Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος στο 15ο Ευρωπαικό συνέδριο για τον HIV-AIDS

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6987 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 958

Δημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2015

Αφορά: HIV/AIDS

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος συμμετείχε στις εργασίες του 15ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για το AIDS του «European AIDS Clinical Society» που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου 2015.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ανακοινώθηκαν οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες του EACS, οι οποίες είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αντίστοιχες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της επιστημονικής κοινότητας, η λήψη αντιρετροϊκής αγωγής συνίσταται από τη στιγμή της διάγνωσης και όχι όταν το επίπεδο τον CD4 φτάσει στα 350, όπως ισχύει σήμερα στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό, διαφυλάσσεται τόσο η υγεία του ατόμου όπως απέδειξε πρόσφατα η διεθνής έρευνα START, όσο και η δημόσια υγεία, δεδομένου ότι η πρώιμη θεραπεία αποτρέπει σημαντικά τη μετάδοση του ιού.

Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες ακολουθούν την επιχειρηματολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ως προς το σκέλος της «Προφύλαξης πριν την Έκθεση», καθώς συνιστούν την χορήγηση PrEP σε άτομα που επιδεικνύουν σεξουαλική συμπεριφορά υψηλού ρίσκου.

Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου του EACS συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την αντιρετροϊκή θεραπεία, τις συλλοιμώξεις με άλλες ασθένειες όπως η φυματίωση ή οι ηπατίτιδες, το chem sex, η πορεία προς το γήρας ζώντας με τον HIV, η επιδημιολογική πραγματικότητα στην Ευρώπη κ.α. Παράλληλα, στο περιθώριο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του δικτύου των “Checkpoint” από ολόκληρη την Ευρώπη, με σκοπό τη μεταλαμπάδευση τεχνογνωσίας και την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1061

#1 Δημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2015

Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον HIV-AIDS προσπαθούν να περιορίσουν την μετάδοση του ιού αλλά και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην θεραπεία. Πιστεύω πως είμαστε προς την σωστή κατεύθυνση.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Άσκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτηΆσκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτη

Οσοι γυμνάζονται και έχουν διαβήτη αντιμετωπίζουν μια σειρά από διαιτητικές προκλήσεις και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μερικές αλλαγές στη διατροφή τους.... Περισσότερα »

5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου

Ποια φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση του κύκλου. Τι γίνεται με το άγχος.... Περισσότερα »

Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τα νεφρά σας υγιή και να ζήσετε μια μακρύτερη και υγιεινή ζωή. ... Περισσότερα »

Tips για το δέρμα των κολυμβητώνTips για το δέρμα των κολυμβητών

Είναι σημαντικό να προσέχετε την περιποίηση του δέρματος εάν είστε κολυμβητής ή απλά κολυμπάτε πολύ.... Περισσότερα »

Video - Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης