Είσοδος Μελών

Αρχική Σελίδα

Υγεία

Δείτε τις κυριότερες παθολογικές καταστάσεις με ειδικές αναφορές στα συμπτώματα, τη διάγνωση και τις θεραπευτικές αγωγές κατά περίπτωση:
Πρώτες Βοήθειες, Αιματολογία, Αλλεργίες, Αναπνευστικό, Γυναικολογία, Μαιευτική - Εγκυμοσύνη, Δερματολογία, Διάρροια, Εναλλακτικές Θεραπείες, Ενδοκρινολογία, Ιατρικές Εξετάσεις, Ιατρική Εργασίας, Καρδιολογία, Λοιμώδεις Νόσοι, Νευρολογία, Οδοντιατρική, Ορθοπεδική - Ρευματολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Πεπτικό - Ήπαρ, Περιβάλλον & Υγεία, Πλαστική Χειρουργική, Σεξουαλική Υγεία, Φυσική Ιατρική & Αποκατάσταση, Χειρουργική, Ψυχική Υγεία, Ωτορινολαρυγγολογία

Οι κίνδυνοι των εορτών: Από τη γαλοπούλα έως τα λαμπάκιαΟι κίνδυνοι των εορτών: Από τη γαλοπούλα έως τα λαμπάκια

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι υπέροχα, αλλά αν προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τους παρακάτω κινδύνους, ίσως γίνουν ακόμα καλύτερα!

Σε ποια σημεία είναι κρυμμένα τα αλλεργιογόνα του σπιτιούΣε ποια σημεία είναι κρυμμένα τα αλλεργιογόνα του σπιτιού

Τα αλλεργιογόνα καραδοκούν σε κάθε γωνία του σπιτιού. Δείτε ποιες είναι οι πιο…επικίνδυνες περιοχές για τις αλλεργίες σας.

Καλοήθεις βλάβες του μαστού: Αφαίρεση με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδουςΚαλοήθεις βλάβες του μαστού: Αφαίρεση με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους

Οι καλοήθεις βλάβες του μαστού μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς ανοιχτή χειρουργική επέμβαση. Ποιες είναι αυτές οι επεμβάσεις και ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους.

 • Διατροφή στην Εμμηνόπαυση
  Ενημερωθείτε τώρα για τα συμπτώματα και τη διατροφή που πρέπει να ακολουθείτε στην εμμηνόπαυση. Διαβάστε εδώ όλες τις συμβουλές των ειδικών!
 • Εμμηνόπαυση και Κατάθλιψη
  Ορισμένες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου, εξάψεις, κούραση και κατάθλιψη. Μάθετε περισσότερα για τις νέες μελέτες!

Άγχος και δερματικές παθήσειςΆγχος και δερματικές παθήσεις

Το δέρμα μας δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος αλλά και ο καθρέφτης του οργανισμού μας. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο εσωτερικό του οργανισμού μας, το πρώτο όργανο στο οποίο αντανακλάται είναι το δέρμα.

Διάρροια: Τροφές που την προκαλούνΔιάρροια: Τροφές που την προκαλούν

Εσπεριδοειδή, ίνες, φασόλια, ακόμα και η...τσίχλα, συνδέονται με διάρροια, κράμπες ή δυσπεψία. Ας δούμε τις ''ένοχες'' τροφές.

Αυξημένο βάρος: Η μάστιγα των περιττών κιλώνΑυξημένο βάρος: Η μάστιγα των περιττών κιλών

Πόσα χρόνια αφαιρεί από τη ζωή μας η παχυσαρκία; Με ποιες νόσους συνδέεται.

Προσοχή στους θορύβους των αεροδρομίωνΠροσοχή στους θορύβους των αεροδρομίων

Αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιοπάθειας και νοσημάτων του κυκλοφορικού, αντιμετωπίζουν άνθρωποι που ζουν κοντά σε αεροδρόμια, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.

 • Θόρυβος και ανθρώπινη συμπεριφορά
  Ο θόρυβος έχει δυσμενείς συνέπειες στην ψυχο- φυσιολογία, τις γνωστικές λειτουργίες, τη συναισθηματική κατάσταση και την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων. Το μέγεθος των επιπτώσεων εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του θορύβου, από το είδος της δραστηριότητας, και από την ευαισθησία του ατόμου.
 • Πιθανοί οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι από τη χρήση κινητών
  Έκθεση του 2007, που συντάχτηκε από το BioInitiative Working Group και βασίστηκε σε άνω των 2.000 διεθνείς μελέτες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τη χρήση κινητών τηλεφώνων, σχετικά με τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.

Η απειλή των ιών: Πόσο επικίνδυνοι είναιΗ απειλή των ιών: Πόσο επικίνδυνοι είναι

Από τον ‘Εμπολα μέχρι την γρίπη των πτηνών και πιο πρόσφατα τον ιό Zika, ο πλανήτης κινείται υπό την απειλή τους. Ποιοι είναι οι πέντε πιο επικίνδυνοι από αυτούς.

 • Ζίκα: Ιός που προκαλεί και ηθικά προβλήματα
  Η εμφάνιση του ιού Ζίκα προκαλεί διλλήματα τα οποία καμία γυναίκα δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί, καθώς συνδέεται με μικροκεφαλία στα παιδιά.
 • Γρίπη: Γιατί είναι απαραίτητο το εμβόλιο
  Η γρίπη, εκτός από ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Γιατί οι ειδικοί επιμένουν στον προληπτικό εμβολιασμό και τι μας προσφέρει;

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα;Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

To οδοντικό εμφύτευμα έχει τη μορφή μικρής βίδας κατασκευασμένης από τιτάνιο υψηλής ποιότητας και καθαρότητας.

Tips για να μειώσουμε το άγχος της ακράτειαςTips για να μειώσουμε το άγχος της ακράτειας

Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να καταπολεμήσουμε την συχνουρία; Ποιοι είναι αυτοί, και τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν τους επιλέξουμε;

 • Πριαπισμός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
  Τι είναι ο πριαπισμός και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που καραδοκούν για τους άνδρες που δεν θα προσπαθήσουν να τον αντιμετωπίσουν θεραπευτικά;
 • Μεγέθυνση πέους: Eίναι εφικτή;
  Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τρόποι να μεγαλώσει το πέος πλην της χειρουργικής τεχνικής. Δείτε ποιους τρόπους χρησιμοποιούν οι χειρουργοί.

11 όργανα που δημιουργούνται στο εργαστήριο11 όργανα που δημιουργούνται στο εργαστήριο

Αν αναρωτιέστε πόσο έχει εξελιχθεί η επιστήμη, έχουμε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά έντεκα ανθρώπινα όργανα που δημιουργούνται πλέον στο εργαστήριο!

Νόσος του Crohn και καρκίνος του παχέος εντέρου: Όσα πρέπει να γνωρίζετεΝόσος του Crohn και καρκίνος του παχέος εντέρου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η νόσος του Crohn είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια που επηρεάζει τον γαστρεντερικό σωλήνα, αλλά αυξάνει και τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου. Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Όταν τα μπράτσα χαλαρώνουν: Η λύση της αισθητικής χειρουργικήςΌταν τα μπράτσα χαλαρώνουν: Η λύση της αισθητικής χειρουργικής

Το θέαμα της χαλάρωσης των μπράτσων δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις γυναίκες. Πώς μπορούν να απαλλαγούν και να ομορφύνουν τα χέρια τους.

 • Ανόρθωση προσώπου για νεανική όψη
  Εκτός από τις κλασικές μεθόδους, υπάρχουν νέες δυνατότητες επέμβασης στο πρόσωπο, επεμβατικές και μη. Ποιες είναι και ποια πλεονεκτήματα έχει η καθεμία.
 • Ρινοπλαστική: Αισθητική και λειτουργική επέμβαση!
  Η ρινοπλαστική, έχει στόχο να βελτιώσει την όψη, το σχήμα, το μέγεθος και τη γενικότερη εμφάνιση της μύτης, αλλά και να την κάνει πιο λειτουργική στο ρόλο τον οποίο παίζει για ελεύθερη και απρόσκοπτη αναπνοή.

Τριχόπτωση: Τα είδη των θεραπειώνΤριχόπτωση: Τα είδη των θεραπειών

Η τριχόπτωση απασχολεί αρκετούς άνδρες και γυναίκες. Ποιες είναι οι θεραπείες για την αντιμετώπισή της ανδρογενετικής αλωπεκίας;

 • Πώς θα καθυστερήσετε την τριχόπτωση
  Υπάρχει τρόπος να εμποδίσουμε την τριχόπτωση; Ποιοι παράγοντες ευθύνονται και πώς μπορούμε να την καθυστερήσουμε;
 • Τριχόπτωση: Η λύση λέγεται … Μινοξιδίλη
  Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που αφορά άνδρες και γυναίκες. Το 50% των ανδρών και το 30% των γυναικών εμφανίζουν ορατή αραίωση των μαλλιών έως την ηλικία των 40 ετών ενώ μόλις το 35% των πασχόντων ακολουθεί κάποια θεραπεία.

Νεότερες χειρουργικές εξελίξεις στην ωτορινολαρυγγολογίαΝεότερες χειρουργικές εξελίξεις στην ωτορινολαρυγγολογία

Η χειρουργική κεφαλής και τραχήλου προόδευσε εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή των μοντέρνων ενδοσκοπικών τεχνικών, αντί των κλασικών ανοικτών χειρουργικών μεθόδων. Ποιες είναι οι νέες τεχνικές.

Πώς να προστατεύσετε την ψυχική υγεία του παιδιού σαςΠώς να προστατεύσετε την ψυχική υγεία του παιδιού σας

Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προφύλαξη της ψυχικής υγείας του παιδιού σας.

Σιδηροπενική Αναιμία: Συμπτώματα και θεραπείαΣιδηροπενική Αναιμία: Συμπτώματα και θεραπεία

Τι συμπτώματα έχει η σιδηροπενική αναιμία; Ποιος κινδυνεύει; Πως αντιμετωπίζεται η πάθηση.

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Σιωπηλή απειλήΧρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Σιωπηλή απειλή

Η πρόληψη παραμένει ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της νόσου COPD.

Πρώτη νύχτα στο σπίτι με το μωρόΠρώτη νύχτα στο σπίτι με το μωρό

Πόσες ώρες θα κοιμάται το νεογέννητο που μόλις καλοσωρίσατε στο σπίτι; Ότι πρέπει να ξέρετε για τις συνήθειες ύπνου του μωρού.

Μύκητες στα πόδια: Είδη και αντιμετώπισηΜύκητες στα πόδια: Είδη και αντιμετώπιση

Ποιες μορφές μυκήτων στα πόδια υπάρχουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από το ενοχλητικό νόσημα;

Πώς μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει με το στρες;Πώς μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει με το στρες;

Μπορεί άραγε η θεραπεία με ρεφλεξολογία να βοηθήσει όσους υποφέρουν από έντονο στρες; Η απάντηση είναι θετική!

Νέοι μαγνητικοί τομογράφοι: Ισχυροί και πολύπλοκοιΝέοι μαγνητικοί τομογράφοι: Ισχυροί και πολύπλοκοι

Τα νέα μηχανήματα θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να μπορούν να διαγνώσουν εγκαίρως τον καρκίνο, αλλά και πολλές ασθένειες νευρολογικής φύσεως.

Καρδιοπάθεια: Η πρόληψη σώζει ζωέςΚαρδιοπάθεια: Η πρόληψη σώζει ζωές

Η υγιεινή διατροφή αλλά και η άσκηση συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών επεισοδίων. Τα 7 βήματα για υγιή καρδιά.

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια του ΠάρκινσονΤα πιο συνηθισμένα σημάδια του Πάρκινσον

Ποια είναι τα σημάδια που μπορούν να μας προειδοποιήσουν ότι πάσχουμε από τη νόσο του Πάρκινσον; Πόσο εύκολο είναι να το διαπιστώσουμε.

Εφηβική κύφωση: Πώς εμφανίζεται και τι ασκήσεις χρειάζονταιΕφηβική κύφωση: Πώς εμφανίζεται και τι ασκήσεις χρειάζονται

Ποια χαρακτηριστικά έχει η κύφωση στον έφηβο εκτός από το καμπούριασμα της πλάτης; Ποιος είναι ο ρόλος της άσκησης.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το γλαύκωμαΠώς μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το γλαύκωμα

Το γλαύκωμα είναι ύπουλη πάθηση των ματιών γιατί δεν παρουσιάζει σχεδόν κανένα σύμπτωμα στον ασθενή. Πώς αντιμετωπίζεται θεραπευτικά.

Ρευματισμοί: Αφορούν και τα παιδιάΡευματισμοί: Αφορούν και τα παιδιά

Γνωρίζετε ότι οι ρευματισμοί δεν αφορούν μόνο τους ενήλικες αλλά μπορούν να εμφανιστούν και στα παιδιά; Τι είναι οι ρευματικές παθήσεις και σε ποιες ομάδες χωρίζονται.

Κουνούπια: Ποιους ανθρώπους προτιμούν να τσιμπούνΚουνούπια: Ποιους ανθρώπους προτιμούν να τσιμπούν

Οι επιστήμονες κατάφεραν να εξηγήσουν πού οφείλεται η προτίμηση των κουνουπιών για ορισμένους ανθρώπους. Ποιοι είναι οι ''γλυκοαίματοι’’.

Ποιοι παράγοντες σκοτώνουν τη λίμπιντοΠοιοι παράγοντες σκοτώνουν τη λίμπιντο

Νιώθετε μειωμένη ερωτική επιθυμία; Αν έχετε χάσει την όρεξή σας για σεξ, ίσως να φταίει κάτι από τα παρακάτω…

Τι είναι το λεμφοίδημα και πώς αντιμετωπίζεται;Τι είναι το λεμφοίδημα και πώς αντιμετωπίζεται;

Η λέμφος είναι ένα υγρό που παράγεται ανάμεσα στους ιστούς του σώματος και κυκλοφορεί σε ειδικά αγγεία, που ονομάζονται λεμφαγγεία. Συμβαίνει κάποιες φορές να συσσωρευθεί σε ένα μέλος του σώματος, προκαλώντας λειτουργικά προβλήματα. Ποιες είναι οι αιτίες για αυτό και πώς θεραπεύεται;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη χοληστερόληΌλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη χοληστερόλη

Όπως είναι γνωστό, τα κυριότερα λιπίδια του πλάσματος είναι η χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τα φωσφολιπίδια και τα λιπαρά οξέα. Η χοληστερόλη αποτελεί δομικό στοιχείο των κυτταρικών μεμβρανών, είναι πρόδρομος ουσία των χολικών αλάτων, των γεννητικών ορμονών και της βιταμίνης D.

Ποια ΩΡΛ προβλήματα εμφανίζονται μετά τις διακοπέςΠοια ΩΡΛ προβλήματα εμφανίζονται μετά τις διακοπές

Μετά τις διακοπές μπορούν να εμφανιστούν προβλήματα στα αυτά, στη μύτη και στον λάρυγγα. Ποια είναι αυτά και πώς θεραπεύονται.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων


Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

Μπορεί να συμβάλει ο ιδιωτικός τομέας στη βελτίωση της Υγείας;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2015  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
     
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης