Είσοδος Μελών
Προβολή

Αρχική Σελίδα

Υγεία

Δείτε τις κυριότερες παθολογικές καταστάσεις με ειδικές αναφορές στα συμπτώματα, τη διάγνωση και τις θεραπευτικές αγωγές κατά περίπτωση:
Πρώτες Βοήθειες, Αιματολογία, Αλλεργίες, Αναπνευστικό, Γυναικολογία, Μαιευτική - Εγκυμοσύνη, Δερματολογία, Διάρροια, Εναλλακτικές Θεραπείες, Ενδοκρινολογία, Ιατρικές Εξετάσεις, Ιατρική Εργασίας, Καρδιολογία, Λοιμώδεις Νόσοι, Νευρολογία, Οδοντιατρική, Ορθοπεδική - Ρευματολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Πεπτικό - Ήπαρ, Περιβάλλον & Υγεία, Πλαστική Χειρουργική, Σεξουαλική Υγεία, Φυσική Ιατρική & Αποκατάσταση, Χειρουργική, Ψυχική Υγεία, Ωτορινολαρυγγολογία

Ρινορραγία: Γιατί ανοίγει η μύτη μου;

Σε ποιες περιπτώσεις τρέχει αίμα από τη μύτη; Πότε γίνεται η διάγνωση και ποια είναι η αντιμετώπιση.

Αλλεργίες και αναφυλαξία το καλοκαίριΑλλεργίες και αναφυλαξία το καλοκαίρι

Η σοβαρότερη μορφή αλλεργίας είναι η συστηματική αναφυλαξία. Πότε παρουσιάζεται και τι μπορούμε να κάνουμε.

Γυναικολογικά προβλήματα το καλοκαίρι: Πώς θα προφυλαχθεί η γυναίκαΓυναικολογικά προβλήματα το καλοκαίρι: Πώς θα προφυλαχθεί η γυναίκα

Οι γυναίκες την περίοδο αυτή πρέπει να θωρακίζουν τη γυναικολογική τους υγεία, καθώς ζέστη και υγρασία είναι οι καλύτεροι φίλοι των γυναικολογικών λοιμώξεων. Τι πρέπει να προσέχουν.

Δερματική υγεία: Τι πρέπει να προσέχουμε στο κολυμβητήριοΔερματική υγεία: Τι πρέπει να προσέχουμε στο κολυμβητήριο

'Ολο και περισσότεροι επιλέγουν το κολυμβητήριο για να ασκηθούν. Όμως, οι ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου χώρου μπορεί να προκαλέσουν ορισμένα δερματικά προβλήματα. Ποια είναι αυτά;

Λοπεραμίδη: Θεραπεία πρώτης επιλογής για τη διάρροιαΛοπεραμίδη: Θεραπεία πρώτης επιλογής για τη διάρροια

H διάρροια μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στον πάσχοντα. Κατά συνέπεια, ενδείκνυται η άμεση θεραπεία της με την επιλογή μίας αποτελεσματικής και ασφαλούς δραστικής ουσίας.

Παχυσαρκία: Παράγοντες που συμβάλλουν στη μάστιγαΠαχυσαρκία: Παράγοντες που συμβάλλουν στη μάστιγα

Η παχυσαρκία προκαλεί σειρά προβλημάτων υγείας στις αρθρώσεις, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη αλλά και κατάθλιψη. Συχνά απαιτείται χειρουργικό νυστέρι, και μάλιστα επώδυνο.

Προσοχή στους θορύβους των αεροδρομίωνΠροσοχή στους θορύβους των αεροδρομίων

Αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιοπάθειας και νοσημάτων του κυκλοφορικού, αντιμετωπίζουν άνθρωποι που ζουν κοντά σε αεροδρόμια, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.

 • Θόρυβος και ανθρώπινη συμπεριφορά
  Ο θόρυβος έχει δυσμενείς συνέπειες στην ψυχο- φυσιολογία, τις γνωστικές λειτουργίες, τη συναισθηματική κατάσταση και την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων. Το μέγεθος των επιπτώσεων εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του θορύβου, από το είδος της δραστηριότητας, και από την ευαισθησία του ατόμου.
 • Πιθανοί οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι από τη χρήση κινητών
  Έκθεση του 2007, που συντάχτηκε από το BioInitiative Working Group και βασίστηκε σε άνω των 2.000 διεθνείς μελέτες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τη χρήση κινητών τηλεφώνων, σχετικά με τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.

Χωρίς AIDS μέχρι το 2030;Χωρίς AIDS μέχρι το 2030;

Τα τελευταία χρόνια χάρη στη βελτίωση των μεθόδων αντιμετώπισης έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής αλλά ταυτόχρονα έχουν περιοριστεί και οι δυσκολίες στην καθημερινότητα.

Ποιες είναι οι κακές συνήθειες που χαλάνε τα δόντιαΠοιες είναι οι κακές συνήθειες που χαλάνε τα δόντια

Σε όλους αρέσει μια υγιής και όμορφη οδοντοστοιχία. Τι πρέπει να προσέξουμε για να τη διατηρήσουμε.

Στυτική δυσλειτουργία: Ποιες είναι οι αιτίες;Στυτική δυσλειτουργία: Ποιες είναι οι αιτίες;

Ποια είναι τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία, και με ποιον τρόπο μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;

Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας σε ενήλικες: Ποια είναι τα συμπτώματα;Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας σε ενήλικες: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Επηρεάζει η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας τους ενηλίκους; Πώς εμφανίζεται η πάθηση.

Πρωκτική ραγάδα: Τρόποι ανακούφισης και θεραπείαςΠρωκτική ραγάδα: Τρόποι ανακούφισης και θεραπείας

ΟΙ ραγάδες πρωκτού, προκαλούν πόνο, κνησμό και αιμορραγία. Πώς μπορείτε να καταπραΰνετε τα συμπτώματα για να κάθεστε και πάλι άνετα;

Βλεφαροπλαστική και ανόρθωση φρυδιώνΒλεφαροπλαστική και ανόρθωση φρυδιών

Για καλή όψη της περιοχής των ματιών και πιο νεανικό βλέμμα δείτε λύσεις που προσφέρει η κοσμητική ιατρική. Πώς θα απαλλαχτείτε από χαλάρωση και δυσχρωμίες.

Τριχόπτωση: Τα είδη των θεραπειώνΤριχόπτωση: Τα είδη των θεραπειών

Η τριχόπτωση απασχολεί αρκετούς άνδρες και γυναίκες. Ποιες είναι οι θεραπείες για την αντιμετώπισή της ανδρογενετικής αλωπεκίας;

 • Πώς θα καθυστερήσετε την τριχόπτωση
  Υπάρχει τρόπος να εμποδίσουμε την τριχόπτωση; Ποιοι παράγοντες ευθύνονται και πώς μπορούμε να την καθυστερήσουμε;
 • Τριχόπτωση: Η λύση λέγεται … Μινοξιδίλη
  Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που αφορά άνδρες και γυναίκες. Το 50% των ανδρών και το 30% των γυναικών εμφανίζουν ορατή αραίωση των μαλλιών έως την ηλικία των 40 ετών ενώ μόλις το 35% των πασχόντων ακολουθεί κάποια θεραπεία.

Αρθρικός χόνδρος: Σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης των βλαβώνΑρθρικός χόνδρος: Σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης των βλαβών

Αν η αρχική βλάβη του χόνδρου δε διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τότε εγκαθίσταται οστεοαρθρίτιδα. Οι συνεχώς εξελισσόμενες μέθοδοι αποκατάστασης των χόνδρινων βλαβών.

Τα ναι και τα όχι της διαχείρισης θυμούΤα ναι και τα όχι της διαχείρισης θυμού

Αν έχετε προβλήματα με την διαχείριση θυμού, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει - και εκείνα που δεν πρέπει - να κάνετε.

 • Η αϋπνία των διακοπών
  Υποτίθεται ότι είναι η εποχή του χρόνου που έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώνουμε από το άγχος, αλλά για έναν στους τέσσερις από εμάς οι διακοπές προκαλούν ακόμα περισσότερο στρες.
 • Πώς να αφήνω την δουλειά… στην δουλειά
  Ένας μικρός οδηγός με απλά βήματα για να αφήνετε την κούραση και το στρες της δουλειάς πίσω κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι.

Σιδηροπενική Αναιμία: Συμπτώματα και θεραπείαΣιδηροπενική Αναιμία: Συμπτώματα και θεραπεία

Τι συμπτώματα έχει η σιδηροπενική αναιμία; Ποιος κινδυνεύει; Πως αντιμετωπίζεται η πάθηση.

ΧΑΠ: Τα συμπτώματα της βουβής νόσουΧΑΠ: Τα συμπτώματα της βουβής νόσου

Μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από την πνευμονική πάθηση έχουν όσοι καπνίζουν. Υπάρχει θεραπεία;

Φροντίζοντας το δραστήριο νήπιό σαςΦροντίζοντας το δραστήριο νήπιό σας

Το μωρό σας, μεγαλώνοντας χρειάζεται διαφορετική φροντίδα από τότε που ήταν νεογέννητο. Συμβουλές για να παραμένει καθαρό και υγιές.

Απαλλαχτείτε από τους μύκητες των ποδιών με 3 βήματα!Απαλλαχτείτε από τους μύκητες των ποδιών με 3 βήματα!

Μία ολοκληρωμένη προστασία από τους μύκητες στα πόδια, μπορεί να σας βοηθήσει να εμποδίσετε την εμφάνιση της νόσου ή να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα επίμονα συμπτώματά της.

Θεραπεία με βεντούζες: Πώς γίνεται;Θεραπεία με βεντούζες: Πώς γίνεται;

Όλοι προσέξαμε τα περίεργα σημάδια στα σώματα των κολυμβητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας μάθουμε ό,τι πρέπει να ξέρουμε για το cupping.

Η αξία της πολυπαραμετρικής Μαγνητικής Τομογραφίας του προστάτηΗ αξία της πολυπαραμετρικής Μαγνητικής Τομογραφίας του προστάτη

Πώς θα μπορούσαμε να διαγνώσουμε ακριβέστερα και να θεραπεύσουμε καλύτερα τον καρκίνο του προστάτη;

Καλοκαίρι και καρδιά: Τι πρέπει να προσέχουμεΚαλοκαίρι και καρδιά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουμε το καλοκαίρι με τη ζέστη ώστε να μην επιβαρύνουμε την καρδιά μας.

Πώς να αντιμετωπίσετε την κόπωση της σκλήρυνσης κατά πλάκαςΠώς να αντιμετωπίσετε την κόπωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Για τους περισσότερους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, η κούραση που νιώθουν είναι ίσως το χειρότερο από όλα τα συμπτώματα. Πώς μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη;

Καλύτερα και χειρότερα παπούτσια για την οστεοαρθρίτιδαΚαλύτερα και χειρότερα παπούτσια για την οστεοαρθρίτιδα

Αν πάσχετε από οστεοαρθρίτιδα, πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παπούτσια που αγοράζετε. Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές;

Μάτια: Τι πρέπει να ξέρουμε για την αποκόλληση του υαλοειδούςΜάτια: Τι πρέπει να ξέρουμε για την αποκόλληση του υαλοειδούς

Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα και πώς γίνεται η διάγνωση της συγκεκριμένης οφθαλμικής πάθησης.

Εξάνθημα και ξηρή επιδερμίδα στα μωράΕξάνθημα και ξηρή επιδερμίδα στα μωρά

Αν και τα εξανθήματα μπορεί να δημιουργήσουν μια δυσάρεστη κατάσταση για το μωρό σας, με απλές κινήσεις μπορείτε να το βοηθήσετε να νιώθει πιο άνετα.

 • Προσοχή στα αυτιά των μωρών: Φροντίδα για καλή ακοή
  Για να προστατεύσετε τα αυτιά του παιδιού και να προλάβετε τα προβλήματα με τα αυτιά πρέπει να κάνετε μερικές προληπτικές ενέργειες. Δείτε ποιες.
 • Πως να καταπραΰνετε τον Πόνο των Πρώτων Δοντιών
  Τα περισσότερα μωρά βγάζουν τα πρώτα τους δοντάκια μεταξύ τεσσάρων και εφτά μηνών. Μερικά μπορεί να τα εμφανίσουν ήδη από τους τρεις πρώτους μήνες, ενώ μερικά ίσως να περιμένουν μέχρι να κλείσουν το πρώτο έτος της ηλικίας τους. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το πρώτο δοντάκι ενός μωρού είναι ορατό ήδη από τη στιγμή που γεννιέται.

Καινούργια ρούχα: Από τη συσκευασία στο πλυντήριοΚαινούργια ρούχα: Από τη συσκευασία στο πλυντήριο

Τα χημικά που χρησιμοποιούνται για να διατηρούν τα ρούχα ατσαλάκωτα, μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα, κνησμό και αλλεργικές αντιδράσεις.

8 συμπτώματα σεξουαλικής υγείας που δεν πρέπει να αγνοεί η γυναίκα8 συμπτώματα σεξουαλικής υγείας που δεν πρέπει να αγνοεί η γυναίκα

Το να προφυλάσσουμε την σεξουαλική μας υγεία είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επομένως τα παρακάτω συμπτώματα πρέπει να απασχολούν όλες τις γυναίκες.

Τι είναι το λεμφοίδημα και πώς αντιμετωπίζεται;Τι είναι το λεμφοίδημα και πώς αντιμετωπίζεται;

Η λέμφος είναι ένα υγρό που παράγεται ανάμεσα στους ιστούς του σώματος και κυκλοφορεί σε ειδικά αγγεία, που ονομάζονται λεμφαγγεία. Συμβαίνει κάποιες φορές να συσσωρευθεί σε ένα μέλος του σώματος, προκαλώντας λειτουργικά προβλήματα. Ποιες είναι οι αιτίες για αυτό και πώς θεραπεύεται;

Χοληστερόλη: Ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορεί να μη γνωρίζετεΧοληστερόλη: Ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορεί να μη γνωρίζετε

Λιγότερο γνωστά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χοληστερόλη, από την κληρονομικότητα έως τη διατροφή.

 • Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη χοληστερόλη
  Όπως είναι γνωστό, τα κυριότερα λιπίδια του πλάσματος είναι η χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τα φωσφολιπίδια και τα λιπαρά οξέα. Η χοληστερόλη αποτελεί δομικό στοιχείο των κυτταρικών μεμβρανών, είναι πρόδρομος ουσία των χολικών αλάτων, των γεννητικών ορμονών και της βιταμίνης D.
 • «Μποξ» με τη χοληστερόλη: Συμβουλές για «άμυνα» και «επίθεση»
  Η αυξημένη χοληστερόλη (ή χοληστερίνη) είναι μια παθολογική κατάσταση χωρίς συμπτώματα. Δεν πονάει, δεν προκαλεί ζαλάδα ή πυρετό, δεν μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι ή νυσταγμένοι. Όμως μπορεί να φράξει τα αγγεία μας σε μεγάλο βαθμό και μελλοντικά να αποτελέσει μία αιτία θανάτου.

Τα αυτιά και η θάλασσαΤα αυτιά και η θάλασσα

Ένα από τα συχνά καλοκαιρινά προβλήματα είναι η εξωτερική ωτίτιδα. Πως μπορούμε να προφυλαχθούμε;

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων


Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

brext_uk_healthstem
Πιστεύετε ότι το Brexit θα επιδεινώσει το βρετανικό ΕΣΥ;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2016  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης