Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Οι ενημερωτικές δράσεις των συλλόγων πρέπει να πολλαπλασιαστούν!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8114 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 698

Δημοσίευση: 29 Αυγούστου 2016

Είναι γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι τόσο ενημερωμένη για τις ασθένειες και την αντιμετώπισή τους. Αιτία είναι , ανάμεσα στα άλλα, και η ελλιπής οργάνωση των συλλόγων ασθενών αλλά και οι όχι επαρκείς δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού. Από την άλλη, οι πολίτες δεν εκδηλώνουν σοβαρό ενδιαφέρον για την ενημέρωσή τους γύρω από τις δράσεις και τα δικαιώμτα των ασθενών και η ιστορία κυλά κάπως έτσι. Κάποια στιγμή τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Και οι σύλλογοι ασθενών να πολλαπλασιάσουν την δράση τους. Διαφορετικά η αντιμετώπιση θα παραμείνει η ίδια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόοδο που πρέπει να επιτευχθεί.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#1 Δημοσίευση: 29 Αυγούστου 2016

Καλή εβδομάδα δε όλους και όλες!

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τα παραπάνω. Μόνο με την εξωστρέφεια μπορεί να βγει κάτι. Διαφορετικά θα αναμασώνται τα ίδια και τα ίδια.....

  • Απάντηση

karkinaki
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2015
Δημοσιεύσεις: 28

#2 Δημοσίευση: 29 Αυγούστου 2016

ο όρος ”ευαισθητοποιήση” έχει αρχίσει και χάνει το νόημα του, καθώς κακο-χρησιμοποιείται από πολλούς. Και για κάποιες ασθένειες, η κατάλληλη λέξη-δράση-βοήθεια δεν είναι η ευαισθητοποίηση αλλά η πραγματική βοήθεια κι ενημέρωση. Μπορώ να ευαισθητοποιηθώ και να μη ξεχνώ τη μαστογραφία μου και το τεστ-παπ για τον καρκίνο του μαστού, αλλά δεν μπορώ να ”προλάβω” κάποια άλλα είδη καρκίνου. Μπορώ να ευαισθητοποιηθώ και για ασθένειές χρόνιες, για άτομα με Ειδικές ανάγκες, για όλα, αλλά θα πρέπει να περάσω στη δράση. και κυρίως για να ευαισθητοποιηθώ θα πρέπει να είμαι ενημερωμένος.Και να ενημερώνομαι συνέχεια, να με ”ενοχλούν” συνέχεια, να μου λένε πως μπορώ να βοηθήσω. Αλλά και πιο είναι το αποτέλεσμα της κάθε δράσης του συλλόγου, ποια είναι η πραγματική εικόνα στη χώρα μας, που πραγματικά πηγαίνουν όλα τα χρήματα και συμμετοχές των πολιτών. Αυξήθηκαν τα ποσοστά των γυναικών που κάνουν μαστογραφία? Αυξήθηκαν οι survivors? ?Έχουν περισσότερες παροχές τα άτομα με ειδικές ανάγκες?Τρέχουμε,περπατάμε, ανεβαίνουμε βουνά για την ευαισθητοποίηση αλλά χρειάζεται και πραγματικό έργο, και αποτελέσματα.
Οι σύλλογοι δυστυχώς δεν παρουσιάζουν μια σταθερή και συνεχή δράση για την ενημέρωση των πολιτών. Οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να επικοινωνήσουν με το κοινό και τους πιθανούς υποστηρικτές τους. Θα πρέπει να επενδύσουν στην ενημέρωση, στην καθημερινή επικοινωνία, στην εκπαίδευση όχι μόνο των πολιτών, αλλά και των ίδιων των στελεχών των συλλόγων, ώστε να χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα και σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#3 Δημοσίευση: 30 Αυγούστου 2016

Αρχική δημοσίευση #2:
ο όρος ”ευαισθητοποιήση” έχει αρχίσει και χάνει το νόημα του, καθώς κακο-χρησιμοποιείται από πολλούς. Και για κάποιες ασθένειες, η κατάλληλη λέξη-δράση-βοήθεια δεν είναι η ευαισθητοποίηση αλλά η πραγματική βοήθεια κι ενημέρωση. Μπορώ να ευαισθητοποιηθώ και να μη ξεχνώ τη μαστογρα...

Πολύ σωστά Μένια,

Οι σύλλογοι πρέπει να κάνουν κάτι να βγουν προς τα έξω, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν. Αυτό προυποθέτει συνεχή επαφή με τα μέλη και δράσεις. Μέχρι στιγμής τα πράγματα στην Ελλάδα είναι μάλλον απογοητευτικά....

  • Απάντηση

karkinaki
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2015
Δημοσιεύσεις: 28

#4 Δημοσίευση: 30 Αυγούστου 2016

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν τα Δ.Σ των συλλόγων-ΜΚΟ ότι πρέπει να επενδύσουν στην επικοινωνία και το μάρκετινγκ. Έχουν αλλάξει οι ανάγκες, έχει αλλάξει ο ασθενείς και η οικογένεια του, έχουν αλλάξει οι θεραπείες, η νοοτροπία των γιατρών, οι τεχνολογίες.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να φοβάται και να συνεχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του;... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης