Workshop Breaking Bad News

Αναρωτηθήκαμε τι αισθάνονται οι γιατροί όταν ανακοινώνουν τα δυσάρεστα νέα, τι αισθάνονται οι νοσηλευτές όταν είναι δίπλα στον ασθενή 24 ώρες το 24...

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017, 11:36
karkinaki

Αναρωτηθήκαμε τι αισθάνονται οι γιατροί όταν ανακοινώνουν τα δυσάρεστα νέα, τι αισθάνονται οι νοσηλευτές όταν είναι δίπλα στον ασθενή 24 ώρες το 24 ώρο.
Αναρωτηθήκαμε γιατί τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε τι μας λένε οι γιατροί.
Αναρωτηθήκαμε πώς αισθάνονται οι ασθενείς εκείνη τη δύσκολη ώρα.
Αναρωτηθήκαμε αν οι φροντιστές γνωρίζουν αρκετά ώστε να μπορούν να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στον ασθενή.
Ζητήσαμε τη βοήθεια των ειδικών για να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό θέμα: τη σχέση μας με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, από την «ημέρα 0», την ημέρα της διάγνωσης.
Η Δρ. Έφη Σίμου μας είπε ότι «η καλή επικοινωνία είναι το πρώτο βήμα στη θεραπευτική σχέση, αποτελεί την πιο σημαντική πηγή υποστήριξης του ασθενούς και τη βάση για την παροχή ποιοτικής ιατρικής φροντίδας».
Και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: Σχεδίασε το Breaking Bad News, ένα workshop για να απαντήσει σε αυτά μας τα ερωτήματα.
Έτσι, στις 11 Δεκεμβρίου 2017 σας περιμένουμε στις 14:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα (Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 10), για να «εκπαιδευτούμε» στις δεξιότητες επικοινωνίας και να μάθουμε στους ασθενείς και φροντιστές να μην... πυροβολούν τον αγγελιοφόρο. Να ζητήσουμε από τους γιατρούς να μπουν στη θέση και στο μυαλό του ασθενή.
Μετά το τέλος του σεμιναρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την συζητήση μας και να κάνουμε networking.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ