Δερματικά προβλήματα μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, όπως και στα οπίσθια. Από την ακμή μέχρι τις ραγάδες δείτε πώς να αντιμετωπίσετε και να εμποδίσετε τα προβλήματα στη συγκριμένη περιοχή.

Σπυράκια

Είναι μικρές κόκκινες βλάβες στο δέρμα. Αν και συνήθως τα βλέπετε στο πρόσωπο μπορεί να τα αποκτήσετε οπουδήποτε υπάρχουν θύλακες, όπως και στα οπίσθια, σημειώνει η δερματολόγος Carolyn Jacob. Τα έλαια και το νεκρό δέρμα συσσωρεύονται στους θυλάκες προκαλώντας φλεγμονή.

Χρησιμοποιείτε κρέμα με βενζοϋλοϋπεροξείδιο για την καταστροφή των βακτηρίων που προκαλούν ακμή. Αν δεν έχει αποτέλεσμα δείτε τον δερματολόγο για συνταγογράφηση τοπικών αντιβιοτικών ή κρέμας με ρετινόλη Α.

Ένας τρόπος για να σταματήσετε την εμφάνιση των σπυριών είναι να βγάλετε αμέσως τα ρούχα σας μετά την άσκηση και να κάνετε ντους.

Ραγάδες

Λευκές ή κόκκινες γραμμές που προκαλούνται από το τέντωμα του δέρματος λόγω αλλαγών στο σωματικό βάρος (εγκυμοσύνη). Οι γραμμές σχηματίζονται όταν η ελαστίνη και ίνες κολλαγόνου κάτω από την επιφάνεια αδυνατίζουν και διαρρηγνύονται, αφήνοντας το δέρμα να μοιάζει να έχει εσοχές. Οι ραγάδες έχουν την τάση να εμφανίζονται σε οικογένειες, επομένως αν τις έχει η μητέρα σας είναι πιθανό να τις αποκτήσετε και εσείς.

Προσπαθήστε να παραμείνετε σε σταθερό βάρος. Η αύξηση ή η γρήγορη αυξομείωση του βάρους θα τεντώσει το δέρμα, δήλωσε η Dr. Jacob. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά που να μπορείτε να κάνετε. Αν οι γραμμές είναι ακόμα ροζ χρώματος, συνταγογραφούμενο προϊόν για τοπική χρήση με ρετινοειδή μπορεί τις απαλύνει, Αν είναι λευκού χρώματος, αγωγή με laser στο ιατρείο μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει, διεγείροντας το κολλαγόνο-ωστόσο τα αποτελέσματα συνήθως δεν είναι σπουδαία.

Κυτταρίτιδα

Το καμπυλωτό δέρμα προκαλείται από φουσκωμένα λιπώδη κύτταρα κάτω από το δέρμα. Για την εμφάνισή της ευθύνεται το λίπος που σπρώχνει ενάντια στους συνδετικούς ιστούς. Μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στα 20 χρόνια όταν το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει, δήλωσε η ειδικός.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να φαίνεται περισσότερο όταν είστε υπέρβαρη, αν και οι λεπτές γυναίκες μπορεί επίσης να επηρεαστούν με βάση γενετικούς παράγοντες. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 90% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα.

Η καλύτερη λύση είναι να χάσετε τα επιπλέον κιλά και να ασκείστε τακτικά. Όσο λιγότερο λίπος υπάρχει τόσο λιγότερη είναι και η κυτταρίτιδα, εξηγεί η Dr. Jacob. Στο μεταξύ, δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια κρέμα που να περιέχει καφεΐνη η οποία προσωρινά σφίγγει το δέρμα κάνοντας τα σημάδια που μοιάζουν με τυρί κότατζ λιγότερο εμφανή.

Εξάνθημα

Αν εμφανιστεί ένα κόκκινο εξάνθημα που σας δημιουργεί φαγούρα ανάμεσα στη σχισμή των οπισθίων μπορεί να είναι παράτριμμα δερματικών πτυχών, που προκαλείται από τον ερεθισμό ζεστού, υγρού δέρματος που εμφανίζεται μετά την άσκηση.

Κάντε ντους αμέσως μετά την άσκηση, σκουπιστείτε καλά και εφαρμόστε μικρή ποσότητά κρέμας υδροκορτιζόνης. Αν το έκζεμα δεν εξαφανιστεί σε λίγες ημέρες, δείτε τον γιατρό σας για να αποκλείσει λοίμωξη από μύκητες ή άλλη νόσο όπως η ψωρίαση.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η διαλειμματική νηστεία συνδέεται με κίνδυνο για την καρδιά [μελέτη]
Κίρρωση του ήπατος: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται
Eνόχληση, πόνος, κάψιμο, ερεθισμός λαιμού και άνοιξη