Είσοδος Μελών

Αρχική Σελίδα

Υγεία

Δείτε τις κυριότερες παθολογικές καταστάσεις με ειδικές αναφορές στα συμπτώματα, τη διάγνωση και τις θεραπευτικές αγωγές κατά περίπτωση:
Πρώτες Βοήθειες, Αιματολογία, Αλλεργίες, Αναπνευστικό, Γυναικολογία, Μαιευτική - Εγκυμοσύνη, Δερματολογία, Διάρροια, Εναλλακτικές Θεραπείες, Ενδοκρινολογία, Ιατρικές Εξετάσεις, Ιατρική Εργασίας, Καρδιολογία, Λοιμώδεις Νόσοι, Νευρολογία, Οδοντιατρική, Ορθοπεδική - Ρευματολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Πεπτικό - Ήπαρ, Περιβάλλον & Υγεία, Πλαστική Χειρουργική, Σεξουαλική Υγεία, Φυσική Ιατρική & Αποκατάσταση, Χειρουργική, Ψυχική Υγεία, Ωτορινολαρυγγολογία

Α’ βοήθειες: Πώς περιποιούμαστε τα τραύματαΑ’ βοήθειες: Πώς περιποιούμαστε τα τραύματα

Πληγές, εγκαύματα, φουσκάλες...Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση τραυματισμού; Πώς περιποιούμαι την πληγή.

Αλλεργική ρινίτιδα: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπείαΑλλεργική ρινίτιδα: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

Με ποια συμπτώματα εμφανίζεται η αλλεργική ρινίτιδα, την οποία…ευνοεί η άνοιξη, και πώς γίνεται η διάγνωση; Η αιτία και η θεραπεία.

Κονδυλώματα: Δέκα μεγάλα μυστικά!Κονδυλώματα: Δέκα μεγάλα μυστικά!

Πώς γίνεται η διάγνωση των κονδυλωμάτων; Πότε ανιχνεύεται ο ιός; Δέκα χρήσιμα στοιχεία για την κατανόηση της λοίμωξης.

 • Αντισύλληψη: Ποια μέθοδο να διαλέξω;
  Διακεκομμένη συνουσία, μέθοδος ρυθμού, ορμονική αντισύλληψη, προφυλακτικό, σπιράλ, είναι ορισμένες μέθοδοι αντισύλληψης από τις οποίες μπορεί να διαλέξει μια γυναίκα. Δείτε αναλυτικά.
 • Υπογονιμότητα στις νέες γυναίκες
  Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, λοιμώξεις, οι πολυκυστικές ωοθήκες και η ενδομητρίωση είναι ορισμένες αιτίες υπογονιμότητας. Δείτε αναλυτικά τις αιτίες και την αλληλεπίδρασή τους.

Διάρροια: Τροφές που την προκαλούνΔιάρροια: Τροφές που την προκαλούν

Εσπεριδοειδή, ίνες, φασόλια, ακόμα και η...τσίχλα, συνδέονται με διάρροια, κράμπες ή δυσπεψία. Ας δούμε τις ''ένοχες'' τροφές.

Είναι επικίνδυνος ο βελονισμός;Είναι επικίνδυνος ο βελονισμός;

Σε παθήσεις όπως η οσφυαλγία, ο πόνος, οι έμετοι, αλλά και διακοπή καπνίσματος., ο βελονισμός έχει πεδία επιτυχίας. Πώς όμως γίνεται η θεραπεία; Μήπως είναι επικίνδυνη;

 • Μασάζ: Μπορεί να κρύβει κινδύνους;
  Όσο αθώο και αν θεωρείται το μασάζ, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αφορά μόνο όσους έχουν καλή κατάσταση υγείας. Ποιοι πρέπει να προσέχουν;
 • Ιριδολογία: Mια προγνωστική επιστήμη
  Το ανεκτίμητο πλεονέκτημα της ιριδολογίας είναι ότι μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση υγείας ενός ασθενούς στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον.

Check up: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;Check up: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Mε το συστηματικό check up μπορούμε να κερδίσουμε έως 5 χρόνια ποιοτικής ζωής. Κάθε πότε πρέπει να εξεταζόμαστε;

Καρδιά και άσκηση: Οφέλη και συμβουλέςΚαρδιά και άσκηση: Οφέλη και συμβουλές

Οι ευνοϊκές επιδράσεις της άσκησης, συμβάλλουν στη μείωση των καρδιαγγειακών επεισοδίων και τη μειωμένη εκδήλωση νόσων όπως στηθάγχη και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τι δείχνουν οι έρευνες.

Αϋπνία: Ποιες τροφές μας κρατούν ξύπνιους;Αϋπνία: Ποιες τροφές μας κρατούν ξύπνιους;

Μπορεί να φταίει το γεύμα μας για την αυπνία ή τη δυσκολία να κοιμηθούμε βαθιά; Υπάρχουν τροφές ή ροφήματα που θα πρέπει να αποφεύγουμε για να κοιμόμαστε καλά;

 • Κινητικές Διαταραχές: Όταν το σώμα δεν υπακούει
  Οι κινητικές διαταραχές δυσκολεύουν πολλές φορές τη ζωή μας ή τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε. Ποιες είναι; Τι μπορούμε να κάνουμε; Πού βρίσκουμε εξειδικευμένη βοήθεια; Η Υπεύθυνη του Τμήματος Κινητικών Διαταραχών του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Νευρολόγος Μαρία Σταμέλου μας ενημερώνει για όσα θέλαμε (και πρέπει) να ξέρουμε.
 • Αϋπνία: Με ποιες νόσους συνδέεται;
  Mαζί με την αϋπνία έρχονται και τα προβλήματα υγείας. Τι δείχνουν οι μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου στον οργανισμό.

Μυοσκελετικοί πόνοι: Ποιος είναι ο ρόλος του στρες;Μυοσκελετικοί πόνοι: Ποιος είναι ο ρόλος του στρες;

Πού οφείλονται οι μυοσκελετικοί πόνοι και για ποια συμπτώματα παραπονιέται ο ασθενής; Πώς επηρεάζει το στρες τους πόνους.

 • Ζώντας με την οστεοαρθίτιδα: Τι προσέχουμε στην καθημερινότητα
  Με τη σωστή στήριξη, αν έχετε οστεοαρθρίτιδα, μπορείτε να ζείτε μια υγιεινή και δραστήρια ζωή. Τι πρέπει να προσέχετε στην καθημερινή σας ζωή, αν έχετε αρθριτικά;
 • Παθήσεις των γονάτων
  Οι παθήσεις του γόνατος στον ενήλικα είναι πολλές και ποικίλες αλλά θα μπορούσαν σχηματικά να διακριθούν σε δύο βασικές κατηγορίες. Τι πρέπει να ξέρετε για την οστεοαρθρίτιδα.

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα: Τι πρέπει να κάνετεΑλλεργική επιπεφυκίτιδα: Τι πρέπει να κάνετε

Ποιο είναι το βασικό σύμπτωμα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας, μιας πάθησης που συνοδεύει την άνοιξη; Ποια είναι τα είδη της και πώς αντιμετωπίζεται.

Αυτισμός: Με ποιες μορφές εμφανίζεται;Αυτισμός: Με ποιες μορφές εμφανίζεται;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αυτισμού; Πώς γίνεται η διάγνωση την νόσου και ποια η σχέση της με την εξαιρετική ευφυΐα;

Η τεχνολογία μας προκαλεί αϋπνίαΗ τεχνολογία μας προκαλεί αϋπνία

Με τη μεγάλη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών δεν ‘’χάνουμε’’ μόνο το μυαλό μας αλλά και τον ύπνο μας. Τι συστήνουν οι ειδικοί για τη σωστή χρήση.

 • Προστατέψτε την υγεία σας στις πτήσεις
  Στα αεροπορικά ταξίδια είναι πιθανό να αισθανθούμε ενοχλήσεις. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για ένα εύκολο και ανώδυνο οικογενειακό ταξίδι με αεροπλάνο.
 • Μυρωδιές στις πτήσεις: Είναι τοξικές;
  Τα ‘’fume events’’, που προέρχονται από τα συστήματα συμπίεσης και εξαερισμού των αεροσκαφών είναι τοξικές ουσίες, οι οποίες εισέρχονται στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα προκαλώντας βλάβες.

Brazilian Butt Lift: Ανορθώστε τους γλουτούς σαςBrazilian Butt Lift: Ανορθώστε τους γλουτούς σας

Η σύγχρονη τάση ομορφιάς καλεί για ανορθωμένους γλουτούς και ωραία οπίσθια. Πώς γίνεται η επέμβαση βήμα-βήμα.

 • Πλαστικές επεμβάσεις: Τώρα αναίμακτα, χωρίς νυστέρι
  Καθώς η τεχνολογία προχωρά, πολλές πλαστικές επεμβάσεις λένε ‘’αντίο’’ στο νυστέρι. Ποια εργαλεία έχει τώρα στα χέρια του ο πλαστικός χειρουργός για να σας κάνει και πάλι νέους;
 • Το αποτέλεσμα μετά την εμφύτευση μαλλιών
  Μετά την συνεδρία θα μείνουν σημάδια; Το αποτέλεσμα θα δείχνει φυσικό; Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics εξηγεί τι να περιμένετε μετά την επέμβαση με τη μέθοδο FUE.

Γιατί πονάνε τα πέλματα μου όταν τρέχω;Γιατί πονάνε τα πέλματα μου όταν τρέχω;

Τι μπορεί να φταίει για τον πόνο στο πέλμα κατά το τρέξιμο; Ποιες παθολογίες παρουσιάζει το πέλμα; Μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα;

Εργαζόμενη μητέρα: Πόσο ωφελεί την ψυχική υγεία των παιδιών;Εργαζόμενη μητέρα: Πόσο ωφελεί την ψυχική υγεία των παιδιών;

Πώς επηρεάζει η εργασία της μαμάς την ψυχική υγεία των παιδιών; Τι δείχνουν οι έρευνες για τη συμπεριφορά των παιδιών.

Αναγεννητική ιατρική: H δύναμη των βλαστικών κυττάρωνΑναγεννητική ιατρική: H δύναμη των βλαστικών κυττάρων

Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα για τις πολλαπλές χρήσεις των βλαστικών κυττάρων στο μέλλον και μάλιστα σε ένα μεγάλο αριθμό παθήσεων. Δείτε γιατί υπάρχει τόσος ενθουσιασμός σχετικά με την αναγεννητική ιατρική.

Διακοπή καπνίσματος: Γιατί παίρνουμε κιλά;Διακοπή καπνίσματος: Γιατί παίρνουμε κιλά;

Πόσα κιλά παίρνουμε μετά τη διακοπή του καπνίσματος; Πού οφείλονται οι αλλαγές στο βάρος πρώην καπνιστών; Τι δείχνουν οι έρευνες.

Πώς να μειώσετε το στρες στην εγκυμοσύνηΠώς να μειώσετε το στρες στην εγκυμοσύνη

Είναι συχνό φαινόμενο μια έγκυος να εμφανίζει άγχος. Απλές συμβουλές για να το ελαχιστοποιήσετε και να χαρείτε την εγκυμοσύνη.

Ακμή εφήβων: Πώς αντιμετωπίζεται;Ακμή εφήβων: Πώς αντιμετωπίζεται;

Ποια είναι τα αίτια της ακμής στους εφήβους και ποια τα είδη της; Ποιες θεραπείες εφαρμόζονται στη φαγεσωρική, τη βλατιδοφλυκταινώδη και την κυστική ακμή.

Μύκητες στα πόδια: Είδη και αντιμετώπισηΜύκητες στα πόδια: Είδη και αντιμετώπιση

Ποιες μορφές μυκήτων στα πόδια υπάρχουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από το ενοχλητικό νόσημα;

Υπέρταση: Πότε ανεβαίνει η πίεσηΥπέρταση: Πότε ανεβαίνει η πίεση

Πόση πίεση πρέπει να έχω; Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται η αρτηριακή πίεση; Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για το αλάτι.

Θόρυβος και ανθρώπινη συμπεριφορά

Ο θόρυβος έχει δυσμενείς συνέπειες στην ψυχο- φυσιολογία, τις γνωστικές λειτουργίες, τη συναισθηματική κατάσταση και την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων. Το μέγεθος των επιπτώσεων εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του θορύβου, από το είδος της δραστηριότητας, και από την ευαισθησία του ατόμου.

 • Πιθανοί οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι από τη χρήση κινητών
  Έκθεση του 2007, που συντάχτηκε από το BioInitiative Working Group και βασίστηκε σε άνω των 2.000 διεθνείς μελέτες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τη χρήση κινητών τηλεφώνων, σχετικά με τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.
 • Ακτινοβολία - Μονάδες Οπτικής Απεικόνισης (ΜΟΑ) / Visual Display Units (VDU)
  Η εξάπλωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών (H/Y) και η εκτεταμένη χρήση τους από μεγάλο αριθμό εργαζομένων προκάλεσε πολλές συζητήσεις και εξακολουθεί να προκαλεί, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των απασχολουμένων με αυτούς.

10 μύθοι για το πώς κολλάει ο ιός του AIDS10 μύθοι για το πώς κολλάει ο ιός του AIDS

Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό HIV φιλώντας κάποιον ή τρώγοντας με τα σκεύη που χρησιμοποιεί; Απαντήσεις σε 10 γνωστούς μύθους για τον HIV.

 • ‘Εμπολα: Πώς θα προφυλαχθούμε
  Πώς μεταδίδεται ο ιός Έμπολα, ποια είναι τα συμπτώματα, πότε εμφανίζονται και τι μπορούμε να κάνουμε για να προφυλαχθούμε από τον θανατηφόρο ιό;
 • Απειλή για τους εφήβους ο ιός HIV
  Ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια το 2013, ο αριθμός των εφήβων που είναι φορείς του ιού HIV, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τι προτείνει ο Π.Ο.Υ.

Γιατί δεν πονάμε πια στον οδοντίατροΓιατί δεν πονάμε πια στον οδοντίατρο

Ανήκετε σε εκείνους που φοβούνται τον οδοντίατρο; Τι μπορεί να κάνει η οδοντιατρική επιστήμη για να μην πονάτε;

 • 7 μυστικά για ολόλευκο χαμόγελο
  Το τσιγάρο, ο καφές, ορισμένες τροφές, το κρασί και οι χυμοί σβήνουν το λευκό χρώμα από τα δόντια σας. Απλές συμβουλές για να έχετε λευκά δόντια και όμορφο χαμόγελο.
 • Στοματική υγεία: Γνωρίζετε το σωστό και το λάθος;
  Πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου αμέσως μετά το φαγητό; Μετά το βούρτσισμα θα πρέπει να χρησιμοποιώ αντισηπτικά με οινόπνευμα ή στοματικά διαλύματα; Μύθοι και αλήθειες για τη στοματική υγιεινή.

Νεφρολιθίαση: Πώς θα εμποδίσουμε τις πέτρες στα νεφράΝεφρολιθίαση: Πώς θα εμποδίσουμε τις πέτρες στα νεφρά

Μπορούν να προληφθούν οι πέτρες στα νεφρά; Απλές συμβουλές για να απομακρύνουμε τον κίνδυνο;

Οι τρόποι για να καθυστερήσουμε τα γηρατειάΟι τρόποι για να καθυστερήσουμε τα γηρατειά

Μπορούμε να καθυστερήσουμε τη γήρανση και με ποιους τρόπους; Ποιος είναι ο ρόλος της υγιεινής διατροφής και του σεξ.

Ηπατίτιδα C: Έχει συμπτώματα η σύγχρονη μάστιγα;Ηπατίτιδα C: Έχει συμπτώματα η σύγχρονη μάστιγα;

Πώς γίνεται η μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας C ; Δίνει συμπτώματα και πώς γίνεται η διάγνωση της νόσου;

Στυτική δυσλειτουργία μετά το διαζύγιο: Ποιες είναι οι αιτίεςΣτυτική δυσλειτουργία μετά το διαζύγιο: Ποιες είναι οι αιτίες

Μετά το διαζύγιο ή τον χωρισμό, ένας άντρας μπορεί να εμφανίσει προβλήματα στύσης. Πότε χρειάζεται να επισκεφθεί ειδικό;

Νοσογόνος παχυσαρκία: Οι καινούργιες μέθοδοι χειρουργικής αντιμετώπισηςΝοσογόνος παχυσαρκία: Οι καινούργιες μέθοδοι χειρουργικής αντιμετώπισης

Η παχυσαρκία αντιμετωπίζεται εδώ και πολλά χρόνια με χειρουργικές επεμβάσεις, Πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι νέες τεχνικές;

Γιατί δεν ακούω; Τι εξετάσεις πρέπει να κάνωΓιατί δεν ακούω; Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω

Πού μπορεί να οφείλεται η βαρηκοΐα; Πότε παρατηρείται κώφωση; Τι εξετάσεις χρειάζεται να κάνει όποιος έχει πρόβλημα ακοής.

 • Τι μπορεί να φταίει για την καταρροή της μύτης
  Η λοίμωξη στη ρινική κοιλότητα και τους κόλπους αποτελεί συχνή αιτία της μύτης που τρέχει. Άλλες κοινές αιτίες περιλαμβάνουν το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη και την ιγμορίτιδα. Τι συμβαίνει στην περίπτωση τραυματισμού στο κεφάλι;
 • ‘Ιλιγγοι: Μορφές, διάγνωση και θεραπεία
  ‘Ιλιγγοι, ναυτία και ζάλη. Πού μπορεί να οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται. Ποιος είναι ο ρόλος του αυχενικού συνδρόμου.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων


Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Συστάσεις

Δημοσκόπηση

Πώς πρέπει να διορίζονται οι διοικήσεις στο ΕΣΥ;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2014  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
     
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης