρωποι. SOS!!!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 787

#4 Δημοσίευση: 24 Αυγούστου 2015

Αρχική δημοσίευση #3:
Πράγματι η ψυχραιμία και η υπομονή αποτελούν εχέγγυα , σωστής αντιμετώπισης, ορθών αποφάσεων ίασης και συμβάλλουν στην εξέλιξη. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν σε κυριεύουν τάσεις πανικού, δεν είσαι καλά ψυχολογικά και ο θεράπων γιατρός σου, ναι μεν ενδιαφέρεται αλλά με τον δικό το...

Ο θεράπων ιατρός σαφώς και βοηθά Μαίρη43. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος όμως είναι ο εαυτός μας που δίνει και το σύνθημα για την επικράτηση της ψυχραιμίας. Θα μπορούσε να είναι και αλλιώς βέβαια αλλά συνήθως όταν έχουμε μια θετική προοπτική σκεφτόμαστε τα καλύτερα. Τι ωφελούν οι φανατασιώσεις περί πανικού όταν ανακαλύπτουμε πως τελικά μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας?

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#5 Δημοσίευση: 25 Αυγούστου 2015

Όλα αυτά, που αναφέρετε είναι πολύ σωστά και ωραία. Ναι ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Και ο πανικός, όμως, είναι πολλές φορές αναμενόμενος γιατί υπάρχει το σοκ και η απότομη αλλαγή κάποιων πραγμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις η έλευση μίας ασθένειας προκαλεί μεταβολές και σε άλλους τομείς της ζωής μας, στα επαγγελματικά, στα προσωπικά, κ.ο.κ. Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν προτεραιότητα στο οργανικό κομμάτι και όταν βλέπουν ασθενείς αρκετά επιβαρυμένους ψυχολογικά να συνιστούν και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς. Υπάρχει και η πιθανότητα μίας συνοδευτικής φαρμακευτικής αγωγής, όταν η ψυχολογία του ασθενή είναι πάρα πολύ πεσμένη και δεν βοηθά καθόλου στην αντιμετώπιση της όποιας άλλης ασθένειας. Μην ξεχνάμε, άνθρωποι είμαστε και όχι μηχανές. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα πάντα στη ζωή με καλό τρόπο. Όταν χάνουμε τις δυνάμεις και την ψυχραιμία μας, εκεί είναι που δεν πρέπει να ξεχνάμε την αναζήτηση βοήθειας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτςΤέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτς

Ποιος είπε ότι τα σάντουιτς πρέπει να είναι το κλασικό ζαμπόν-τυρί; Εμείς έχουμε καλύτερες προτάσεις, για γεύση και υγεία.... Περισσότερα »

Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;

Ποιες είναι οι πιο συχνές συνέπειες που θα εμφανιστούν αν αφήσουμε τη συγκεκριμένη νόσο ανεξέλεγκτη;... Περισσότερα »

Αποτελεσματικοί τρόποι να κάψουμε το λίπος της κοιλιάςΑποτελεσματικοί τρόποι να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς

Αν θέλετε να κάψετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, έχουμε μερικές καλές και εύκολες συμβουλές…... Περισσότερα »

Πώς να προσέχουμε τις αρθρώσεις μαςΠώς να προσέχουμε τις αρθρώσεις μας

Mικρές συμβουλές για να προφυλάξετε τις αρθρώσεις σας και να τις έχετε πιο υγιείς από ποτέ…... Περισσότερα »

Video - Σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας

Η χρόνια μυελογενής λευχαιμία (ΧΜΛ) ευθύνεται για 15 τοις εκατό των περιστατικών λευχαιμίας στον ενήλικο πληθυσμό. Η πρόοδος στη θεραπευτική αγωγή της ΧΜΛ έχει ως αποτέλεσμα παρατεταμένες ανταποκρίσεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης