Ενημερωτική εκδήλωση σωματείου Καλυψώ στη Πάτρα

Εκδήλωση για την ΨωρίασηΈκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» στα πλαίσια της ενημέρωσης...

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016, 12:45
σωματειο καλυψω

Συνημμένο αρχείο

Εκδήλωση για την Ψωρίαση
Έκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας»

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού για την ψωρίαση θα υλοποιήσει μία σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη Ψωρίαση και τη Κνίδωση.

Η συνάντηση με το κοινό θα πραγματοποιηθεί στη Πάτρα, τη Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00, στην Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέα 12.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα χρόνια δερματικά νοσήματα, όπως η Ψωρίαση και η Κνίδωση. Κύριο μήνυμα είναι η ανάγκη απομυθοποίησης των χρόνιων παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για συστηματικά νοσήματα μη μεταδοτικά, που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το κοινό που θα συμμετέχει στη παραπάνω εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη ψωρίαση και τη κνίδωση, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας, να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα στους διακεκριμένους ειδικούς ομιλητές:

Ντόρα Καράγιωργα
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Κατερίνα Μπρίνια MD MSc
Αλλεργιολόγος Παίδων και Ενηλίκων

Νατάσα Ράγιου
Δημοσιογράφος - πρώην βουλευτής

Κωνσταντίνο Λούμο
Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση ‘Καλυψώ’

αλλά και να συνομιλήσει με εκπροσώπους και συνεργάτες του Σωματείου «ΚΑΛΥΨΩ».

Επίσης, η πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» στην οποία συμμετέχουν γνωστές προσωπικότητες, καθώς και ασθενείς με Ψωρίαση και Κνίδωση, θα φιλοξενηθεί στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7, από 4 έως και 12 Οκτωβρίου 2016, ώρες λειτουργίας καθημερινά 09.30-13.00 16.30-21.30 και Σάββατο 09.30-13.00.

Η έκθεση με φωτογραφίες της φωτογράφου Ρούλας Ρέβη, όπου γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου, φωτογραφίζονται σε καθημερινές στιγμές μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση αποτελεί μέρος της εκστρατείας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας - Skin to live in» η οποία είναι πρωτοβουλία της Novartis Hellas, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, και φέρει τη στήριξη του Σωματείου «Καλυψώ».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ