Είσοδος Μελών

Αρχική Σελίδα

Υγεία

Δείτε τις κυριότερες παθολογικές καταστάσεις με ειδικές αναφορές στα συμπτώματα, τη διάγνωση και τις θεραπευτικές αγωγές κατά περίπτωση:
Πρώτες Βοήθειες, Αιματολογία, Αλλεργίες, Αναπνευστικό, Γυναικολογία, Μαιευτική - Εγκυμοσύνη, Δερματολογία, Διάρροια, Εναλλακτικές Θεραπείες, Ενδοκρινολογία, Ιατρικές Εξετάσεις, Ιατρική Εργασίας, Καρδιολογία, Λοιμώδεις Νόσοι, Νευρολογία, Οδοντιατρική, Ορθοπεδική - Ρευματολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Πεπτικό - Ήπαρ, Περιβάλλον & Υγεία, Πλαστική Χειρουργική, Σεξουαλική Υγεία, Φυσική Ιατρική & Αποκατάσταση, Χειρουργική, Ψυχική Υγεία, Ωτορινολαρυγγολογία

Α’ βοήθειες: Πώς περιποιούμαστε τα τραύματαΑ’ βοήθειες: Πώς περιποιούμαστε τα τραύματα

Πληγές, εγκαύματα, φουσκάλες...Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση τραυματισμού; Πώς περιποιούμαι την πληγή.

Λεβοκαμπαστίνη: Η ασφαλής και αποτελεσματική λύση κατά της ΑλλεργίαςΛεβοκαμπαστίνη: Η ασφαλής και αποτελεσματική λύση κατά της Αλλεργίας

Ανήκει στα αντιισταμιικά, φάρμακα (χωρίς κορτιζόνη) που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αλλεργικής ρινίτιδας και επιπεφυκίτιδας.

 • Μέθοδοι αντιμετώπισης αλλεργικής ρινίτιδας
  Υπολογίζεται ότι 1 στα 5 άτομα πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα. Πολύ συχνά όμως, η συχνότητα και η σοβαρότητά της υποεκτιμάται. Πού βασίζεται η θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας;
 • Πώς προστατευόμαστε από τις αλλεργίες της άνοιξης
  Λόγω της ανθοφορίας των φυτών και των συχνών αποδράσεων στην εξοχή, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την Άνοιξη. Ορισμένες μορφές αλλεργίας (π.χ. αλλεργικό shock από τσίμπημα μέλισσας) ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή.

Αντισύλληψη: Ποια μέθοδο να διαλέξω;Αντισύλληψη: Ποια μέθοδο να διαλέξω;

Διακεκομμένη συνουσία, μέθοδος ρυθμού, ορμονική αντισύλληψη, προφυλακτικό, σπιράλ, είναι ορισμένες μέθοδοι αντισύλληψης από τις οποίες μπορεί να διαλέξει μια γυναίκα. Δείτε αναλυτικά.

Διάρροια: Τροφές που την προκαλούνΔιάρροια: Τροφές που την προκαλούν

Εσπεριδοειδή, ίνες, φασόλια, ακόμα και η...τσίχλα, συνδέονται με διάρροια, κράμπες ή δυσπεψία. Ας δούμε τις ''ένοχες'' τροφές.

Είναι επικίνδυνος ο βελονισμός;Είναι επικίνδυνος ο βελονισμός;

Σε παθήσεις όπως η οσφυαλγία, ο πόνος, οι έμετοι, αλλά και διακοπή καπνίσματος., ο βελονισμός έχει πεδία επιτυχίας. Πώς όμως γίνεται η θεραπεία; Μήπως είναι επικίνδυνη;

 • Μασάζ: Μπορεί να κρύβει κινδύνους;
  Όσο αθώο και αν θεωρείται το μασάζ, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αφορά μόνο όσους έχουν καλή κατάσταση υγείας. Ποιοι πρέπει να προσέχουν;
 • Ιριδολογία: Mια προγνωστική επιστήμη
  Το ανεκτίμητο πλεονέκτημα της ιριδολογίας είναι ότι μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση υγείας ενός ασθενούς στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον.

Check up: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;Check up: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Mε το συστηματικό check up μπορούμε να κερδίσουμε έως 5 χρόνια ποιοτικής ζωής. Κάθε πότε πρέπει να εξεταζόμαστε;

Δουλειά: Πώς επηρεάζει την καρδιά μας;Δουλειά: Πώς επηρεάζει την καρδιά μας;

Αρκεί το εργασιακό άγχος για να παρουσιαστούν καρδιολογικά προβλήματα; Πώς επηρεάζει το εργασιακό στρες τον οργανισμό; Τι λένε οι έρευνες.

 • Πώς θα προστατεύσουμε την καρδιά μας στις γιορτές
  Η μεγάλη κατανάλωση τροφίμων, καφέ, αλατιού και αλκοόλ την περίοδο των γιορτών μπορεί να απειλήσει την καρδιά μας. Τι πρέπει να προσέχουμε.
 • Η πολλή δουλειά…φέρνει καρδιαγγειακά
  Οι υπερβολικές απαιτήσεις των εργοδοτών από τους εργαζόμενους είναι σημαντική αιτία άγχους που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμα και ανακοπή. Ποιοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στις καρδιοαναπνευστικές νόσους.

Alzheimer: Πώς θα βοηθήσετε πρακτικά την κατάστασηAlzheimer: Πώς θα βοηθήσετε πρακτικά την κατάσταση

Έχετε συγγενή με Alzheimer; Επειδή η καθημερινότητά του είναι δύσκολη δείτε πώς θα διαχειριστείτε πρακτικά ζητήματα, όπως τις οικονομικές υποθέσεις του ασθενούς.

Ζώντας με την οστεοαρθίτιδα: Τι προσέχουμε στην καθημερινότηταΖώντας με την οστεοαρθίτιδα: Τι προσέχουμε στην καθημερινότητα

Με τη σωστή στήριξη, αν έχετε οστεοαρθρίτιδα, μπορείτε να ζείτε μια υγιεινή και δραστήρια ζωή. Τι πρέπει να προσέχετε στην καθημερινή σας ζωή, αν έχετε αρθριτικά;

 • Παθήσεις των γονάτων
  Οι παθήσεις του γόνατος στον ενήλικα είναι πολλές και ποικίλες αλλά θα μπορούσαν σχηματικά να διακριθούν σε δύο βασικές κατηγορίες. Τι πρέπει να ξέρετε για την οστεοαρθρίτιδα.
 • Γόβα στιλέτο: Ποια προβλήματα κρύβει;
  Τα ψηλά τακούνια μπορεί να δημιουργήσουν πόνους στα πέλματα, φλεγμονές, διαστρέμματα ή οσφυαλγία. Ποια είναι τα ιδανικά παπούτσια για τη γυναίκα;

Πώς θα βγάλουμε τα γυαλιά; Οι τεχνικές της θεραπείας των ματιώνΠώς θα βγάλουμε τα γυαλιά; Οι τεχνικές της θεραπείας των ματιών

Πώς γίνεται η επέμβαση για τη διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος ενός οφθαλμού; Ποιες είναι οι τεχνικές.

 • Πώς αλλάζει η όραση με την ηλικία
  Καθώς μεγαλώνουμε εμφανίζονται αλλαγές στην όρασή μας, όπως και διάφορες παθήσεις σαν την πρεσβυωπία, τον καταρράκτη, το γλαύκωμα και την εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Μπορούμε να προστατευτούμε;
 • Μάτια: Τα συμπτώματα που πρέπει άμεσα να ελέγχουμε
  Διπλωπία, θολή όραση, πόνος κατά την κίνηση του ματιού. Τι μπορεί να σημαίνουν τα συμπτώματα στα μάτια και πότε πρέπει να επισκεφθούμε τον οφθαλμίατρο;

Όταν το παιδί βρέχει το κρεβάτι: Γιατί και πώς πρέπει να παρεμβαίνουμεΌταν το παιδί βρέχει το κρεβάτι: Γιατί και πώς πρέπει να παρεμβαίνουμε

Η νυχτερινή ενούρηση του παιδιού κατά τη διάρκεια του ύπνου, εκτός από τα ‘’πρακτικά’’ προβλήματα, μπορεί να επιβαρύνει την ψυχολογία και την κοινωνικοποίησή του. Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για το βρέξιμο του κρεβατιού.

Προστατέψτε την υγεία σας στις πτήσειςΠροστατέψτε την υγεία σας στις πτήσεις

Στα αεροπορικά ταξίδια είναι πιθανό να αισθανθούμε ενοχλήσεις. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για ένα εύκολο και ανώδυνο οικογενειακό ταξίδι με αεροπλάνο.

 • Μυρωδιές στις πτήσεις: Είναι τοξικές;
  Τα ‘’fume events’’, που προέρχονται από τα συστήματα συμπίεσης και εξαερισμού των αεροσκαφών είναι τοξικές ουσίες, οι οποίες εισέρχονται στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα προκαλώντας βλάβες.
 • Θόρυβος: Πόσο βλάπτει την υγεία μας;
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποκαλύψει ότι η ηχορύπανση μπορεί να βλάψει την ανθρώπινη υγεία. Ποιες είναι οι συνέπειες του θορύβου στον οργανισμό;

Το αποτέλεσμα μετά την εμφύτευση μαλλιώνΤο αποτέλεσμα μετά την εμφύτευση μαλλιών

Μετά την συνεδρία θα μείνουν σημάδια; Το αποτέλεσμα θα δείχνει φυσικό; Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics εξηγεί τι να περιμένετε μετά την επέμβαση με τη μέθοδο FUE.

 • Θεραπείες προσώπου πριν τις γιορτές
  Peeling, μεσοθεραπεία, ανάπλαση με μικροκρυστάλλους, ανανέωση κυττάρων, Botox- Dysport είναι ορισμένες θεραπείες για να έχουμε όμορφο και λαμπερό πρόσωπο στις γιορτές. Ας επωφεληθούμε!
 • Πώς διορθώνω τη χαλάρωση λαιμού;
  Laser, ραδιοσυχνότητες και ενέσιμα υλικά είναι ορισμένοι τρόποι αντιμετώπισης της χαλάρωσης του λαιμού. Δείτε αναλυτικά ό,τι άλλο πρέπει να ξέρετε.

Φυσικοθεραπεία: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη τηςΦυσικοθεραπεία: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη της

Η φυσικοθεραπεία είναι γνωστή για τα οφέλη της στα μυοσκελετικά προβλήματα. Μπορεί όμως να βοηθήσει και σε άλλα προβλήματα υγείας; Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας;

Ειδικές φοβίες: Πώς αντιμετωπίζεται η υψοφοβίαΕιδικές φοβίες: Πώς αντιμετωπίζεται η υψοφοβία

Είστε στο μπαλκόνι και νιώθετε φόβο κοιτάζοντας κάτω; Πανικοβάλλεστε όταν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο; Πιθανόν να πάσχετε από υψοφοβία. Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε;

Αναγεννητική ιατρική: H δύναμη των βλαστικών κυττάρωνΑναγεννητική ιατρική: H δύναμη των βλαστικών κυττάρων

Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα για τις πολλαπλές χρήσεις των βλαστικών κυττάρων στο μέλλον και μάλιστα σε ένα μεγάλο αριθμό παθήσεων. Δείτε γιατί υπάρχει τόσος ενθουσιασμός σχετικά με την αναγεννητική ιατρική.

Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Νεότερες θεραπείες αυξάνουν την επιβίωσηΙδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Νεότερες θεραπείες αυξάνουν την επιβίωση

Η νόσος προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας μεγαλύτερα των 50 ετών. 'Ερευνες οδηγούν σε νεότερες αποτελεσματικές θεραπείες οι οποίες αυξάνουν την επιβίωση των ασθενών.

7 μύθοι για την εγκυμοσύνη7 μύθοι για την εγκυμοσύνη

Μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας αν είστε έγκυος; Πρέπει να κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη; Πρέπει να τρώτε για δυο; Μύθοι και αλήθειες για την εγκυμοσύνη.

Ακμή: Μύθοι και αλήθειεςΑκμή: Μύθοι και αλήθειες

Η ακμή εμφανίζεται μόνο στην εφηβεία; Είναι μύθος ότι η διατροφή επιδεινώνει την ακμή; Ποια είναι η πραγματικότητα για την ακμή.

Μύκητες στα πόδια: Είδη και αντιμετώπισηΜύκητες στα πόδια: Είδη και αντιμετώπιση

Ποιες μορφές μυκήτων στα πόδια υπάρχουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από το ενοχλητικό νόσημα;

Υπέρταση: Πότε ανεβαίνει η πίεσηΥπέρταση: Πότε ανεβαίνει η πίεση

Πόση πίεση πρέπει να έχω; Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται η αρτηριακή πίεση; Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για το αλάτι.

Θόρυβος και ανθρώπινη συμπεριφορά

Ο θόρυβος έχει δυσμενείς συνέπειες στην ψυχο- φυσιολογία, τις γνωστικές λειτουργίες, τη συναισθηματική κατάσταση και την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων. Το μέγεθος των επιπτώσεων εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του θορύβου, από το είδος της δραστηριότητας, και από την ευαισθησία του ατόμου.

 • Πιθανοί οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι από τη χρήση κινητών
  Έκθεση του 2007, που συντάχτηκε από το BioInitiative Working Group και βασίστηκε σε άνω των 2.000 διεθνείς μελέτες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τη χρήση κινητών τηλεφώνων, σχετικά με τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.
 • Ακτινοβολία - Μονάδες Οπτικής Απεικόνισης (ΜΟΑ) / Visual Display Units (VDU)
  Η εξάπλωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών (H/Y) και η εκτεταμένη χρήση τους από μεγάλο αριθμό εργαζομένων προκάλεσε πολλές συζητήσεις και εξακολουθεί να προκαλεί, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των απασχολουμένων με αυτούς.

10 μύθοι για το πώς κολλάει ο ιός του AIDS10 μύθοι για το πώς κολλάει ο ιός του AIDS

Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό HIV φιλώντας κάποιον ή τρώγοντας με τα σκεύη που χρησιμοποιεί; Απαντήσεις σε 10 γνωστούς μύθους για τον HIV.

 • ‘Εμπολα: Πώς θα προφυλαχθούμε
  Πώς μεταδίδεται ο ιός Έμπολα, ποια είναι τα συμπτώματα, πότε εμφανίζονται και τι μπορούμε να κάνουμε για να προφυλαχθούμε από τον θανατηφόρο ιό;
 • Απειλή για τους εφήβους ο ιός HIV
  Ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια το 2013, ο αριθμός των εφήβων που είναι φορείς του ιού HIV, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τι προτείνει ο Π.Ο.Υ.

7 μυστικά για ολόλευκο χαμόγελο 7 μυστικά για ολόλευκο χαμόγελο

Το τσιγάρο, ο καφές, ορισμένες τροφές, το κρασί και οι χυμοί σβήνουν το λευκό χρώμα από τα δόντια σας. Απλές συμβουλές για να έχετε λευκά δόντια και όμορφο χαμόγελο.

Aκράτεια ούρων στους άνδρες: Τύποι και θεραπείαAκράτεια ούρων στους άνδρες: Τύποι και θεραπεία

Ακράτεια ούρων εμφανίζεται και στους άντρες. Τι την προκαλεί; Ποιοι είναι οι τύποι της και πώς αντιμετωπίζεται η πάθηση.

Παραδοσιακές "συνταγές" για τις ιώσεις του χειμώναΠαραδοσιακές "συνταγές" για τις ιώσεις του χειμώνα

Πονόλαιμος, μπούκωμα και υψηλός πυρετός κάνουν τη ζωή μαρτύριο σε όσους αρρωστήσουν με ίωση. Πώς την προλαμβάνουμε και ποιες παραδοσιακές πρακτικές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν αρρωστήσουμε.

Ηπατίτιδα: Η καθημερινότητα και οι δυσκολίεςΗπατίτιδα: Η καθημερινότητα και οι δυσκολίες

Η αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C απαιτεί χάραξη στρατηγικής με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της ασθένειας.

Πορνό και σεξουαλικό πρόβλημα: Συνδέονται;Πορνό και σεξουαλικό πρόβλημα: Συνδέονται;

Συνδέεται η παρακολούθηση ταινιών πορνό με κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα; Ποια είναι η επίδραση των porn-sites σε εφήβους και προεφήβους.

Πλαστική επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδαςΠλαστική επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της πλαστικής της μιτροειδούς βαλβίδας; Γιατί η πλαστική είναι καλύτερη από την αντικατάσταση της βαλβίδας;

Γιατί δεν ακούω; Τι εξετάσεις πρέπει να κάνωΓιατί δεν ακούω; Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω

Πού μπορεί να οφείλεται η βαρηκοΐα; Πότε παρατηρείται κώφωση; Τι εξετάσεις χρειάζεται να κάνει όποιος έχει πρόβλημα ακοής.

 • Τι μπορεί να φταίει για την καταρροή της μύτης
  Η λοίμωξη στη ρινική κοιλότητα και τους κόλπους αποτελεί συχνή αιτία της μύτης που τρέχει. Άλλες κοινές αιτίες περιλαμβάνουν το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη και την ιγμορίτιδα. Τι συμβαίνει στην περίπτωση τραυματισμού στο κεφάλι;
 • ‘Ιλιγγοι: Μορφές, διάγνωση και θεραπεία
  ‘Ιλιγγοι, ναυτία και ζάλη. Πού μπορεί να οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται. Ποιος είναι ο ρόλος του αυχενικού συνδρόμου.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων


Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Συστάσεις

Δημοσκόπηση

Θεωρείτε πως η τυφλότητα αποτελεί εμπόδιο για τον νέο υπουργό Υγείας;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2014  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
     
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης