Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Μεταμοσχεύσεις και δωρεά οργάνων στην Ελλάδα

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 3531 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 926

Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2014

Αφορά: Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, Υπέρταση, Συγγενείς Καρδιοπάθειες, Στεφανιαία νόσος, Πνευμονική Υπέρταση, Πνευμονία, Καρδιακή ανεπάρκεια, Έμφραγμα, Άσθμα, Αρρυθμίες

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, με πρωτοβουλία του εθνικού συλλόγου μεταμοσχεύσεων - ΕΟΜ και του συλλόγου βαρέως καρδιοπνευμονοπαθών - ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.Π.Α. Παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές στοιχεία για τις μεταμοσχεύσεις και την δωρεά οργάνων στην Ελλάδα. Ομιλητές στην συνέντευξη τύπου ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΜ, Αλκιβιάδης Κωστάκης, η πρόεδρος του ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.Π.Α, Ιωάννα Λεβαντή, ο αιματολόγος-διευθυντής και υπεύθυνος της ομάδας μεταμόσχευσης του μυελού των οστών στον Ευαγγελισμό - καθ.Δημήτρης Καρακάσης, η πρόεδρος του συνδέσμου αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος, ”Κωστάκης Μεσογίτης”, Λεμονιά Μεσογίτη, όπως και οι Σωτηρης Κολιούσης - Α΄αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και Τούλα Μπαρνασά, εκδότρια του περιοδικού ”Αίτιον” που στηρίζουν την εκδήλωση που θα ακολουθήσει μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες (φωτό) . Τα στοιχεία για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα μετά το κλείσιμο πολλών Μονάδων Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Την ίδια στιγμή που οι δότες οργάνων έχουν αυξηθεί, οι μεταμοσχευτικές κλίνες έχουν σαφώς μειωθεί. Συγκεκριμένα, 154 ΜΕΘ είναι κλειστές λόγω μη στελέχωσης ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής μουσικοχορευτική παράσταση με τον Πετρολούκα Χαλκιά, άλλους δεξιοτέχνες του κλαρίνου και τραγουδιστές με αφορμή την πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων ιστών.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#1 Δημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2014

Το κλείσιμο τόσων πολλών μονάδων εντατικής θεραπείας και η απουσία μεταμοσχευτικών κρεβατιών, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις ίδιες τις μεταμοσχεύσεις. Οι δότες υπάρχουν, αλλά οι ασθενείς εξακολουθούν να περιμένουν. Μιλάμε για ανθρώπινη ζωή αν δεν το έχουν καταλάβει στο Υπουργείο Υγείας και όχι για κάτι άλλο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν ένας λήπτης δεν υποβάλλεται σε μεταμόσχευση λόγω του όλου νοσηρού συστήματος. Και σε αυτό δεν έχουν κανένα μερίδιο ευθύνης οι γιατροί.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 250

#2 Δημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2014

Πράγματι, οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα παρουσιάζουν κάμψη. Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή?
Και τελικά, δεν είναι φοβερό να περιμένεις για να σώσεις την ζωή σου και να μην παίρνεις απάντηση?

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ουραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του ΙπποκράτηΟυραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του Ιπποκράτη

Τελευταία σε επενδύσεις για πρόληψη των παθήσεων είναι η Ελλάδα, παρότι την αξία της έχει αναγνωρίσει ο Ιπποκράτης από το 450 π.Χ.... Περισσότερα »

Μήπως χρειάζομαι group therapy;Μήπως χρειάζομαι group therapy;

Μια διαφορετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, για την οποία δεν μιλάμε συχνά. Μήπως θα έπρεπε;... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές, βλέπουμε τα αποτελέσματά του να καταστρέφουν τον οργανισμό μας.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης