Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΣυμμόρφωση ασθενή

Ψυχικό σθένος και σωματική φθορά

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9335 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 258

Δημοσίευση: 25 Αυγούστου 2015

Όσο το σώμα ασθενεί και οι δυνάμεις μας προδίδουν, εμφανίζεται μια άλλη δύναμη πιο επιβλητική που μας καλεί να σταθούμε στα πόδια μας και να ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες. Η σωματική φθορά μας υπενθυμίζει ότι αυτό που αποκαλείται ζωή είναι μια φευγαλέα υπόθεση, όμως πρόκειται για ένα συναρπαστικό κρεσέντο με πολλούς πρωταγωνιστές και πλείστες εμπειρίες. Αυτή ακριβώς την ζωή καλείται ο καθένας να ζήσει μακριά από την κάθε μουρμούρα και μοιρολατρεία. Κάθε στιγμή στην ζωή είναι μοναδική και ξεχωριστή. Ακόμη και η πάλη κατά της ασθένειας είναι μια έκφανσή της. Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε τις όποιες δυνατότητες και να σταθούμε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες. Να συλλάβουμε την δύναμη και να βρούμε ψυχικό το σθένος να παραδεχτούμε ότι το σώμα φθείρεται αλλά η ψυχή δεν μας εγκαταλείπει. Αρκεί να μην το βάλουμε κάτω.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 936

#1 Δημοσίευση: 25 Αυγούστου 2015

Οι απόψεις σου elencar σφύζουν από ζωή και θα έπρεπε να εκφράζονται κάθε μέρα, υπενθυμίζοντας ότι η ζωή δεν σταματά ποτέ.

Όσοι κάμπτονται από την ασθένεια καλόν είναι να σκεφθούν ότι ακόμη αναπνέουν και βιώνουν συναισθήματα. Για να φτάσει κανείς στο τέλος θα πρέπει να έχει εξαντλήσει όλα τα ψυχικά αποθέματα. Στον άνθρωπο όμως αυτά δεν εξαντλούνται.

Πολύ περισσότερο πείθει κάποιος τον εαυτό του πως δεν έχει άλλες δυνάμεις και εγκλωβίζεται εθελούσια.

Η αλήθεια όμως είναι αλλού και αυτή πρέπει να αναζητάται κάθε στιγμή.

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#2 Δημοσίευση: 25 Αυγούστου 2015

Η απελπισία και η απόγνωση είναι συναισθήματα ανθρώπινα και αναμενόμενα, όταν βάλλεται ο οργανισμός από πολλά. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε δυνάμεις και τις ξεχνάμε ταυτόχρονα. Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το ζήτημα είναι, όταν χάνουμε την ελπίδα και την επίγνωση του εαυτού μας και των δυνατοτήτων μας, να αναζητάμε βοήθεια. Η οποία βοήθεια μπορεί να είναι απλά κάποιος να μας υπενθυμίσει το ποιοι είμαστε και το τι μπορούμε να καταφέρουμε. Τα δεκανίκια είναι απαραίτητα, όταν πραγματικά έχουμε καταρρεύσει, όπου εκεί ναι χρειαζόμαστε κάτι να μας σηκώσει ξανά στα πόδια μας, για να συνεχίσουμε μόνοι μας τον αγώνα.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#3 Δημοσίευση: 25 Αυγούστου 2015
Τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2015

Αγαπητή μου elenkar,
Με ρωτάνε γιατί γελάω συνέχεια. Μα με την ζωή γελάω. Έχει το καλύτερο black humor η καθημερινότητα.

Όταν από μικρός έχεις κάποια ασθένεια γνωρίζεις τα όρια σου, αλλά θέλεις να ζήσεις την ζωή μέχρι το μεδούλι της. Η ζωή είναι τόσο γλυκιά που δεν αξίζει να σπαταλάς ούτε ένα λεπτό από τον πολύτιμο σου χρόνο πάνω στην γη, για γρίνιες, κακίες, ζήλιες, καβγάδες.

Απλά ζεις με την καρδιά σου την κάθε μοναδική στιγμή. Προσπαθείς να κάνεις το καλό στους ανθρώπους γιατί το έχουν τόσο ανάγκη. Κάποτε μου είπε μια σοφή κυρία ότι η ασθένεια είναι δώρο. Οι υγιείς θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβουν αυτό το δώρο που έχει ο καθένας μας, την κάθε μέρα που ξημερώνει.

Η ζωή είναι τέχνη. Όσο ποιο θαρραλέα βουτήξεις μέσα της, τόσο ποιο ελεύθερος γίνεσαι. Και ο Θεός δεν θα σε αφήσει ποτέ σε αυτό το ταξίδι.

Είναι συγκινητικό που υπάρχει αυτός ο τόπος να τα λέμε! Καλά να είστε όλοι.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 971

#4 Δημοσίευση: 26 Αυγούστου 2015
Τροποποίηση: 26 Αυγούστου 2015

Αρχική δημοσίευση #3:
Αγαπητή μου elenkar,Με ρωτάνε γιατί γελάω συνέχεια. Μα με την ζωή γελάω. Έχει το καλύτερο black humor η καθημερινότητα. Όταν από μικρός έχεις κάποια ασθένεια γνωρίζεις τα όρια σου, αλλά θέλεις να ζήσεις την ζωή μέχρι το μεδούλι της. Η ζωή είναι τόσο γλυκιά που δεν αξίζει να σπατα...

Η ζωή επειδή στηρίζεται στην ελευθερία δεν επιτρέπει σε ασθένειες να της αφαιρούν την σημασία. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που καθηλώνονται και βαλτώνουν. Σαφώς και η ασθένεια είναι μιας μορφής προσφορά για την συνειδητοποίηση της αξίας της ζωής. Είναι και όμως και ένας Γολγοθάς που πρέπει κανείς να τον ανέβει γιατί έτσι εκπληρώνεται το βιωματικό φαντασιακό. Η ασθένεια είναι μέρος της ζωής και όχι εμπόδιο για την ζωή.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 693

#5 Δημοσίευση: 27 Αυγούστου 2015
Τροποποίηση: 27 Αυγούστου 2015

Αρχική δημοσίευση #3:
Αγαπητή μου elenkar,Με ρωτάνε γιατί γελάω συνέχεια. Μα με την ζωή γελάω. Έχει το καλύτερο black humor η καθημερινότητα. Όταν από μικρός έχεις κάποια ασθένεια γνωρίζεις τα όρια σου, αλλά θέλεις να ζήσεις την ζωή μέχρι το μεδούλι της. Η ζωή είναι τόσο γλυκιά που δεν αξίζει να σπατα...

Ή ζωή είναι πάνω απ΄όλα δημιουργία . Γιατί μόνο μέσα από αυτή μαθαίνουμε την αξία της. Γιατί πράττω, σημαίνει ζώ. Και δημιουργώ σημαίνει μαθάινω να ζώ.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 971

#6 Δημοσίευση: 28 Αυγούστου 2015

Αρχική δημοσίευση #2:
Η απελπισία και η απόγνωση είναι συναισθήματα ανθρώπινα και αναμενόμενα, όταν βάλλεται ο οργανισμός από πολλά. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε δυνάμεις και τις ξεχνάμε ταυτόχρονα. Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το ζήτημα είναι, όταν χάνουμε την ελπίδα και την επίγνωση του εαυτού μας και των δ...

Αγαπητή κα Αθανασιάδου καλά τα λέτε.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που τα όποια δεκανίκια δεν βοηθήσουν? Γιατί συμβαίνει συχνά.

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#7 Δημοσίευση: 28 Αυγούστου 2015

Δεκανίκια=Βοήθεια, Στήριξη. Υπάρχουν πολλές και διάφορες πηγές στήριξης. Όταν δεν μας προσφέρει μία πηγή την βοήθεια, που χρειαζόμαστε, αναζητάμε την επόμενη. Την κατάλληλη για εμάς και την περίπτωση μας. Γιατί ο κάθε άνθρωπος βοηθιέται διαφορετικά. Σημασία έχει εμείς να ξέρουμε την δεδομένη στιγμή τι βοήθεια χρειαζόμαστε, για να την αναζητήσουμε από τις κατάλληλες πηγές.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

10 τρόποι να καταπολεμήσουμε το ξηρό δέρμα10 τρόποι να καταπολεμήσουμε το ξηρό δέρμα

Αν σας βασανίζει η ξηροδερμία οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να είστε συνεχώς ενυδατωμένοι…... Περισσότερα »

Vegan διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη και οι κίνδυνοι;Vegan διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη και οι κίνδυνοι;

Μια vegan διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, σίδηρο και μαγνήσιο, φολικό οξύ, αλλά και χαμηλότερη σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.... Περισσότερα »

Τέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτςΤέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτς

Ποιος είπε ότι τα σάντουιτς πρέπει να είναι το κλασικό ζαμπόν-τυρί; Εμείς έχουμε καλύτερες προτάσεις, για γεύση και υγεία.... Περισσότερα »

Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;

Ποιες είναι οι πιο συχνές συνέπειες που θα εμφανιστούν αν αφήσουμε τη συγκεκριμένη νόσο ανεξέλεγκτη;... Περισσότερα »

Video - Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της. Οι γύρεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης