Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος στο 15ο Ευρωπαικό συνέδριο για τον HIV-AIDS

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9093 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 926

Δημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2015

Αφορά: HIV/AIDS

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος συμμετείχε στις εργασίες του 15ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για το AIDS του «European AIDS Clinical Society» που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου 2015.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ανακοινώθηκαν οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες του EACS, οι οποίες είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αντίστοιχες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της επιστημονικής κοινότητας, η λήψη αντιρετροϊκής αγωγής συνίσταται από τη στιγμή της διάγνωσης και όχι όταν το επίπεδο τον CD4 φτάσει στα 350, όπως ισχύει σήμερα στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό, διαφυλάσσεται τόσο η υγεία του ατόμου όπως απέδειξε πρόσφατα η διεθνής έρευνα START, όσο και η δημόσια υγεία, δεδομένου ότι η πρώιμη θεραπεία αποτρέπει σημαντικά τη μετάδοση του ιού.

Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες ακολουθούν την επιχειρηματολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ως προς το σκέλος της «Προφύλαξης πριν την Έκθεση», καθώς συνιστούν την χορήγηση PrEP σε άτομα που επιδεικνύουν σεξουαλική συμπεριφορά υψηλού ρίσκου.

Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου του EACS συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την αντιρετροϊκή θεραπεία, τις συλλοιμώξεις με άλλες ασθένειες όπως η φυματίωση ή οι ηπατίτιδες, το chem sex, η πορεία προς το γήρας ζώντας με τον HIV, η επιδημιολογική πραγματικότητα στην Ευρώπη κ.α. Παράλληλα, στο περιθώριο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του δικτύου των “Checkpoint” από ολόκληρη την Ευρώπη, με σκοπό τη μεταλαμπάδευση τεχνογνωσίας και την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 924

#1 Δημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2015

Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον HIV-AIDS προσπαθούν να περιορίσουν την μετάδοση του ιού αλλά και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην θεραπεία. Πιστεύω πως είμαστε προς την σωστή κατεύθυνση.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα νοσοκομείαΗλεκτρονική συνταγογράφηση και στα νοσοκομεία

Ο μηχανισμός θα καλύπτει νοσηλευόμενους ασθενείς. Αποβλέπει στην παρακολούθηση της συμπεριφοράς των γιατρών και στην εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.... Περισσότερα »

CrossFit : Οι συνήθεις τραυματισμοίCrossFit : Οι συνήθεις τραυματισμοί

Χρήσιμες πληροφορίες για να κατανοήσουμε καλύτερα τι συμβαίνει με τους τραυματισμούς στο είδος άσκησης που τα τελευταία 10 χρόνια απέκτησε και στην Ελλάδα ... Περισσότερα »

Υγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνηΥγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη της κύησης. Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα έχετε όλα υπό έλεγχο!... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης