Σακούλες κάτω από τα μάτια. Πρήξιμο και μαύροι κύκλοι. Φαινόμενα συχνά, και άκρως ενοχλητικά, ειδικά αν πιέζουμε τα μάτια μας καθημερινά, δουλεύοντας στον υπολογιστή. Μπορούμε, όμως, να τις ξεφορτωθούμε, με μικρές, απλές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή. Ποιες είναι αυτές;

Ελαττώνουμε το αλάτι

Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών, όπως ξέρουμε. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό συσσωρεύεται στις περιοχές του σώματος στις οποίες μαζεύεται το περισσότερο αλάτι, και η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι μία από αυτές. Ελαττώστε λοιπόν το αλάτι στα γεύματά σας, και τα αποτελέσματα θα γίνουν φανερά.

Φροντίζουμε τις αλλεργίες μας

Αν πάσχετε από αλλεργίες, διαχειριστείτε τις με απλά, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και θα δείτε την διαφορά.

Αλλάζουμε την στάση που κοιμόμαστε

Αν κοιμόμαστε γυρισμένοι στο πλάι, ή μπρούμητα, τότε είναι πιθανό οι σακούλες στα μάτια να προκαλούνται από αυτό. Η βαρύτητα κάνει τα υγρά να συσσωρεύονται κάτω από τα μάτια. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε ανάσκελα, και να προσθέσετε ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας.

Αφαιρούμε πάντα το μακιγιάζ πριν τον ύπνο

Αν φοράτε μακιγιάζ και πέσατε για ύπνο χωρίς να το αφαιρέσετε, τότε μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο ενώ κοιμάστε. Φροντίστε να μην κοιμάστε ποτέ φορώντας μακιγιάζ.

Δεν το παρακάνουμε με το αλκοόλ

Ένα ποτό είναι εντάξει, αλλά αν το παρακάνουμε, το αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα μας. Αν η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια αφυδατωθεί, είναι πολύ πιο εύκολο να σχηματιστούν οι σακούλες. Φροντίστε πριν, αλλά και μετά την κατανάλωση αλκοόλ, να πιείτε άφθονο νερό, αλλά καινα χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική γύρω από τα μάτια σας πριν τον ύπνο.

Προστατευόμαστε από τον ήλιο

Δεν ξεχνάμε ποτέ να φοράμε αντηλιακό, και να δίνουμε επιπλέον προσοχή στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Αγοράστε ένα αντηλιακό προσώπου, που να είναι απαλό με την ευαίσθητη αυτή επιδερμίδα, και φροντίστε τα μάτια σας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Κόβουμε το κάπνισμα

Άλλος ένας λόγος να πετάξουμε το τσιγάρο μακριά μας. Το κάπνισμα μπορεί να ξηράνει και να κάνει το δέρμα γύρω από τα μάτια αδύναμο, προκαλώντας σημάδια πρόωρης γήρανσης, και χαλάρωση του δέρματος.

Χρησιμοποιούμε κομπρέσες

Οι κρύες κομπρέσες μπορούν να βοηθήσουν πολύ αν τα μάτια μας είναι πρησμένα. Και όση ώρα τις χρησιμοποιούμε, είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουμε και εμείς, και να αδειάσουμε το κεφάλι μας από το περιττό στρες της ημέρας.

Χρησιμοποιούμε κονσίλερ

Βρείτε ένα που να ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας, και δοκιμάστε το. Μπορεί να είναι μια χρήσιμη και γρήγορη λύση, αν βιάζεστε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο