Η αποτρίχωση με τη χρήση laser είναι τόσο απλή και ανώδυνη που δεν χρειάζεται αναισθησία καθώς έχει αποδειχθεί ασφαλής για όλες τις περιοχές όπου η τριχοφυΐα αφαιρείται με τις συμβατικές μεθόδους.

Σε μερικά άτομα παρουσιάζεται ελαφρό ερύθημα το οποίο υποχωρεί λίγο μετά την θεραπεία και μπορεί κανείς να συνεχίσει με τις καθημερινές του ασχολίες αμέσως μετά την θεραπεία. Κλινικές έρευνες, μάλιστα αποδεικνύουν την ποιότητα αλλά και την υψηλή αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου θεραπείας.

Έτσι η αποτρίχωση με laser αποτελεί σήμερα την καλύτερη μέθοδο για ασφαλή αφαίρεση των τριχών του σώματος.

Η δέσμη φωτός του λέιζερ απορροφάται επιλεκτικά μόνον από τη μελανίνη της ρίζας στην τρίχα και προκαλεί θερμική νέκρωση του βολβού της σε κλάσματα του δευτερολέπτου, χωρίς να βλάπτει το περιβάλλον δέρμα. Η διαδικασία αυτή διαρκεί λιγότερο από ένα τέταρτο του δευτερολέπτου σε κάθε τρίχα.

Κατά την διάρκεια της πρώτης θεραπείας επηρεάζονται όσες τρίχες βρίσκονται σe φάση αναγέννησης, ενώ αυτές που βρίσκονται σε μετέπειτα φάση ζωής επανεκφύονται κανονικά. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να γίνουν επαναληπτικές θεραπείες μεταξύ των οποίων θα πρέπει να μεσολαβεί διάστημα μερικών εβδομάδων για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Ο ακριβής αριθμός θεραπειών που απαιτείται δεν μπορεί να προβλεφθεί λόγω του γεγονότος ότι το βάθος του βολβού της τρίχας και η περίοδος της αναγέννησης / επανέκφυσης διαφέρουν από μέρος σε μέρος του σώματος. Μετά τις πρώτες θεραπείες, εκτιμούμε τα αποτελέσματα και επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους και την πορεία της θεραπείας.

Εν γένει η αποτρίχωση με laser θεωρείται ασφαλής για όλα τα μέρη του σώματος, όπου η τριχοφυΐα αφαιρείται με συμβατικές μεθόδους. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο ιατρό (πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο) εφόσον η ευαισθησία και το χρώμα του δέρματος, η περιοχή εφαρμογής (π.χ.

πλάτη, πόδια) αλλά και η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού είναι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας