Είσοδος Μελών

Αρχική Σελίδα

Υγεία

Δείτε τις κυριότερες παθολογικές καταστάσεις με ειδικές αναφορές στα συμπτώματα, τη διάγνωση και τις θεραπευτικές αγωγές κατά περίπτωση:
Πρώτες Βοήθειες, Αιματολογία, Αλλεργίες, Αναπνευστικό, Γυναικολογία, Μαιευτική - Εγκυμοσύνη, Δερματολογία, Διάρροια, Εναλλακτικές Θεραπείες, Ενδοκρινολογία, Ιατρικές Εξετάσεις, Ιατρική Εργασίας, Καρδιολογία, Λοιμώδεις Νόσοι, Νευρολογία, Οδοντιατρική, Ορθοπεδική - Ρευματολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Πεπτικό - Ήπαρ, Περιβάλλον & Υγεία, Πλαστική Χειρουργική, Σεξουαλική Υγεία, Φυσική Ιατρική & Αποκατάσταση, Χειρουργική, Ψυχική Υγεία, Ωτορινολαρυγγολογία

Κουτί πρώτων βοηθειών για τις διακοπές: Τι πρέπει να περιέχει;Κουτί πρώτων βοηθειών για τις διακοπές: Τι πρέπει να περιέχει;

Είτε θα ταξιδέψετε με παιδιά είτε όχι, δείτε τι πρέπει να έχετε μαζί σας και… αχρείαστο να είναι.

 • Πρώτες βοήθειες στον πυρετό
  Ο πυρετός είναι στοιχείο άμυνας του οργανισμού ενάντια στα μικρόβια. Συστάσεις για τον πυρετό.
 • Οδηγός επιβίωσης για τις καλοκαιρινές διακοπές
  Βασικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε συχνά προβλήματα υγείας το καλοκαίρι, καθώς και για τα απαραίτητα υλικά με τα οποία πρέπει να εξοπλίσετε το φαρμακείο σας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για αυτά.

Λεβοκαμπαστίνη: Η ασφαλής και αποτελεσματική λύση κατά της ΑλλεργίαςΛεβοκαμπαστίνη: Η ασφαλής και αποτελεσματική λύση κατά της Αλλεργίας

Ανήκει στα αντιισταμιικά, φάρμακα (χωρίς κορτιζόνη) που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αλλεργικής ρινίτιδας και επιπεφυκίτιδας.

 • Μέθοδοι αντιμετώπισης αλλεργικής ρινίτιδας
  Υπολογίζεται ότι 1 στα 5 άτομα πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα. Πολύ συχνά όμως, η συχνότητα και η σοβαρότητά της υποεκτιμάται. Πού βασίζεται η θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας;
 • Πώς προστατευόμαστε από τις αλλεργίες της άνοιξης
  Λόγω της ανθοφορίας των φυτών και των συχνών αποδράσεων στην εξοχή, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την Άνοιξη. Ορισμένες μορφές αλλεργίας (π.χ. αλλεργικό shock από τσίμπημα μέλισσας) ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Η πορεία προς την εμμηνόπαυση συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα για τη γυναίκα. Ποια είναι αυτά και πώς μπορεί να τα αντιμετωπίσει;

Διάρροια: Τροφές που την προκαλούνΔιάρροια: Τροφές που την προκαλούν

Εσπεριδοειδή, ίνες, φασόλια, ακόμα και η...τσίχλα, συνδέονται με διάρροια, κράμπες ή δυσπεψία. Ας δούμε τις ''ένοχες'' τροφές.

Αντιμετωπίστε με φυσικούς τρόπους τους πόνους στην πλάτηΑντιμετωπίστε με φυσικούς τρόπους τους πόνους στην πλάτη

Αν υποφέρετε από πόνο στην πλάτη ή τη μέση, δείτε πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε με φυσικούς τρόπους και χωρίς να πάρετε φάρμακα.

Τεστ κόπωσης: Τι θα σας δείξει και τι πρέπει να ξέρετεΤεστ κόπωσης: Τι θα σας δείξει και τι πρέπει να ξέρετε

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα του τεστ κοπώσεως και τι πρέπει να προσεχθεί πριν την δοκιμασία; Ο ειδικός απαντά και ξεχωρίζει τους μύθους από την αλήθεια.

Καλοκαίρι και καρδιοπάθειες: Λίγη προσοχή και... ξενοιάστε!Καλοκαίρι και καρδιοπάθειες: Λίγη προσοχή και... ξενοιάστε!

Στις υψηλές θερμοκρασίες η καρδιά μπορεί να... υπολειτουργήσει. Δείτε όσα πρέπει να προσέχουμε τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην ανεβάσουμε επικίνδυνα θερμοκρασία.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον πονοκέφαλοΤι πρέπει να γνωρίζετε για τον πονοκέφαλο

Ποια είδη πονοκεφάλων μας ταλαιπωρούν, ποια είναι τα αίτια και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να καταφύγουμε σε ειδικό;

Σαγιονάρες: Κάνουν κακό στα πόδια;Σαγιονάρες: Κάνουν κακό στα πόδια;

Οι σαγιονάρες δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή υποδήματος, αφού μπορεί και να βλάψουν τα πόδια μας. Τι... κάνουν λάθος και γιατί είναι επιβλαβείς για την υγεία;

Παιδί και παθήσεις ματιών: όσα πρέπει να ξέρουμεΠαιδί και παθήσεις ματιών: όσα πρέπει να ξέρουμε

Πόσο σημαντική είναι η εξέταση από οφθαλίατρο στα παιδιά; Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνεται και πόσο απαραίτητη είναι;

10+1 μυστικά για την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό10+1 μυστικά για την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

Η έναρξη φοίτησης στην Α! Δημοτικού θεωρείται μετάβαση - ορόσημο, καθοριστική για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Είναι περίοδος σημαντικών αλλαγών που προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα σε όλους.

Πόσο κινδυνεύουμε από τις ηλεκτρονικές συσκευές μας;Πόσο κινδυνεύουμε από τις ηλεκτρονικές συσκευές μας;

Καλό είναι να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με ασφάλεια, έτσι ώστε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε την υγεία μας από τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνολογία στον άνθρωπο.

Μεσοθεραπεία: Ανάπλαση και σύσφιξηΜεσοθεραπεία: Ανάπλαση και σύσφιξη

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι πολύ διαδεδομένη σαν μέθοδος ενυδάτωσης - ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος σε βάθος. Αφορά πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια.

Οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεωνΟι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων

Οι μυοσκελετικές είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία παθήσεων, που, πλην όλων των άλλων, υποβαθμίζουν σημαντικά και την ποιότητα ζωής των πασχόντων. Για τη θεραπεία τους υπάρχουν διάφορα μέσα, κάποια εκ των οποίων χαρακτηρίζονται 'φυσικά'. Ποια είναι αυτά και σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυνται;

Πώς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια μεγάλη δόση χαλάρωσηςΠώς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια μεγάλη δόση χαλάρωσης

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάμε την ημέρα μας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε το σώμα σας, να αδειάσετε το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις και να θέσετε στόχους.

Μεσογειακή αναιμία: Τα είδη και η αντιμετώπιση των ασθενώνΜεσογειακή αναιμία: Τα είδη και η αντιμετώπιση των ασθενών

Η μεσογειακή αναιμία αποτελεί τον πιο συχνό τύπο κληρονομικής αναιμίας στη χώρα μας. Ποια είναι η πιο συχνή μορφή της νόσου;

Tips για εύκολη διακοπή καπνίσματος Tips για εύκολη διακοπή καπνίσματος

Πώς θα γίνει εύκολη η διακοπή του καπνίσματος και δεν θα υποτροπιάσετε στην παλιά συνήθεια; Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε.

Πώς να προετοιμαστώ σωστά για την εγκυμοσύνηΠώς να προετοιμαστώ σωστά για την εγκυμοσύνη

Αν επιθυμείτε να γίνετε σύντομα μητέρα, δείτε την προετοιμασία που πρέπει να κάνετε για να διευκολύνετε τον ερχομό του παιδιού.

Δερματοπάθειες μετά το καλοκαίριΔερματοπάθειες μετά το καλοκαίρι

Οι πανάδες, οι κηλίδες, το μολυσματικό κηρίο, η μολυσματική τέρμινθος, οι μυρμηγκιές, οι μηκητιάσεις και οι ευρυαγγείες προσώπου είναι δερματικές παθήσεις που μπορεί να μας απασχολήσουν μετά το καλοκαίρι. Ας δούμε πώς αντιμετωπίζονται.

Μύκητες στα πόδια: Είδη και αντιμετώπισηΜύκητες στα πόδια: Είδη και αντιμετώπιση

Ποιες μορφές μυκήτων στα πόδια υπάρχουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από το ενοχλητικό νόσημα;

Διαβήτης και υπογλυκαιμία: Πώς να το χειριστώ;Διαβήτης και υπογλυκαιμία: Πώς να το χειριστώ;

Ποιες είναι οι επιπλοκές μιας σοβαρής υπογλυκαιμίας και πώς μπορούμε να προλάβουμε τις υπογλυκαιμικές κρίσεις; Τι πρέπει να προσέχουμε στις διακοπές.

Θόρυβος και ανθρώπινη συμπεριφορά

Ο θόρυβος έχει δυσμενείς συνέπειες στην ψυχο- φυσιολογία, τις γνωστικές λειτουργίες, τη συναισθηματική κατάσταση και την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων. Το μέγεθος των επιπτώσεων εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του θορύβου, από το είδος της δραστηριότητας, και από την ευαισθησία του ατόμου.

 • Πιθανοί οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι από τη χρήση κινητών
  Έκθεση του 2007, που συντάχτηκε από το BioInitiative Working Group και βασίστηκε σε άνω των 2.000 διεθνείς μελέτες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τη χρήση κινητών τηλεφώνων, σχετικά με τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.
 • Ακτινοβολία - Μονάδες Οπτικής Απεικόνισης (ΜΟΑ) / Visual Display Units (VDU)
  Η εξάπλωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών (H/Y) και η εκτεταμένη χρήση τους από μεγάλο αριθμό εργαζομένων προκάλεσε πολλές συζητήσεις και εξακολουθεί να προκαλεί, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των απασχολουμένων με αυτούς.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τον ιό M.E.R.SΤι πρέπει να γνωρίζω για τον ιό M.E.R.S

Το σύνδρομο M.E.R.S. είναι ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Υπάρχουν μέτρα πρόληψης από τον ιό και πώς αντιμετωπίζεται;

 • Ο δεκάλογος της προστασίας από τη γρίπη
  Η γρίπη παρουσιάζει έξαρση κατά την περίοδο που διανύουμε και ενδέχεται να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές. Ο δεκάλογος της σωστής πρόληψης:
 • Λύσσα
  Ο άνθρωπος δύναται να προσβληθεί από τη νόσο μετά από δήγμα μολυσμένου ζώου. Τα ζώα τα οποία προσβάλλονται από τον ιό είναι τα θερμόαιμα θηλαστικά όπως οι σκύλοι, οι αλεπούδες, οι λύκοι, οι γάτες, οι νυκτερίδες κ.α

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν φροντίζoυμε τα δόντια μαςΤι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν φροντίζoυμε τα δόντια μας

Η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να προκαλέσει νόσους, από άνοια μέχρι πνευμονία.

Πέτρες στα νεφρά: Μέτρα για την πρόληψη της λιθίασηςΠέτρες στα νεφρά: Μέτρα για την πρόληψη της λιθίασης

Πέτρες μπορεί να δημιουργηθούν είτε στα νεφρά (λιθίαση των νεφρών) είτε στην ουροδόχο κύστη. Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις.

 • Ακράτεια ούρων: Πότε είναι πρόβλημα
  Αναγνωρίστε τα προειδοποιητικά σημάδια και συμπτώματα του προβλήματος ελέγχου της κύστης. Δείτε πότε θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια γιατρού και πώς θα λάβετε τα περισσότερα οφέλη από την επίσκεψη.
 • Τι χρώμα έχουν τα ούρα σας;
  Διαφανές, πράσινο ή αυτό του κονιάκ. Τι μπορεί να κρύβει το χρώμα των ούρων σας; Πότε είναι ‘’υγιές’’ και πότε χρειάζεται η γνώμη του γιατρού;

Περίεργα αίτια που μας προκαλούν πόνοΠερίεργα αίτια που μας προκαλούν πόνο

Το πορτοφόλι, τα έξυπνα τηλέφωνα και οι σαγιονάρες μπορούν να αποτελέσουν αιτία πόνου! Ας δούμε τους υπόλοιπους υπεύθυνους.

Πώς θα απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα στο ταξίδιΠώς θα απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα στο ταξίδι

Αλλάζοντας μέρη, αλλάζουν και οι συνήθειες του εντέρου. Πώς θα αποφύγουμε τη δυσκοιλιότητα όταν ταξιδεύουμε;

Σεξ μετά τον τοκετό: Πότε είναι ασφαλές;Σεξ μετά τον τοκετό: Πότε είναι ασφαλές;

Πότε μια γυναίκα μπορεί να ξαναρχίσει τις σεξουαλικές επαφές μετά τον τοκετό; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγει το σεξ;

Προγούλι: Πώς το εξαφανίζουμεΠρογούλι: Πώς το εξαφανίζουμε

Η πλαστική χειρουργική μπορεί και βοηθά αναίμακτα, δίχως πόνο ή σημάδια και επιλύει και το πρόβλημα του 'προγουλιού', αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση γυναικών και ανδρών.

Εξωτερική ωτίτιδα: Τι να αποφύγετε για να μη νοσήσετε από τη νόσο του κολυμβητή;Εξωτερική ωτίτιδα: Τι να αποφύγετε για να μη νοσήσετε από τη νόσο του κολυμβητή;

Η εξωτερική ωτίτιδα είναι εξαιρετικά συχνή το καλοκαίρι που μπαίνει νερό στο αυτί πιο συχνά και αυτό εξηγεί και το όνομά της, ''νόσος του κολυμβητή''.

 • Ρινορραγία το καλοκαίρι
  Η μύτη ανοίγει κυρίως από απλούς λόγους. Τι προκαλεί τη ρινορραγία και πότε παρουσιάζεται συνήθως;
 • Προβλήματα των αυτιών το καλοκαίρι
  Το αγαπημένο μας καλοκαίρι μπορεί να συνοδευτεί και από προβλήματα στα αυτιά, αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση;

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων


Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Συστάσεις

Δημοσκόπηση

Ο νέος υπουργός θα βελτιώσει τη δημόσια Υγεία;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2014  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
     
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης