Το καλοκαίρι είναι εποχή χαλάρωσης, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό με το δέρμα που μένει εκτεθειμένο στον ήλιο, ενώ η συνεχής έκθεση στο νερό ιδιαίτερα το θαλασσινό μπορεί να το ξεράνει.

Προτιμάτε αντηλιακά να προστατεύουν από την UVA και από την UVB με υψηλό δείκτη προστασίας πάνω από 25 και για τις δυο ακτινοβολίες, δηλαδή να ελέγχετε το δείκτη που αναφέρουν για την UVA αφού πολλές εταιρείες δεν διευκρινίζουν και ο αριθμός αυτός καλύπτει μόνο την UVB.

Να αλείφετε με αρκετό αντηλιακό όλα τα σημεία του σώματος που θα εκτεθούν στον ήλιο χωρίς να ξεχάσετε τα αυτιά και το ντεκολτέ μισή ώρα πριν βγείτε από το σπίτι και να επαναλαμβάνετε κάθε 2 ώρες την επάλειψη, ανεξάρτητα από τον δείκτη προστασίας αν ιδρώσετε.

Αν κολυμπήσετε, πρέπει να ξαναβάλετε αντηλιακό μόλις βγείτε ακόμη και αν αναφέρει ότι είναι ανθεκτικό στο νερό, καθώς αυτό αφορά την ώρα που κολυμπάμε.

Ειδικά το πρόσωπο, αλείψτε το πρώτα με μια καλή ενυδατική και μετά βάλτε το αντηλιακό. Να φοράτε αντηλιακό ακόμα κι αν έχει συννεφιά.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα προτιμήστε τα oil-free αντηλιακά, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα τότε αντηλιακό χωρίς άρωμα και μόνο με φυσικά φίλτρα, αν το δέρμα σας είναι ξηρό ή είστε σε μεγαλύτερη ηλικία το αντηλιακό σε μορφή κρέμας και από κάτω ενυδατική.

Αν έχετε πανάδες, τότε κρέμες με βιταμίνη C, αλφα-αρβουτίνη και AHA μειώνουν την επιδείνωσή τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τις καλυτερεύουν.

Ελέγξτε επίσης το περυσινό αντηλιακό σας. Αν δεν το έχετε ανοίξει και είναι σε δροσερό μέρος μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αν δεν έχει αλλάξει υφή, χρώμα και άρωμα.

Για τους άντρες: αν έχετε φαλάκρα ή πολύ αραιά μαλλιά, χρειάζεται αντηλιακό και στο δέρμα του κρανίου σας σε μορφή spray, αλλιώς, μην βγαίνετε έξω χωρίς καπέλο.

Μείνετε μακριά από την παραλία τις ώρες 11-17, ούτε κάτω από ομπρέλα, γιατί η άμμος και το νερό αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

H ενυδάτωση με κρέμα θα πρέπει να γίνεται μισή ώρα πριν από τη χρήση του αντηλιακού.

Το σώμα θα πρέπει να ενυδατώνεται έπειτα από κάθε ντους και να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε γάμπες, χέρια και πλάτη, που έχουν αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι.

Προϊόντα που περιέχουν υδρόφιλα μόρια όπως η ουρία, το υαλουρονικό οξύ, η βρώμη, το cupuacu butter, πανθενόλη, είναι τα πιο κατάλληλα.

Να προτιμάτε τις λοσιόν για το καλοκαίρι, σε σχέση με τις κρέμες είναι λιγότερο λιπαρές και δεν προκαλούν θυλακίτιδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;