Κάθε μέρα, κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Και βλέπουμε μικρές ατέλειες, που ίσως να φαίνονται μόνο σε εμάς. Αλλά υπάρχουν, και δεν είμαστε σίγουροι τι σημαίνουν. Εσείς γνωρίζατε ότι το πρόσωπό μας μπορεί να μας δώσει πολλές πληροφορίες για την γενικότερη κατάσταση της υγείας μας; Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Γραμμές στο μέτωπο

Οι ρυτίδες ή γραμμές στο μέτωπο μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Μια καλή και φυσική λύση για να βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί καλύτερα είναι να πίνετε ένα χλιαρό ποτήρι νερό με λεμόνι το πρωί, που θα σας προσφέρει αντιοξειδωτικά.

Γραμμές γύρω από το στόμα

Οι γραμμές και ρυτίδες που σχηματίζονται γύρω από το στόμα προκαλούνται συνήθως από το κάπνισμα. Συνεπώς, αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που πρέπει να το κόψετε, σήμερα κιόλας. Μην ξεχνάτε, επίσης, ένα lip balm που θα διατηρεί τα χείλη σας ενυδατωμένα και προστατευμένα.

Φαγούρα στα αυτιά

Αν τα αυτιά σας φαγουρίζουν συνεχώς, μπορεί να πάσχετε από κάποια αλλεργία ή δυσανεξία που δεν έχει διαγνωστεί. Κάποιες παθήσεις του δέρματος, όπως το έκζεμα, μπορεί να είναι σημάδι ότι ο ασθενής πάσχει από έλλειψη βιταμίνης D.

Σπυράκια στο μέτωπο

Τα σπυράκια στο μέτωπο, αν δεν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα ακμής, μπορεί να είναι σημάδι προβλημάτων στο συκώτι ή στο στομάχι. Πιείτε αρκετό νερό καθημερινά, για να διευκολύνετε την φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού σας, και καταναλώστε τροφές που βοηθούν το συκώτι να λειτουργήσει καλύτερα, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Περιορίστε τις επεξεργασμένες τροφές, και ίσως την καφεΐνη, αν σας επηρεάζει.

Σκούροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Αν έχετε μαύρους κύκλους, παρά το γεγονός ότι κοιμάστε σωστά, τότε μπορεί να είναι σημάδι δυσανεξίας σε κάποια τροφή. Μιλήστε με τον γιατρό σας, ώστε να επιβεβαιώσει τις υποψίες σας.

Ακμή γύρω από το σαγόνι

Όταν τα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό πέφτουν, η επιδερμίδα χάνει την λάμψη της, και μπορεί να εμφανιστεί ακμή. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά σε ηλικιωμένες γυναίκες. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, όπως βερίκοκα, γλυκοπατάτα και μάνγκο, που βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου